Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (88)

plakát

Esmeralda (1997) (seriál) 

Moje hodnocení není recese, vážně jsem to žrala - ostatně jako půlka republiky. Moje první velká telenovela. :-)

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Čím víc času mě dělí od prvního zhlédnutí, tím víc si uvědomuju, jak bylo statečný, chvályhodný a potřebný Untergang natočit. Skvěle vybraní herci, překvapivá přesnost scénáře. Postěžovala bych si snad jen na to, že vybrané hlášky hlavních aktérů byly často právě ty nejzprofanovanější... tedy alespoň pro publikum historickou faktografií dotčené.

plakát

Jistě, pane ministře (1980) (seriál) 

Podle mě je tohle dokonalý humor. Byrokraté vládnou světu.

plakát

Slečna Marplová - Vlak z Paddingtonu (2004) (epizoda) 

Dost zmatené. Když chce někdo zrežírovat detektivku, musí umět jednu zásadní věc: účinně dostat do příběhu velké množství postav. Tady se to moc nepovedlo.

plakát

Uvolněte se, prosím (2004) (pořad) 

Těžko hodnotit... V rámci českého rybníčku výjimečné, v mezinárodním srovnání nejlepších talk-show ale podprůměr. Občas se člověk zasměje, občas zardí nad něčím skandálkem či tupostí, ale skoro všemu vždy dominuje Krausův světonázor. Od veřejnoprávního média prostě čekám a vyžaduji určitou míru konzervativismu. U Uvolněte se je navíc problém v tom, že jak jde kvalita dolů, snaží se moderátor ještě víc tlačit na pilu. V prvním roce vysílání se mi nestalo, že bych se cítila trapně i za moderátora. Teď už se to stává.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Zbytečná ukecanost se střídá se zbytečnou efektností. Angelina je krásná, ústřední bitva zmatená a Hopkins dosazen úplně zbytečně (jeho "vzpomínám..." scéna mi svou kompozicí strašně připomněla Travian :-)). Přes zmíněná negativa se mi zdá, že Stone natočil historický epos způsobem, který lze považovat za původní a odvážný, což zaslouží ocenit.

plakát

Soumrak dne (1993) 

Směšně dlouho mi trvalo, než jsem pochopila pojem "drama" ve filmovém světě. Tenhle film mi k tomu hodně napomohl :-). Je to zvláštní, když scénář životní osudy nehrotí, nechává je plynout zcela uvěřitelně, a přitom vznikne tak silný příběh a zásadní umělecké dílo.

plakát

Předčítač (2008) 

Každé filmové očekávání bych si měla definitivně zakázat. Předčítač mě zklamal obzvlášť. Prosťoučký, hloupý a očekavatelný příběh, zadek Kate Winslet a kdysi geniální Ralph Fiennes mi k filmovému zážitku nestačí. Nezlobím se, že Kate dostala Oscara ne ani tak za tenhle konkrétní výkon, ale spíš za zásluhy v nominacích... Zlobím se, že byl natočen další zbytečný film o kruté válce, nereálných vztazích a prázdných lidských povahách. Vždyť je jich dost.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Zlo pod sluncem (2001) (epizoda) 

Agatha uměla téma "když oběti nejsou obětmi" zpracovat skvěle a byla by na svého Poirota v podání Davida Sucheta hrdá i v tomto případě...

plakát

Kameňák 3 (2005) odpad!

Jeden z mála filmů, který se mi nejen nelíbil, ale skutečně mě i urazil... VULGÁRNÍ, HNUSNÝ a vyloženě ZLÝ film apelující na to nejprimitivnější v člověku a ani tak to nefunguje. K blití, opravdu.