Reklama

Reklama

Samuel Hui

Samuel Hui

nar. 06.09.1948 (75 let)
Guangzhou, Guangdong, Čína

Biografie

Samuel Hui se narodil 6.9.1948 v čínském městě Kanton. Měl dva starší bratry Michaela narozeného 3.září 1942 a Rickyho narozeného 3.8.1946, který zemřel 8.11.2011. Samuel studoval psychologii na univerzitě v Hong Kongu. Byl jeden z mála herců, který měl takové vzdělání. Již na škole byl zpěvákem a s pár přáteli dali dohromady roku 1966 skupinu the Lotus se kterou dva roky na to podepsali smlouvu se společností RTHK. Sam je dnes považován za otce stylu ‚canto-pop' který se tvořil v sedmdesátých letech.

Již začátkem let osmdesátých byl jedním z největších komediálních herců díky spolupráci s Karl Makou v sérii pěti filmů Aces Go Places, což byla parodie na filmy s James Bondem. K těmto filmům vytvořil samozřejmě i hudební stopu. Kromě této slavné serie hrál Samuel Hui také ještě v jednom slavném filmu s názvem Legenda o zlaté perle. Během natáčení ovšem utrpěl kvůli pádu úraz a na chvíli pozastavil své aktivity.

V devadesátých letech, kdy už nemusel nikomu nic dokazovat se pozvolna vytratil ze stříbrného plátna i z hudební branže. Comeback přisel s rokem 2000, kdy si zahrál ve filmu Winner Takes All společně s Karl Makou. Byl to pro zatím jeho poslední film. Samuel se ovšem ještě v roce 2003 vrátil do branže hudební, ve které zůstal až do dnešních dnů.

Mol

Reklama

Reklama