Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Western
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

The Gray Man (2022) 

Lepší než Vyproštění, ale pořád o něco horší než 6 underground. Všichni herci výborní, akce odsýpá, děj mi nijak nepřekážel. Pro mně zatím druhý nejlepší netflixovský akční film. Praha je zde skvělá,

plakát

Tlusťoch (2020) 

Vánoční Fargo říznuté posledním Rambem. A hlavně skvělý Mel Gibson. Nekompromisní akce a černý humor. Nic pro slečny ani rozumbrady. Je dobře, že si Netflix může dovolit točit i takovéhle filmy. Já už novou Smrtonosnou zbraň vidět nechci. Chci vidět Fatman 2!!!!

plakát

Dva papežové (2019) 

Kdybych mohl, dal bych 6 hvězdiček. Minimálně Jonathan Pryce by si Oscara za svůj výkon zasloužil, sir Anthony za ním ale v ničem nezaostává.

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

4 hvězdičky za skvělou akci, krásné lokace, výborné herce a nekorektní přístup. Pátou hvězdičku dávám za příjemnou míru nadsázky a za to, že se film nebere nijak vážně. Takhle nějak by si měl Tom Cruise přát, aby vypadaly je Mission Impossible. Pro mně je to od Skály Bayův nejlepší film a je mi moc líto, že neběžel v kinech. Velké plátno by mu totiž velmi slušelo!!!

plakát

Ach, ta láska nebeská... (2020) (TV film) 

Příjemná letní oddychovka pro nostalgiky. Nic víc a nic míň!!!! Pátá hvězdička za Žofii Dařbujánovou.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Už dlouho jsem si nebyl tak jistý svým hodnocením, jako u tohoto filmu. Za mně nekompromisních 5 hvězdiček. Důstojné zakončení celé ságy, které si nejvíc vychutnaji ti, kteří všechny předchozí díly viděli v kině a ne pouze na displejích svých mobilů či tabletů. Úchvatné výtvarné koncepce i jejich následné trikové zpracování, sympatická camea důležitých postav původní trilogie, skvělý hlavní záporák a v neposlední řadě děj, který cíleně směřuje k nevyhnutelnému závěru. A k tomu několik splněných fanouškovských snů.... např. sithská planeta Exogol!!! No a jako obrovská třešeň na dortu - skvělá a originální hudba Johna Williamse.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Pro mně osobně tak 85 %. Oproti rozjuchanému marvelovskému vesmíru je zde pořád patrný temnější tah na branku. který mně osobně vyhovuje víc. Co se týče nových postav, tak mně velmi potěšil Jason Momoa jako Aquaman, určitě si zaslouží vlastní film. Henry Cavill je standardně výborný - tedy v rámci mantinelů, kterou mu postava Supermana dává. Gal Gadot i Ben Affleck odvádění podobné výkony, jako v předchozích filmech, jen u Batmana zamrzí absence více "fyzického" výkonu. Po režijní stránce vlastně nemám co vytknout, až na rádoby humornou úvodní a závěrečnou sekvenci se Supermanem, ze kterých "viním" Joshe Whedona. Digitální akce jsem očekával, ve 3D byly efektní. Pořád to ale vnímám jako předkolo pro finální díl, protože o Darkseidovi se tu jen mluví. Doplnění 2021: Režisérská verze od Zacka Snydera je pro fanoušky DC o třídu lepší. Film má lepší finále a propracovaný epilog. Bohužel trvá 4 hodiny, což může hodně lidí odradit.

plakát

Prometheus (2012) 

Rozhodoval jsem se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale když vidím obecně nižší hodnocení, rozhodl jsem se pro pět!. Kdo čekal druhou "2001 Vesmírnou odyseu", byl zákonitě zklamán. Kdo - jako já - očekával "jen klasické sci-fi od R. Scotta", byl nadmíru spokojen. Scénář zde slouží obrazu - nic víc a nic méně. Jako knížka by to patrně nefungovalo, ale film je to parádní.

plakát

Černý vlk (1971) 

Svatá dvojice Willig+Švorc dělá z tohoto "díla" mimořádný zážitek. Jednou za čas je ale dobé si připomenout, jaké zhůvěřilosti se zde také natáčely. Líto mi bylo pouze Radovana Lukavského a Petra Haničince, na druhou stranu pouze díky těmto dvěma dávám jednu hvězdičku. Jinak by to bylo čisté "óčko".

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Úchvatné zakončení celé série, za které se Christopher Nolan rozhodně nemusí stydět. Vyčítat tomuto filmu, že nepřekonal předchozího výjimečného Temného rytíře, není fér. Lepší film to sice není, ale pro mně osobně není ani horší. A hlavně je jiný! Návrat ke komiksovým kořenům a osudovým motivům z prvního dílu tomuto filmu velmi prospívají. Všechny složky fungují naprosto bezchybně a výsledkem je mimořádně vyrovnaná série posledních tří Batmanů. Tak držím palce, ať se u WB stejně dobře podaří i Muž z oceli.