Reklama

Reklama

Petr Voříšek

Petr Voříšek

nar. 16.06.1962 (61 let)
Praha, Československo

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Do filmu byl vybrán po návštěvě školy Drahomírou Královou pro film Páni kluci, které padl okamžitě do oka.
Zkoušky na konzervatoř se mu opakovaně nevydařily a zvolil si instalatérské řemeslo. Po roce 1989 se ale vrací k herectví s divadelním souborem "All Colours Theatre", který spoluzakládal. Na pozvání kolegy Michala Kocourka hrál v Černém divadle. Následuje zaměstnaní v rádiu KISS, pracoval pro Petra Vachlera až nakonec zakládá malou reklamní firmu "Yard Production". Byl ženatý, jeho syn se věnuje lidovému tanci. Je blázen do badmintonu.

sharka.68

sharka.68 (hodnocení, recenze)

Petr Voříšek, coby sirotek Hubert, se po filmu Páni kluci ukázal ještě v několika dalších projektech. Za všechny jmenujme německý seriál z druhé světové války Die Magermilchbande (Mlíčňáci), Indiáni z Větrova či Krvavý román. A právě posledně jmenovaný snímek byl jeho labutí písní. Petr se později živil jako instalatér, podnikal v dopravě, našel se i ve světě reklamy.

sharka.68

sharka.68 (hodnocení, recenze)

O roli sirotka Huberta, který se potuloval po okolí Levína, se postaral herec Petr Voříšek. Nicméně podobně jako u Petra Starého, tak ani o Petru Voříškovi toho mnoho nevíme. Ačkoli má za sebou pan Voříšek vícero filmů než pan Starý, o jeho životě nevíme téměř vůbec nic. Jmenujme si proto alespoň několik jeho rolí, které následovali po debutovém snímku Páni kluci (1975). Roku 1976 přichází dramatický snímek Ostrov stříbrných volavek, kde se Voříšek objevuje v roli Pavla. Následujícího roku jej můžeme vidět v méně úspěšné komedii Talíře nad Velkým Malíkovem (1977) jako kluka s rádiem. Indiáni z Větrova (1979), seriál Die Magermilchbande (1979), Svítalo celou noc (1980) a Proč? (1987), to vše jsou další Voříškovy role. Svou hereckou kariéru zakončil roku 1993, kdy se ukázal ve filmu Krvavý román (1993) jako vyvrhel.

Herec

Host

Pořady
2010

Český lev 2009

Reklama

Reklama