Reklama

Reklama

Animatrix: Poslední let Osirise

  • USA The Animatrix: Final Flight of the Osiris (více)

Obsahy(1)

Jedna z povstaleckých lodí, križujúca posapokalyptický skutočný svet, je napadnutá strojmi. Jeden z jej členov sa musí čo najrýchlejšie napojiť do Matrixu a varovať posledné ľudské mesto - Sion... (Avathar)

Recenze (136)

Anderas 

všechny recenze uživatele

Pro evropsko-americké publikum je Osiris po vizuální stránce rozhodně nejstravitejnější ze všem Animatrixáků a rovněž jako jediný přímo doplňuje či navazuje na děj Reloaded. Úvodní bitka má náboj a moc hezky se na ni kouká, útok sentinelů je však po chvíli (a to i při velké krátkometrážnosti) mírně nudný, asi jako "ohromná" bitva strojů v Revolutions. Jednu hvězdu odemne ztrácí proto, že narozdíl od ostatních povídek až moc sází na efekt a prezentaci technologií a i když samotný děj má smysl a návaznost, přeci jen je ze všech povídek nejplytčejší. ()

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující podívaná. Scénu souboje s meči bych označil po technické stránce za jednu z nejlepších jakou jsem kdy viděl. SVětlo lehce pronikající okny dovnitř a i v nejmenších detailech jdou jeho paprsky vidět v lehkém oparu... Po stránce příběhu, i když se jedná o bokem ležící opus, je jeho přiřazení do Matrixu možné, ba dokonce pravděpodobné. Nejde o to, zda by se Matrix hlásil k tomuto, ale že se toto hlásí k Matrixu... Povedený kousek, který bych neváhal zařadit do puzzle jménem Matrixworld aneb dávám 85% (Přece jen bych si dovolil nesouhlasit s momentem, kdy žena gravitací letící k zemi, dopadne na zem a vyvolajíc tlakovou vlnu udělá jen menší otisk do betonového dláždění. Nechci se přít, ale že by zrovna toto bylo ve schopnostech této postavy... pcháá hned mínus 15%, jinak bych neváhal se stovkou, ale vždy se najde muška) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Graficky nejlíbivější a duchu původního filmu nejbližší epizoda přináší kromě efektivního souboje s postupným odtínáním svršků spíš efektivní než pro celkový děj podstatný příběh osádky lodi Osiris, která je napadena armádou strážců (slídilské stroje), aby následně uviděli ještě větší armádu prokousávající se k Sionu, z čehož pramení snaha o okamžité varování lidského útočiště. Pěkná podívaná, z filozofického hlediska nepříliš přínosná, ale bravurně využívající gravitaci popírajících předpokladů matrixovského světa. 80% ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Jako úvodní díl celého Animatrixu, jde o animaci počítačovou, která se na první pohled nadmíru zdařila (opravdu povedla). Je tam znázorněn let lodi pronásledovanou obrovskou spoustou sentinelů (muselo být opravdu obtížné dát dohromdy tokovouto animaci). Jedna z člen posádky jde do Matrixu, vhodit do schránky kazetu. A tady přichází na řadu akce ve vzduchu. Jsou zde předvedeny oprvdové kousky umění anatomie lidského těla. To už si poté může režisér dělat co se mu zlíbí, ať už s kamerou, s herci, se světlama, nastiňováním, zvukem... no prostě co se mu zlíbí. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tak to je přesně to co jsem čekal že přijde. Vymaštěnost. Po kvalitním japonském rozjezdu se zase ocitáme ve virtuálním světě, kde to nemá ani hlavu ani patu. Mě měl jako na prdel posadit tenhle trapnej, ubohej kovbojskej soubojíček? To má být sci-fi a ukazujou tam jak hlavní hrdinové ve virtuálním světě, ničím nepokoření z jedoho procenta udělají chybu, kde i milimetry unikají čepelím katan. A vzápětí se ukáže holá prdel. To je to co všichni na Matrixu obdivují? To připitomělé supermanství ve virtuální realitě? Nebo jak se dá tahle hovězina nazvat?..Dost trapný. Dám tomu dvě hvězdy a to za pozdější akci. Mělo to zůstat na japoncích. Protože tohle byla nehorázná trpárna. Matrix má dobrou pointu. I když pro mě totálně vykradenou od Terminátora. Ale tu pointu dokázali ve skvělé zformovat pouze japonci. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama