Reklama

Reklama

Teoneol

  • Jižní Korea 터널
Trailer 2

Obsahy(1)

Lee Jung-soo (Jeong-woo Ha) míří domů na oslavu narozenin své dcery, když se na něj zřítí tunel. Mobilem si zavolá o pomoc a rozjíždí se záchranné práce. Když se mu ovšem vybije baterie, záchranáři s ním ztratí kontakt a jelikož je v sutinách tunelu uvězněn již dlouhou dobu, většina ho považuje za mrtvého. Toho využijí politici, nařídí záchrannou akci ukončit a znovu začít s pracemi a odstřely na druhém tunelu v blízkosti. (LangiJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (23)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se zpočátku obávala, jestli si tohle téma při délce dvou hodin udrží tempo, ale jo, dali to. Scény z tunelu střídají záběry na záchranáře, kteří se Leea snaží zachránit. Na druhou stranu je to ale film, který si asi stěží pustím znovu. Už ale kvůli scéně, kdy si Ha Jung-woo dá šlehu obojkem proti štěkání, za to stálo to vidět :) Ale teď vážně... Ha Jung-woo byl skvělý jako vždy, ten snad zvládne zahrát všechno, Bae Doo-na mi moc nevadila a scény z tunelu nebo z výšky byly též povedený. No a nesmím zapomenout na pejska, ten byl taky dobrej :) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný odborník, ale pár technických vychytávek mě tam rušilo. Jinak si koupím jejich mobil, protože ten tedy něco vydrží a to nemluvím o ostatních maličkostech. Po takovém filmu mě to neláká jet třeba do Itálie, kde se to cestou tunely jen hemží, ale jeden si nevybere, stát se může cokoliv, kdekoliv jinde. Neubránila jsem se mírné nudě ve střední části a kratší stopáž bych určitě přivítala. Ani trochu akčnější konec nezachránil můj celkový dojem, ale na mě nedejte. A na konci bych řekla asi to samé co zasypaný, zázrakem přeživší hrdina. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Víc než slušný katastrofický survival v sutinách tunelu s vynikajícím Jeong-woo Ha a férovým zachráncem Dal-soo Oh. Zpočátku jsem měl obavy, protože celá událost nastane už v 10. minutě a říkal jsem si, co se bude dít zbylé dvě hodiny, naštěstí dojde i na nečekaná překvapení a zajímavé je i dění zachránců kolem tunelu. Je to napínavé, klaustrofobické, herecky i vizuálně slušné a ke konci příjemně dojemné. Fajn zábava ve stylu Pohřben zaživa. 75% ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Pěkně podané, překvapující bylo, že i když přístup korejských politiků byl poněkud cynický, pořád mi přišel lepší, než to, co se předvádí u nás. Jen ta délka filmu mi nesedla, kdyby byl o půl hodiny kratší, vůbec by mi to nevadlo. Předpokládám ovšem, že režisér chtěl do filmu dostat vše, co z knihy považoval za důležité. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tématika uviaznutia v zasypanom tuneli mi v rámci katastrofického žánru príde najmenej atraktívna, ale v tomto prípade sa predsa len nejedná o žiadny televízny film a juhokórejská produkcia má moju dôveru, takže som sa na Tunnel celkom tešil a určite nie som sklamaný, práve naopak. Hlavne som bol zvedavý, či si tvorcovia vyberú akčnejšie prevedenie, kde sa bude hlavný hrdina aj o niečo výraznejšie snažiť, lebo bude mať na to priestor, teda niečo v štýle Denného svetla so Stallonom, ktoré ma ale inak nebavilo, alebo skôr komornejšie a realistickejšie, vybrali si túto verziu a myslím, že v rámci možností to už asi ani lepšie dopadnúť nemohlo. Na nic netreba dlho čakať a tak je hlavný hrdina už po chvíli uviaznutý v tuneli, kde síce nemá moc voľnosť, ale aj tak je tento jeho pobyt v nepríjemnom a obmedzenom prostredí podaný dostatočne zaujímavo. Ale film ponúka ešte aj dve ďalšie, spolu súvisiace línie, z pohľadu záchranárov, ktorá ma bavila ešte trochu viac, snažia sa, skúšajú mnohé spôsoby záchrany, ale očakávane je takáto situácia komplikovaná a tak to moc nevychádza a ešte tá politická línia, v ktorej ide o typické kalkulovanie, akú má cena jeden ľudský život pre takúto rozsiahlu operáciu a všetky komplikácie s tým súvisiace. Takže nakoniec zanedbateľné zastúpenie nejakej akcie nie je ani najmenším problémom, dejovo je to výborne zvládnuté od prvej do poslednej minúty, kde všetky línie využili naplno svoj potenciál. A prevedenie je typicky kórejské, takže nechýba ani nejaký ten humor a to aj v situáciách, kedy sa bežne vôbec nepoužíva, ale funguje, nejaké tie trochu absurdné momenty a samozrejme plno drámy. Veľkým plusom sú aj postavy, Ha Jung-Woo v hlavnej úlohe nesklame rovnako ako vždy a páčila sa mi aj jeho postava, nie je dokonalý, ale jeho správanie sa mi páčilo a tak sa mu nedá nefandiť, Bae Doo-Na ako jeho manželka, aj keď pre dej nemá zase až taký význam, ale vždy ju rád vidím a k tomu ešte veliteľ záchranárov Oh Dal-Su, ktorý je tu mimoriadny sympaťák. Ale aj vo vedľajších úlohách sa nájde plno známych tvárí. A režijne je to po všetkých stránkach úplne ideálne. Takže tu nemám ani najmenší problém, kvalitne zvládnutá katastrofická dráma, ktorá svoj potenciál využila naplno. 77% ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama