Reklama

Reklama

Tate Taylor

Tate Taylor

nar. 03.06.1969 (54 let)
Jackson, Mississippi, USA

Biografie

Narodil se a vyrostl v Jacksonu v Mississippi a vystudoval Univerzitu v Mississippi. Poté, co strávil nějaký čas v New Yorku, se přestěhoval do Los Angeles, aby se zde věnoval filmové kariéře. V roce 2004 natočil svůj režijní debut, kterým byl kritikou velice ceněný krátký snímek Chicken Party, jenž napsal, režíroval a také si v něm zahrál. Chicken Party vyhrál soutěže na celkem osmi festivalech a na dalších dvanácti se umístil.

Taylorovým prvním celovečerním snímkem byl film Pretty Ugly People, který měl premiéru na podzim 2009. Černá komedie, kterou Taylor napsal a režíroval, se natáčela v exteriérech Glacier National Park v Montaně, v Chicagu a v Los Angeles, a její natáčení obnášelo koordinaci velice náročného časového plánu a celé řady herců. Taylorovi se její zásluhou podařilo zapsat se do povědomí kritiky i diváků jako režisér a scenárista, který má před sebou slibnou kariéru.

V Mississippi společně s Kathryn Stockett, autorkou knihy Černobílý svět, založil výukový program, který si klade za cíl učit scenáristy a režiséry kreativní a strukturální metodiku. Jako herec má Taylor na svém kontě dlouhou řádku pozoruhodných výkonů a naposledy byl k vidění ve filmu Winter's Bone, jenž v roce 2010 získal na festivalu Sundance hlavní cenu poroty.

Falcon

Režisér

Scenárista

Filmy
2011

Černobílý svět

2008

Pěkně hnusný lidi

Seriály
2020

Nechutně bohatí

 

Pilot (E01)

Krátkometrážní
2003

Chicken Party

Herec

Producent

Tvůrce

Host

Reklama

Reklama