Reklama

Reklama

Tides

  • Švýcarsko Tides (více)
Trailer

Nějakou dobu poté, co Zemi zasáhla globální katastrofa, zorganizuje vesmírná kolonie Kepler 209 misi, jejímž cílem je prozkoumat podmínky na Zemi. Země je zcela pod vodou a nenechává přeživším příliš možností. Ve vzácných okamžicích, kdy vody ustupují, malé tlupy původních obyvatel hledají potravu. Život je téměř nemožný a všude vládne nemilosrdné násilí. Po obtížném přistání zůstane z posádky jen mladá astronautka, která při boji o přežití narazí na strašlivé tajemství a musí učinit rozhodnutí, které určí osud planety. (cerdax2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut se mi líbilo, vypadaly dost solidně a těšil jsem se, co z toho vypadne později, jenže postupem času to šlo celkem do háje. Z příběhu nic zajímavého nevypadlo, ani ty zvraty za moc nestály, z původní podmanivé atmosféry nezůstalo nic a stala se z toho strašně utahaná nuda a ačkoli se režisér snažil z toho laciného vizuálu snažil udělat plus, nepovedlo se mu to. A jediná myšlenka, která z toho vyplyne, jen ta klasická ekologická, kterou mi sdělí x jiných filmů - jenže mám problém to počítat jakkoli kladně, když mě ten film skoro vůbec nezaujal a nejspíš na něj rychle zapomenu. Jinak je to naprosto prázdné. Od Evropské sci-fi jsem teda čekal něco víc, tohle jako by se (neúspěšně) snažilo levně přiblížit těm americkým s velkým rozpočtem... Slabé 2* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komorné pomalé sci-fi v ktorom astronautka z druhej prieskumnej sondy na postapo zemi pátra po tom, čo sa stalo s členmi prvej sondy. Celý čas sa to nekonečne tiahne. To pátranie nie je ani na sekundu napínavé. Postapo svet vizuálne stojí za hovno. Všetko je skoro celý čas zahalené v hmle. Akcia tu žiadna nie je. Vyústenie je predvídateľné. Atmosféru to má uspávaciu. Proste slabé komorné sci-fíčko. 4/10. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vizuálne uspokojivá dystopia s plochým scenárom a minimalistickými dialógmi. Tma, opar, dym, kovové farby, to všetko korešponduje s predstavami o postapokalyptickom svete, ale prostredie nebolo využité pre ponúknutie zaujímavejšieho príbehu. Ale inak naozaj zaujímavá predstava ako by svet mohol vyzerať v prípade, že sa ľudstvo zblázni. Dokonca myslím si, že až reálna predstava. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další pokus udělat za malé peníze "velkou" sci-fi. Z minulosti víme, že i za málo peněz může být hodně muziky, ale je zapotřebí trocha toho štěstí a hlavně talentu a zápalu. Tito tvůrci však neměli nic z výše uvedeného a vznikla další uloudaná sci-fi, která se tváří jako něco mnohonásobně většího než ve skutečnosti je. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Urousané táhlé postapo, které se sice občas blýsken dobrou kamerou a sem tam solidní atmosférou, ale jinak je to reklama na nudu. Aby tvůrci odradili i toho největšího masochistu, přidali tvůrci v druhé polovině moralitku a společenskou kritiku, která to zabila úplně. Herci si zřejmě uvědomovali, čemu se upsali a tak byly i jejich výkony mdlé a nezáživné. Bída. 15% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Promítáno v rámci 71. Berlinale - Berlinale Special v roce 2021. (cerdax2)

Reklama

Reklama