Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (210)

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Sám jsem ještě pořádně neměl jasno, jak tato událost probíhala a konečně jsem se nad tím mohl zamyslet. Film je plný emocí (hlavně bezmoci) a to mu dodává skvělou jiskru.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Po pravdě řečeno na něco takového jsem už docela dlouho čekal. Předtím než jsem se rozhodl pro tenhle film, koukl jsem na jeho hercecké obsazení. Koukám pan Liam Neeson a zavzomínal jsem na nedávných 96 hodin a oldchoolového bouráka pasáků :D. Koukám, že Bradley Cooper už po pařbe taky vystřízlivěl, ale nedokážu si ho pořádně představit v akčním filmu. Jessicu si pamatuju naposledy z Iluzionisty, ale co naplat už ten film přeci jem musim zapnout. Předčil veškerá moje očekávání, Liam jako big boss mě se svými plány uchvátil, vtipný ranger v podání Bradleyho taky na jedničku a tím posledním polibkem mě přesvědčila i Jessica, už jsem se bál, že bude chladná celou dobu, ale nakonec naštěstí roztála :-). Parádní film, úžasná akce od začátku až dokonce, originální, vtipnej a naprosto bezchybnej. Na začátku to možná byl trošku experiment, ale vyšla z toho báječná podívaná, víc takvýhle filmů bych prosil. :-)

plakát

Smrt čeká všude (2008) 

Když jde o válečný film a podobné věci, snažím se hodně příhlížet na celkovou důvěrihodnost a realistické zpracování. Ve válce jsem nikdy nebyl, a tak ani pořádně nemůžu kritizovat tenhle ohled, ale Hurt Locker mě dostal, to psychologické spracování, se zaměřením na pocity jednotlivých vojáků pyrotechnického týmu se mě jednoznačně zamlouvá, herecké výkony kvalitní, o děj moc nešlo, a válečné prostředí zachyceno moc hezky, hodně dobrý film, na který ani nebyl tak astronomický rozpočet jako na většinu válečných filmů, takže bravo Kathryn udělala z pár šupů šestinásobného oscara :-).

plakát

Avatar (2009) 

Avatar!!! O Avataru se mluvilo dlouho před tím než se dostal do kina, mluvilo se o něm když běžel v kině a mluví se o něm dlouho po tom co jeho promítání skončilo. Už jsem si říkal, že se konečně James Cameron zapíše do filmových dějin i jinak než režisér Titanicu, ale obávám se, že za 20 let už bude pro laiky známý zase jen jako režisér romantické tragédie podle skutečnosti. Zpět k Avataru, dějová linie mě nijak moc neoslnila, podle mého názoru se jedná o tuctový americký snímek s romantickou zápletkou a happyendovým rozuzlením, ale v jedné věci se filmu opravdu nedá nic vytknout, co se speciálních efektů týče a celkově technického zpracování celého díla, jedním slovem - úžasný. V tomhle směru bych Avatar považoval za jeden z průlomů, něco takového se dříve dalo vidět opravdu jen zřídka a Cameron nám ukázal sci-fi akci v trojrozměrném prostoru excelentně, takže Jamesi, technické zpracování - BRAVO, ostatní - průměr.

plakát

Až tak moc tě nežere (2009) 

Americká komedie? Americká romantická komedie? Je toho strašně moc a už ani nedokážu rozeznat jednu od druhé, a to je podle mě největší chyba posledních výtvorů pocházejících z USA. Neřikám, že jsou ty komedie špatné, naopak - citlivé dívčí srdce určitě obohatí a kluci se alespoň pobaví pohledem na pohledné americké ženy, ale to je bohužel tak všechno čím mě romatický komedie z Ameriky zaujmou.

plakát

Rychlí a zběsilí (2009) 

Lehký a jednoduchý humor k tomuhle světu patří, Dieselovi tyhle role prostě sedí a jestli mám říct co jsem čekal od Rychlí a zběsilí - nic lepšího jsem nečekal, je to zase dobrý jako vždy.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Snad všechny romány Dana Browna se okamžitě staly světovými best-sellery. Román Andělé a Démoni je podle mého názoru výborný jak v knize, tak na plátně. Po premíéře, jak už tomu většinou bývá u filmů s adaptovaným scénářem, se utvořily dva tábory - zastánci filmu a zastánci knihy. Já se neřadím ani do jednoho z táborů, poněvadž mě nejprve ohromila kniha a pak ještě film. Slyšel jsem, že ten kdo nečetl knihu, tak se ve filmu moc nevyzná, takže to beru tak, že nejsem pořádně objektivní pro zhodnocení tohohle díla, ale mě zaujmulo, ani ne tak Tom Hanks, jako Ewan McGregor - ten se mě líbil hodně moc :-) .

plakát

Starý Burgunďan (1966) (TV film) 

Úžasná záležitost, tenhle film by se dal zařadit mezi krátkometrážní, ale to je jedno. Hrozně se mě líbil ten humorný nádech ironie a vůbec, přesně takovýhle filmy mám rád.

plakát

Poklad na Stříbrném jezeře (1962) 

Rok 1962 po filmové stránce ještě zdaleka nebyl na úrovni skvělích efektů jako dnes, ale přece jen se Reinlovi povedl úžasný film natočený v krásné přírodě a se sympatickými herci. Po dějové stránce, Poklad na Stříbrném jezeře nemá chybu, jak už jsem řekl výprava - dokonalá, nemá smysl se dále rozepisovat, stačí si ten film pustit a každý pochopí o čem je řeč, celá série Winettoua je jeden z nejlepších westernů jaký kdy vznikl.

plakát

Unesený (2006) (seriál) 

Viděl jsem teda jen jeden díl, ale dá se říct, že mě to stačilo. Není to rozhodně nic špatného, ale když se zaměříte na samotný děj a scénář a nakonec i výběr herců vzejde s toho jedna chybyčka - je to prostě jen tuctový amerciký seriál.