Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

anais 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem je to samozřejmě naprosto nesrovnatelné - i když se Frank Miller scénáristicky a Idvin Kerschner režisérsky (!) snaží vkládanými reklamami o satirický tón, tak nějak z toho leze jen přímočaré akční béčko. Ale lepší. Na druhém Robocopovi je totiž vidět vysoký rozpočet a přinejmenším závěrečná půlhodina, ve které se perou Robocop 1 a Robocop 2 je vlastně naprosto fascinující - střídají se tu záběry mechanických loutek, herců v kostýmech, stop-motion, zadní projekce atp - a to skutečně ve vrcholné formě, těsně před nástupem CGI, a tedy koncem jedné holywoodské éry. Na toto pokračování se tedy nemusí nahlížet jen jako na slabší odvar jedničky - není to bohužel nic víc, ale ani nic méně, než slušné akční řemeslo ze sklonku 80.let, s mistrovskou trikovou stránkou. (satira, přesah, Ježíš... to tu nemá smysl hledat). ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

No škoda, lebo v istých ohľadoch mala dvojka u mňa - najmä zo začiatku - dokonca viac našlápnuto ako predchodca. A to konkrétne (možno nechcenou, ale výraznou) satirickou komičnosťou "Ochranári to nazývajú katastrofou... ale tak hovoria všetkému", čo mi dokonale pasovalo s tou absurdnou detinskou atmosférou, taktiež pomýlený a politickým agendám prispôsobený robi (čítajúc práva mŕtvole, či moralizovanie fajčiarov) vo mne vyvolal aj úprimný celkom počuteľný smiech... Ale koho napadlo zrazu v tretej tretine filmu, že šak poďme natočiť za zvyšné peniaze predsa len akčné scfíčko?! (a že te zbytný badžet bol už riadne vytrieskaný...) Ja toho vola považujem za vraha filmu! Pre úplnosť: posledný akčný fight natoľko lacný a nezaujímavý až sa stal nezrozumiteľným (myslím, že plastelinové akčné scény sú na rok 1990 neodpustiteľné!) Ešteže posledná veta vyšla z chladných robotích úst vskutku povznášajúca. :) ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Hromadka plechu opet utoci. Ve stylu verhoevenovi hvezdne pechoty se nam snazi zesmesnit tentokrate reklamu, coz se mu nedari a vysledek je spise trapny. Nedomyslenost, nelogicke chovani a hloupe dialogy nad kterymy krouti hlaovou i obecny idiot. To jsou jen nektere z kladu tohoto pokracovani, ktere je zbytecnejsi nez papirove tasky v supermarketech. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..již trochu se opakující vtip, ale pořád na velmi dobré úrovni....interesantní dílko nad jehož krutou pravdivostí kroutím hlavou....:-)) Opakující se idiocita lidí, kteří si pořád musí dokazovat své nadřazení druhým tím, že sestrojí brutální ničící stroj. A takovým to většinou i projde, jako např.zde v imag.světě spol.OCP . ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tento díl RoboCopa jsem viděla jako první, takže má u mě poněkud čestnější, výsadnější postavení oproti jedničce. Souboj policejního kyborga se zločineckým podsvětím Detroitu mě v pubertě ohromně bavil (dokonce jsem si koupila a několikrát přečetla i knížku:-)) a tehdy by ode mě dostal jasných 5*. Čas je neúprosný, člověk se vyvíjí a co mu stačilo v dětství k absolutní extázi, tomu se může jako dospělý jen útrpně pousmát. Takže dnes (s přivřenýma očima a velkým kusem sentimentu) 70%. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Natáčelo se od 2. října 1989 do 11. ledna 1990 v Houstonu a Los Angeles. (Terva)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 45,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama