Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Hromadka plechu opet utoci. Ve stylu verhoevenovi hvezdne pechoty se nam snazi zesmesnit tentokrate reklamu, coz se mu nedari a vysledek je spise trapny. Nedomyslenost, nelogicke chovani a hloupe dialogy nad kterymy krouti hlaovou i obecny idiot. To jsou jen nektere z kladu tohoto pokracovani, ktere je zbytecnejsi nez papirove tasky v supermarketech. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Peter Weller - (Robocop) +++ Nancy Allen - (Anne Lewis) +++ Belinda Bauer - (Dr. Juliette Faxx) +++ John Glover - (Magnavolt Salesman) +++ Mario Machado - (Casey Wong) +++ Leeza Gibbons - (Jess Perkins) +++ John Ingle - (Surgeon General) +++ Tom Noonan - (Cain) +++ Roger Aaron Brown - (Whittaker) +++ Produkcia: John Davison +++ Scenár a námet: Frank Miller +++ ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné pokračování jedničky, kterou ale žádný jiný díl nepřekoná. Příběh je docela obyčejný, což ale nevadí. Je tu dost přestřelek a akce, si ne už tolik jako v jedničce. Nelíbilo se mi, že se změnila hudba, která mi v tomhle díle přišla nevyýrazná. Celkově je to dobrej film, ale oproti jedničce o dost slabší. S odř.ušima hodnotím 70% = **** ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po povedené jedničce přišla povedená dvojka, která je myslím v mnoha ohledech ještě o chloupek lepší - košatější a bizarnější scénář (inu Frank Miller), působivější efekty (RoboCopova držka je fakt nářezová!), zajímavější herci, vypečenější žerty, vtipnější reklamy, spousta skvělých hlášek... "Říkal jsi, že ho jenom vyděsíš!" "A nevypadá vyděšeně?" A třešničkou na dortu jsou sprosté, kriminálnické a vraždící dětičky, obzvlášť ten ulízaný malý gangster je roztomilý - když mu došly náboje v samopalu a rozhodl se tedy uškrtit policajtku strunou, chlámal jsem se jako tupé hovado. Blbost, ale zábavná. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

I když to je dvojka a tak se originalita jedničky většinou vytratila, přesto musím uznat, že byla zábavná. Je to nejspíš tím, že se mi Robo vždycky líbil už jen, že je vlastně velice tragickým superhrdinou. RoboCop 2 dojíždí na svým příliš hloupým scénáři, který se vlastně plácá zleva doprava a zpátky. Ke špatnýmu scénáři se přidává i záporák-nicka. Pokud byl v prvním díle zloduch dostatečně šílenej i schopnej, aby Robovi dokázal unikat víc jak jedenapůl hodiny, tady tomu prostě neuvěříte. Zločinci, jeden jak druhej, jsou prostě přizdisráči, nuly, vyližmisky bez kouska charismatu. Dalším problémem je i samotný děj, kdy se to přibližně v polovině zlomí a vlastně se jede odznova. Celý mi to přišlo spíš jako dvě spojený epizody z nějakýho seriálu. Tolik hvězd dávám hlavně kvůli samotné postavě RoboCopa, protože epizodka, kdy je se nechová nijak násilně je bezvadná, a taky, že je vždycky příjemné se vrátit do starých známých přátelských prostor, i když už nevypadají tak krásně, jako si pamatujeme. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • RoboCop 2 pokračuje v tradici prvního dílu, tedy v kritice amerického kapitalismu, korporační moci a její výsledné militarizace. Z nenasytné politiky města nadále těží jen málokdo. Řada občanů musí čelit problémům s kriminalitou, znečištěním a chátráním infrastruktury kvůli nedostatečné restrukturalizaci a policejním stávkám. Na rozdíl od prvního dílu, který měl sebevědomý tón a doufal, že lidská rasa díky své vzpurnosti vydrží, v tomto filmu je pojetí korporátního a politického systému cyničtější, přičemž více zaměstnanců Omni-Consumer Products (včetně jejich generálního ředitele) se stává antagonisty. Film zahrnuje také několik vtipných šťouchnutí do neoklasického liberalismu, když např. OCP přeprogramuje RoboCopa (Peter Weller) na environmentální chování. (Jan.Kanak)
  • Původní verze scénáře Franka Millera musela být téměř kompletně přepsána, protože ji filmaři považovali za nezfilmovatelnou. (HellFire)

Reklama

Reklama