Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bandita Gambusino zavraždí otce prince Inků. Uloupí mu polovinu kipu, které označuje místo pokladu. Dva bratři jsou poblíž a snaží se zločinu zabránit, ale to se jim nepodaří. Jeden z bratrů umírá rukou vraha a druhý, zvaný Pán jaguárů se vydá po stopě zločince. Obviněn ze zločinu je právě on a jeho bratr. Po deseti letech se chystá korunovace mladého Inky, který má nástupem na trůn vzkřísit zašlou slávu staré říše. Opět se zde po letech setkávají Pán jaguárů a Gambusino, který stále hledá poklad Inků, aby vyrovnali staré účty. Dobrodružný film podle románu Karla Maye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na úvod komentáře musím podotknout, že se mě při sledování tohoto filmu nezmocňovala žádná nostalgie. Ono to bude totiž tím, že poprvé jsem to neviděl ve svém dětství, ale až nedávno. Ba co víc neměl jsem o existenci tohoto filmu ani potuchy. No kvalitativně je to určitě výš než některý Mayovský paskvily obzvlášť ty z Old Surehandem Míšenkou Apanači a podobnými komiky, ale přes to všechno má Poklad Inků takový zvláštní říz. Začnu nejprve plusy. Prostředí jížní Ameriky je určitě velkým oživením a exteriéry jsou parádní. Příběh taky docela vydařenej i když je to takový trochu jiný film než ostatní Mayovky. Jinak určitě geniální je záporák Gambusino ten jeho ďábelskej smích je nezapomunutelnej stejně jako dabing který je původní takže maximálně oldschol. Bataglia ve svý roli spíš nevýraznej jako druhej záporák. stejně jako Guy Madison od jehož pána jaguárů jsem teda čekal většího machra. Akce spíš průměrná, ale jinak docela vydařenej film za mě 60% ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Ráda jsem se znovu podívala. Ten film jsem dlouho hledala. Moje zrádná selektivní paměť totiž nepodržela informaci, že jde o mayovku, takže jsem hledala dobrodružný film, kde hlavní hrdinka Graciela nosí světlé šaty s krátkým rukávem a velkým výstřihem v kombinaci s černými punčocháči (ten outfit mě zaujal i nyní, navíc mě zarazila sukně v délce ke kolenům - móda tehdejší Limy?). A divím se, že jsem zapomněla, že je to mayovka, ten film má přece všechny atributy mayovky. Sice tu nejsou ti dva, ale hlavní indiánský hrdina vypadá jako mladý Vinnetou, místo Oldy všeho druhu je tu Jaguár, ale zato v téměř shodném třásňovém kabátku, inčtina zní jako apačtina, padouši jsou jaksepatří a don Parmazán by se klidně mohl zařadit do suity Sama Hawkense (někde jsem četla, že prý se pro tuto roli uvažovalo i s Busterem Keatonem, to by mohlo být zajímavé). Inkové a seňoři se samozřejmě neprohánějí po dalmatských pouštích a prériích, ale rozpočet umožnil výlet do Peru a skály kolem Belogradčiku jsou i mimo hlavní trasy turistických zájezdů fascinující krajinou. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že na to, jak zde nejsou žádné známé postavy z předchozích filmů, je tenhle snímek docela dobrý, zábavný a také napínavý a dobrodružný. To prostředí je zde popsáno velmi dobře, komediální rovina také velmi dobře funguje, a i když ty záporáci jsou na jedno brdo, alespoň je hned na první pohled poznáte. Žádná ze známých postav mi tu nechyběla. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Karel Hansen (Guy Madison) se již deset let snaží najít vraha, který zabil jeho bratra a vládce Inků Tahuca. Nejvyšší kněz Anciano celý incident neviděl a je proto přesvědčen, že vrahy jsou oba bratři... Ve filmu nechybí komická postava, kterou je profesor Morgenstern (Heinz Erhardt) hledající kosti pravěkých zvířat. Záporák Rik Battaglia mluví hlasem Vladimíra Ráže a působí to jako velký přešlap vedle, protože český dabing vznikl v roce 1967. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mayovky nie sú len o Winnetouovi alebo Kara ben Nemsím. Voľakedy som túto mayovku čítal, videl aj v kine, ale nepamätal som si z toho nič. Azda len to večné opakujúce úsmevné "Sí"... Nuž som sa k filmu vrátil po rokoch, opäťsa pobavil na "Sí", ale i rýchlom príbehu, kde sa stále niečo dialo. Nejde o žiadny skvost, Reinlove filmy sú predsa len iné kafé, možno aj tými výraznými kladnými hrdinami. Tu sa v takej predstavil Guy Madison, čo u neho nebýva zvykom. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (24)

  • Jediná Mayovka zfilmovaná na systém FranScope formátu 2.35:1. (hippyman)
  • Z oficiální oslavy po premiéře s hvězdami filmu sešlo, neboť producent Franz Marischka na to již neměl peníze. (hippyman)
  • V krátkém záběru lze zahlédnout herečku Ingeborg Schönerovou, zde jako Madam Ruizovou, která byla manželkou režiséra Georga Marischky. (Mariin)

Reklama

Reklama