Reklama

Reklama

Ghost in the Shell 2.0

(festivalový název)
  • Japonsko Kōkaku kidōtai 2.0
Trailer

Obsahy(1)

V Japonsku roku 2029, v době, kdy každá část těla lze nahradit kyberimplantáty a většina lidí je neustále připojena k síti, vzniká speciální jednotka (sekce 6) určená ke stíhání hackerů. Když ovšem zatknou hackera, který si říká loutkař, zjistí, že to není člověk, ale pouze samoudržovací program zhotovený pro státní účely. Stojí tedy před otázkou, zda je tento program, který si vyvinul osobnost, bytost nebo ne.
Ghost in the Shell 2.0 je pouze remake původního filmu z roku 1995. Je překreslený do moderní animace a jsou přidány realističtější zvuky. (Mello)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Geniální dílo ohnulo svá kolena do prachu a dobrovolně se nechalo zmutovat do čistosti a občasného cgi vizuálu, který dokáže kompletně zprznit některé neskonale ikonické a geniálně dokonalé scény (úvodní titulková sekvence) a udělat z nich něco podřadného, ve srovnání s původní verzí, proto taky hodnotím o jednu hvězdičku méně, místo krásně nedokonalé oku lahodící kresbě je tu totiž animace moc čistá a co je nejdůležitější, je o mnoho méně atmosferická a nehezké 3D vytrhávající z pozornosti a zcela se nehodící je dalším rezavým hřebíčkem do téhle jinak velice úhledné kyber-rakve. Dejte božstva všech pohanských národů, aby se Mamoru Ošii neinspiroval u George Lucase a nedělal další a další verze jako on u Star Wars. Leda by tu Jawové kradli kusy kyborgů. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Veskrze stejné jako verze z roku 1995, kompletně "zremasterovány" byly jen některé scény a záběry - především ty, které znázorňovaly virtuální realitu, počítače, akci. Animace postav, budov, atd zůstala při starém, což je trochu zklamání, dnešní možnosti jsou ohromující. I tak se mi to líbilo, animace byla povedená a příběh výborný. Je mi jasné, že na Ghost in the Shell hned tak nezapomenu, proto zasloužených 5*, byť slabých. ()

Reklama

Marys 

všechny recenze uživatele

Takéto sofistikované a prekombinované anime nie je evidentne nič pre mňa. Nehorázne som sa nudil, na to že to bol relatívne krátky film, musel som ho v polovici prerušiť a dopozerať až o niekoľko dní neskôr. Bieda, možno ma to len nechytilo vtedy, kedy malo, ale skôr to bude tým, že to skrátka už je aj na mňa priveľa. Keby to bolo aspoň celé v tej 3D grafike, možno by mi to aspoň vzdialene pripomínalo Final Fantasy. Takto som ale dotyčný film a všetko okolo neho radšej mohol oželieť. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Remake, který přináší prakticky jenom pár hnusných CGI scén. Jakožto někdo, kdo se ke GITS dostal až po jeho vydání, v něm nevidím úplně smysl. Chápu, že lidi, kteří GITS viděli před vydáním remaku, si to užijí, protože jim to nabídne zamínku pro opětovné shlédnutí toho samého příběhu, ale pro mě to má nulovou hodnotu. ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Remake doslova, do písmene, do každého záběru.... Nová vizualizace starého filmu vypadá docela dobře, ale ani tak nejde o žádnou velkou revoluci. Skvělá Kawaiho hudba zůstala zachována, což je jedno z hlavních kladů. Jinak jde ale jde o docela zbytečný film, který nebyl nutný. Pro fanoušky je to určitě parádní, ale pro obyčejného diváka je repete původního filmu už i celkem nudné. 55%. ()

Galerie (5)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama