Reklama

Reklama

Hasan Minhaj

Hasan Minhaj

nar. 23.09.1985 (38 let)
Davis, California, USA

Biografie

Hasan Minhaj pochází z indické muslimské rodiny. Jeho rodiče imigrovali do Spojených států, konkrétně do Kalifornie, kde se Minhaj narodil. Minhaj společně s otcem zůstal v USA, zatímco jeho matka se vrátila do Indie, aby dokončila studium medicíny. Jeho matka se vrátila do USA po osmi letech, společně s jeho sestrou, o jejíž existenci Minhaj nevěděl.

O stand-up se Minhaj začal zajímat poté, co viděl stand-up speciál Chrise Rocka Never Scared. Od té doby Minhaj začal vystupovat v barech v San Franciscu. V roce 2008 vyhrál soutěž rádia WiLD 94.9 o nejlepšího komika, která mu zajistila předskokanství pro takové komiky, jakou jsou Katt Williams, Pablo Francisco nebo Gabriel Iglesias. V roce 2009 byl také finalistou pořadu na NBC Stand Up for Diversity.

Od roku 2011 se Minhaj objevoval v menších rolích v seriálech State of Georgia, Arrested Development, Život je boj nebo uváděl pořady na MTV jako Disaster Date nebo Failosophy. Také se věnoval stand-upu, uváděl pořad Stand Up Planet nebo web seriál The Truth with Hasan Minhaj.

Největší zlom v jeho kariéře přišel v roce 2014, kdy získal práci v The Daily Show. V The Daily Show Minhaj strávil 4 roky, během kterých vystupoval v několika skečích jako korespondent.

V roce 2016 uváděl večeři pro korespondenty kongresu Spojených států, kde kromě jiného kritizoval postoj americké vlády k zákonům o zbraních a jejich neschopnosti tyto zákony změnit. Následující rok uváděl každoroční večeři pro korespondenty Bílého domu, kde kritizoval politiku tehdejšího prezidenta USA Donalda Trumpa, který se ovšem této večeře nezúčastnil.

V roce 2017 vyšel na Netflixu Minhajův první stand-up speciál Hasan Minhaj: Homecoming King, ve kterém se Minhaj věnoval tomu, jaké to bylo vyrůstat jako Ind a muslim v Americe, rasismu, jeho rodině nebo jeho ženě, která je Hinduistka. Speciál sklidil dobré kritiky a vyhrál Peabody Award. Od roku 2018 Minhaj uvádí pořad na Netflixu Patriot Act with Hasan Minhaj, který mapuje celosvětové politické dění formou politické satiry.

Co se týče filmových rolí, Minhaj se objevil ve filmech Holky na tahu, Most Likely to Murder. Ovšem jeho největší filmovou rolí je agent CIA Duffer ve filmu Špión, který mi dal kopačky.

ČSFD.cz

Herec

Host

Tvůrce

Producent

Reklama

Reklama