Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bandita Gambusino zavraždí otce prince Inků. Uloupí mu polovinu kipu, které označuje místo pokladu. Dva bratři jsou poblíž a snaží se zločinu zabránit, ale to se jim nepodaří. Jeden z bratrů umírá rukou vraha a druhý, zvaný Pán jaguárů se vydá po stopě zločince. Obviněn ze zločinu je právě on a jeho bratr. Po deseti letech se chystá korunovace mladého Inky, který má nástupem na trůn vzkřísit zašlou slávu staré říše. Opět se zde po letech setkávají Pán jaguárů a Gambusino, který stále hledá poklad Inků, aby vyrovnali staré účty. Dobrodružný film podle románu Karla Maye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Flego 

všechny recenze uživatele

Mayovky nie sú len o Winnetouovi alebo Kara ben Nemsím. Voľakedy som túto mayovku čítal, videl aj v kine, ale nepamätal som si z toho nič. Azda len to večné opakujúce úsmevné "Sí"... Nuž som sa k filmu vrátil po rokoch, opäťsa pobavil na "Sí", ale i rýchlom príbehu, kde sa stále niečo dialo. Nejde o žiadny skvost, Reinlove filmy sú predsa len iné kafé, možno aj tými výraznými kladnými hrdinami. Tu sa v takej predstavil Guy Madison, čo u neho nebýva zvykom. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní jak nostalgicky lpím na starších filmech i když ty současné jsou po všech stránkách mnohem dokonalejší. Tato Mayovka mě vrací někam do mládí, kdy jsem v našem malém letním kině v klášterní zahradě pod kaštany na obrovském plátně, kde jsem musela otáčet hlavou, aby mi nic neuniklo, se zatajeným dechem sledovala dobrodružné indiánky. Tato by svou kvalitou mohla těm čtyřem základním Haralda Reinla s Vinnetouem směle konkurovat, ať už exotickým prostředím peruánských And a legendárního Machu Picchu, fešnou postavou posledního Inky Haukarapory, hrdinským Pánem jaguárů, vtipnou trojicí popletů v čele s profesorem Morgensternem a donem Parmesanem, či skupinou padouchů pod vedením lotra Gambusina. Přidáme-li ke krásným přírodním lokacím, výbornou výpravu, početný kompars a skvělý hudební doprovod, tak se můžeme s potěšením spolu s hrdiny směle vydat do divočiny vyrovnávat staré účty. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na úvod komentáře musím podotknout, že se mě při sledování tohoto filmu nezmocňovala žádná nostalgie. Ono to bude totiž tím, že poprvé jsem to neviděl ve svém dětství, ale až nedávno. Ba co víc neměl jsem o existenci tohoto filmu ani potuchy. No kvalitativně je to určitě výš než některý Mayovský paskvily obzvlášť ty z Old Surehandem Míšenkou Apanači a podobnými komiky, ale přes to všechno má Poklad Inků takový zvláštní říz. Začnu nejprve plusy. Prostředí jížní Ameriky je určitě velkým oživením a exteriéry jsou parádní. Příběh taky docela vydařenej i když je to takový trochu jiný film než ostatní Mayovky. Jinak určitě geniální je záporák Gambusino ten jeho ďábelskej smích je nezapomunutelnej stejně jako dabing který je původní takže maximálně oldschol. Bataglia ve svý roli spíš nevýraznej jako druhej záporák. stejně jako Guy Madison od jehož pána jaguárů jsem teda čekal většího machra. Akce spíš průměrná, ale jinak docela vydařenej film za mě 60% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ne každá zfilmovaná Mayovka stojí za to, a ani dokonalý starý dabing na tom nic nezmění. Základní osa příběhu je v pořádku, ale je tu dvakrát tolik postav než by bylo přehledné a některé i hlavní jsou vyloženě na obtíž, hlavně Antonio Perillo. Moc záporáků, moc motivů, přebytek omáčky a mraky naivních záběrů a dialogů. A k tomu dabingu - Vladimír Ráž rozhodně nemůže v Mayovce dabovat záporáka! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Poklad Inků je překvapivě hodně přehlížená mayovka, i když vznikla v době jejich pásové výroby, který odstartoval úspěch Stříbrného jezera. V roli záporáka tedy nemůže chybět Battaglia. Snímek se kvalitou a hlavně naivitou nijak nevymyká z ostatních kousků, ovšem nabízí úchvatnou krajinu peruánských And. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (24)

  • Společnost Franz Marischka Film musela dokonce vyhlásit konkurs. Producent Marischka měl celá léta co dělat, aby splatil dluhy. Snímek následně zmizel i z pláten kin. (hippyman)
  • Střihačka Anneliese Artelt sestříhala film ve studiu Aventin. Nebyl to její první kontakt s Karlem Mayem, o několik let později zpracovávala také druhou část televizního seriálu Kara ben Nemsi Effendi. (hippyman)
  • Dona Parmesana měl hrát Buster Keaton. Režisér Marischka mu telefonoval do Říma, ale zdálo se mu, jako by byl v telefonu opilý, takže s ním smlouvu podepsat raději nechtěl. (hippyman)

Reklama

Reklama