Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Cival 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně ohromný divácký zážitek, který rozechvěl moje tělo na dlouhé hodiny (skutečnost, i když to zní divně). Wachowští pokračují přesně tam, kde skončili v Reloaded, a potvrzují jak skvěle měli celou trilogii naplánovanou (v duchu dialektiky - to samo o sobě vyvrací řeči o sračkovosti). Revolutions má navíc mnohem větší šanci uspět u lidí, kteří se u Reloaded nebavili, protože vše směřuje přímočaře k závěrečnému zúčtování, příběh už není tak komplikovaný (i díky tomu, že úloha vedlejších postav byla minimalizována). Boj se stroji je úchvatný, sice jsem si ani jednou neřekl "Dobrý triky", ale to pouze proto, že mi to připadalo jako realita a ne jako počítačem vytvořené záběry. Nemá cenu se dál rozepisovat. Tohle je prostě a jednoduše nádhera. O takovémhle filmu jsem vždycky snil. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přihlouplých dialogů konečně ubylo a přišla pořádná adrenalinová akce, která svým drajvem diváka zarve do sedačky. Bitva o Zion je úchvatně natočená. Nesmí chybět nazelenalé kamerové filtry a typický vizuální rukopis Wachovských. Don Davis odvádí stoprocentní práci a skládá svojí nejlepší hudební kompozici. Těžko Revolutions nějak hlouběji srovnávat s díly předešlými, které tvořili jen jakýsi opěrný bod pro závěrečný díl. Největší, nejmonstróznější a nejrozmáchlejší z celé trilogie. Završení jak se patří ve velkém stylu. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak jsem už psal u "Reloaded", pokračování jinak bezchybného "Matrixu" neměla vzniknout...Pokud ale vezmu všechny tři filmy jako celek, jak na mě zapůsobilo ukončení série? Příjemné zjištění že celá trilogie do sebe hladce zapadá....Když odhlédnu od dokonalého vizuálního ztvárnění společnému všem "Matrixům", včetně závěrečné megabitvy, co nám zbylo? Je toho docela dost....Z pochopitelných důvodů neprozradím konec, spíš se pokusím popsat, jak jsem si já vyložil "poselství" celé trilogie...Nevím, do jaké míry byla filosofická rovina filmů v moci bří.Wachowských, co vložili do filmů úmyslně...Mnohokrát jsem slyšel, že "Matrix" je o volbě, o tom, že svobodná vůle může změnit běh událostí...Mně vysvítá pravý opak - "Matrix" je o OSUDU, o tom, že vše je "nalinkováno", a že žádná lidská snaha nemůže ovlivnit to, jak věci skončí. Vše dopadne tak, jak má, tak jak to bylo kdysi někým určeno. Lidé mohou pouze pozdržet nevyhnutelné, dobrat se ke konci čehokoliv jinými cestičkami - nic jiného není v našich silách...Myslím, že tohle je nádherně zobrazené v postavách Vědmy a Architekta - pro mě symbolizují vyšší bytosti, které řídí běh všeho a lidé jsou pouze figurky v jejich rukách...Není to příjemné zjištění, ale o to mi přijde pravdivější. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měl jsi být mrtvý, ale ani na to jsi zřejmě nebyl připravený." Byl jsem zvědavý na to, zda pravda a láska zvítězí nad lží, nenávistí, stroji a klony agenta Smithe, takže jsem se na revoluci v Matrixu docela těšil. Nakonec jsem zase tak úplně uspokojen nebyl, ale velkolepá podívaná to byla, programy se předháněly ve vizuálních kouzlech a nakonec i ta obrana Sionu měla docela silné chvíle. Přesto si myslím, že kdyby původní Matrix zůstal jedináčkem, tak by byl ještě větším kultem. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že já opravdu nejsem ten správný divák pro tento film, přestože jednička se mi dost líbila. Přiznávám též, že to neni problém ani bratrů Wachowských a nikoho z dalších tvůrců ale jen a jen můj. Za triky můžu dát s klidným svědomím 2*, ale vypůjčím-li si Limův přiměr o hledání klíčů v louži, tak já jsem moc líná (a zřejmě ani ne dost inteligentní) na hledání klíčů v hromadě hnoje. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Závěrečná bitva o Zion trvá celkem 17 minut, je v ní 300 trikových záběrů, stovky tisíc gigabytů a pracovaly na ní tisíce animátorů ze třech kontinentů. (Reiniš)
  • Ve scéně, kdy přijdou Morpheus (Laurence Fishburne) a Trinity (Carrie-Anne Moss) za Vědmou, se Trinity zmateně zeptá: „Kdo jste?“ Natož Vědma odpoví, že jí velice mrzí, že se to stalo. A že tam nemůže sedět taková, jakou si jí pamatují, protože to nebylo předurčeno. Celý tento dialog je určitým vysvětlením přeobsazení herečky z Glorie Foster, která ztvárnila vědmu v prvních dvou dílech na Mary Alice. Původní herečka totiž zemřela na cukrovku po dokončení svých scén pro Matrix Reloaded (2003), a tak za ní museli tvůrci pro poslední film sehnat náhradu. Trinitina otázka a Vědmina odpověď jsou tedy zajímavým řešením přeobsazení postavy oproti mnohým snímkům, kde vše obvykle proběhne bez jakékoli úpravy scénáře a změna herce má proběhnout "bez povšimnutí". (LucasAbelle)
  • Natáčelo se od roku 2001 do roku 2003 v Austrálii a Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama