Reklama

Reklama

Carmelo Gómez

Carmelo Gómez

nar. 02.01.1962 (62 let)
Sahagún, León, Castilla y León, Španělsko

Biografie

“Talent, vytrvalost, profesionalita“

Carmelo Gómez Celada se narodil 2. ledna 1962 v malém městečku Sahagún de Campos, na jihovýchodě španělské provincie León. Do svých 18 let vyrůstal s rodiči na venkově a jeho život byl spjatý zejména s traktorem a prací na rodinném statku. Po dosažení plnoletosti se vydal do Salamanky na třídenní návštěvu ke kamarádovi. Ze tří dnů se na konec staly tři roky. Carmelo si zde začal přivydělávat a ve volném čase navštěvoval místní poloprofesionální divadelní kroužek, kde pozvolna rozvíjel své herecké dispozice. Ze Salamanky už si to namířil přímo do hlavního města. V Madridu se přihlásil na Školu Dramatických Umění a krátce poté začal spolupracovat s divadelním režisérem Miguelem Narros. Stal se členem Národního Divadla a respekt a hereckou prestiž si u svých kolegů přiživil i několikaletou prací v Compañía Nacional de Teatro Clásico.

Herecký debut si odbyl v roce 1986 v hořké komedii režiséra Fernando Fernán Gómeze – EL VIAJE A NINGUNA PARTE. Následovala další komedie BAJARSE AL MORO. Pod taktovkou Fernando Coloma si v ní zahrál po boku španělského hereckého matadora Antonio Banderase. Na svoji velkou příležitost si však musel ještě tři roky počkat.

V roce 1992 mu tehdy víceméně neznámý režisér Julio Medem nabídl roli ve svém prvním celovečerním snímku VACAS. "Krávy" si vysloužily celou řadu prestižních ocenění a Carmelo si domů odnesl cenu za nejlepší herecký výkon Spanish Actors Union. Tento úspěch byl zároveň základem několikaleté spolupráce, díky které si zahrál téměř ve všech Medemových filmech. V roce 1994 přidal do své sbírky sošku Goyi za nejlepší herecký výkon v thrilleru DÍAS CONTADOS. Zde si pro změnu zahrál s Javierem Bardemem člena teroristické organizace ETA. Za zmínku také stojí "romantické drama" TIERRA, ve kterém ztvárnil duševně narušeného hubiče stínek Angela.

Carmelo Gómez se vyznačuje častou spoluprací s herečkou Enmou Suárez a s dnes již trochu pozapomenutou Pilar Miró. V roce 1992 se oženil s tanečnicí flamenca Esperanza de la Vega a o dvě jara později se jim narodila dcera Laura. Manželství se bohužel brzy rozpadlo. Kromě herectví je i autorem snímku EL MÉTODO. Díky své všestranosti a nespornému hereckému talentu se dnes Carmelo řadí mezi nejznámější tváře španělského filmu.

Ed "eye candy" Tivrusky

Herec

Host

Reklama

Reklama