Reklama

Reklama

Pohádka o putování

  • Sovětský svaz Skazka stranstvij (více)

Obsahy(1)

Ve smyšleném středověkém království žijí dva chudí sirotci, May a jeho sestra Marta. Skupina banditů unese Maye. Chtějí totiž využít jeho magické schopnosti. May umí na velkou vzdálenost vycítit zlato. (Filmbox)

Recenze (101)

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn rozprávka s relatívne originálnym dejom, ktorý má dve samostatné línie - jednak samotné putovanie s cieľom nájsť strateného bračeka, jednak bolesť bračeka v prítomnosti zlata, na ktorú si neskôr zvyká, rovnako ako si človek zvyká závislosť. Rozprávka má atmosféru, kvalitnú výpravu a občas sa vydarili aj triky. Záver atypicky na rozprávku depresívnejší, čo nie je vôbec na škodu. Škoda len, že je rozprávka relatívne uvrieskaná a hlavná hrdinka je taká blbá hysterická a nesympatická bloncka, ktorá na rozdiel od svojeho brata - div sa svete - nestarne. ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný příběh, na který bych však děti koukat nenechala, především kvůli úmrtí jedné z postav a hororovému zobrazení moru. Pro dospělého však Pohádka o putování (tento název mi opravdu přijde hodně zcestný - vzhledem k tomu, že se jedná spíše o fantasy příběh) může představovat příjemně strávených 100 minut, obzvlášť díky zajímavým myšlenkám (nejvíce si mě získalo Orlandovo přirovnání lidského těla k planetě). Závěrečná scéna je sice poněkud nečekaná, její skvělý hudební doprovod z ní ovšem pro mě vytvořil silný emocionální zážitek. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Cpát nám tohle do hlavy každý rok, tak bych k tomu možná měl nějaký silnější vztah. Jenže ono ne a tak jsem to viděl poprvé. Začátek byl teda pěkně drsný a docela mě namlsal. Jenže samotné putování je takové, takové místy hloupé, divné a někdy nezajímavé. Ke konci už jsem docela klimbal, ale mor a "hrátky" se zlatem asi jentak nezapomenu. Co bylo na filmu ale nejlepší je tu vícekrát zmiňovaná hudba. Ta byla hodně odvážná a jen ta tvořila atmosféru některých scén. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Rusové uměli točit krásné pohádky. Ty nejlepší z nich mají jeden rys shodný s našimi nejlepšími - nejsou infantilní a s klidem je může sledovat i dospělý člověk. Tahle je ještě k tomu hodně temná, skoro hororová. A stejně jako u Mrazíka, i tady dabing přidává alespoň hvězdičku. O zbylé tři se postarala poetická výprava a perfektně obsazené a zahrané postavy. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Tak konečne som objavil moju obľúbenú a zároveň na tú dobu strašideknú ruskú dobrodružnú rozprávku , ktorú si síce pamatám len trochu ale viem že v kine som na to bol aspon 5 krát však čo to vtedy bolo koruna alebo 0,50 halierov na detské predstavenie.Každopádne nezabudnutelné scény s morom alebo s drakom a zničenie zámku na konci poprípade dojímavý záver !!Tu sa proste sudruhovia riadne vytiahli !!Jedna z rozprávok môjho detstva ! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Tento sovětský fim se točil mimo jiné v Českém Krumlově a objevil se tu i hrad Kost a Trosky. (Mariin)
  • Malého uneseného Maje nehraje chlapec, ale dívka Ksjuša Pirjatinská (uváděná také jako Ksenia Pirjatinskaja). (Robbi)
  • Z mladšího bratra hlavní hrdinky se stane během krátké chvíle zralý muž, sestra však zůstává stále stejná. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama