Reklama

Reklama

Billy Blanks

Billy Blanks

nar. 01.09.1955 (68 let)
Erie, Pennsylvania, USA

Biografie

Blanks se narodil 1.9. 1955 ve městě Erie v americké Pennsylvánii jako čtvrté z patnácti (!) dětí a vyrostl v chudé černošské čtvrti, kde bylo násilí a kriminalita na denním pořádku. Jako dítě navíc trpěl dyslexií. Ve čtrnácti letech se začal věnovat orientálním bojovým uměním a díky své obrovské píly se rychle vypracoval mezi národní špičku. Je držitelem černých pásů v taekwondo a karate, v němž sedmkrát vyhrál mistrovství světa. V r. 1980 byl ve Spojených státech vyhlášen atletem roku a založil dokonce vlastní bojový styl Tae Bo, který je kombinací karate, taekwonda a boxu.

Následně si Blanks otevřel v Los Angeles vlastní fitness centrum, kde vyučoval Tae Bo a chodila k němu trénovat i řada hollywoodských celebrit. To mu otevřelo cestu do světa filmu. Mihnul se například v epizodní roli amerického fotbalisty Billy Colea v úspěšné akční krimikomedii s Brucem Willisem POSLEDNÍ SKAUT. Jinak, ale po celou kariéru dostával role převážně v béčkových karate filmech, kde mohl uplatnit své fyzické dovednosti a vypracovanou postavu.

Za zmínku stojí například LVÍ SRDCE, kde si zahrál s Jean-Claudem Van Dammem, v TYGŘÍCH SPÁRECH 2 bojoval dokonce s Bolo Yeungem a v NEVIDITELNÉM KOMANDU se před kamerou potkal například s Hulkem Hoganem. Billy Blanks je ženatý s někdejší spolužačkou Gayle. Jeho dcera Shellie se rovněž věnuje bojovým uměním a objevila se v mnoha jeho výukových videokazetách Tae Bo. A syn Billy junior, také kráčí v otcových stopách a pokouší se o hereckou kariéru.

TongPo

Herec

Host

Pořady
1994

WGN Morning News

Reklama

Reklama