Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Jedna místnost, 7 kandidátů usilující o vysokou managerskou funkci. Co s toho může vzejít? Nevím jak ve skutečnosti, ale na plátně nesmírně zábavná reality show. Někteří lidé jsou fakt necitelné hovada a když jde o peníze tak to platí dvojnásobně. Pokud máte rádi psychologické filmy tak po Metodě sáhněte. Je to totiž jeden z nejzajímavějších filmů ve svém žánru. 80% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud toužíte doskočit na pozici vrchního buzeranta nechutně bohaté nadnárodní zlodějiny, nejde ani o to, co umíte, ale především jaký jste zmrd! Je li na takovou pozici bezskrupulózních napomádovaných panáků a těžce emancipovaných barakud v kalhotových kostýmech povícero, je náramně zábavné nahnat ty hyeny do jedné místnosti a nechat je vzájemně se požrat. Jde přeci o koryto, takže snížit se k čemukoliv je roztomile lidské a důstojnost, svědomí a morálka jsou výplody chorých mozků spisovatelů utopických sci-fi. Musí pak být skutečným potěšením, pod takovým hovadem otročit. Náramně povedená hispánská konkurzní vybíjená, kterou trochu splachuje do hajzlu celkem tupá pointa. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Scénáristova úchylnosti par excellence, kde režisér přijímá tu nejnevděčnější práci vůbec. Sedm lidí v kanclu soupeří s vychcanou sadou úkolů a výsledně mezi sebou, aby získali pozici v nadnárodní firmě. Vítězí ten nejamorálnější. A divák přehazuje svoje tipy, jak postavy v jedné bravurní scéně míč z jednoho na druhého. Prakticky stejné zázemí jako 12 Angry Men akorát bez přesahu, proto ta jedna hvězda dolů. Respektive ten přesah tam je, ale nic, co by nikdo nevěděl... ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Já tyhle typy filmu žeru. Ať už to je horor, drama či thriller, pořád to má co nabídnout. Tentokráte uchazeči o práci, kteří procházejí zajímavým testem, který vybere, kdo z nich nakonec dostane místo. Test je nekompromisní a postupně se otázky nebo úkoly zhoršují a uchazeči dělají vše pro to, aby oni zůstali. Napínavé, výborně natočené i zahrané. Druhá půlka mi přišla malinko slabší, ale na to, že to má skoro 2 hodiny mi film utekl rychle a rád mrknu znova. Tohle se určitě doporučit dá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Top manažeři to jsou má zlatíčka a já jsem za příplatek ochoten kteréhokoli z nich přetáhnout přes palici zlatým padákem. Patrně proto jsem pociťoval lehce perverzní uspokojení z toho, že sedm adeptů na místo ředitele zeměkoule bude psychicky týráno. Za další klad Metody považuji to, že nehledá toho nejschopnějšího, ale toho nejbezcharakternějšího z místnosti. A tak jsem si mezi hromadou přetvářky oblíbil Fernanda, který jako jediný své hajzlovství nezakrýval nánosem serióznosti a rozhodně nikdy nezapomenu na úžasnou sekretářku Montse, jejíž vykulené oči, podporované nejfalešnějším úsměvem na světě, vnášely do světa nervozity další pečlivě odměřenou dávku nejistoty. Ano, bavil jsem se solidně, ale dobře mi s těmi parodiemi na lidi tedy nebylo. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama