Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi

Recenze (6)

plakát

Next (2007) 

Původně jsem chtěl dát o jednu hvězdičku míň, ale tak ta poslední je za ten povedený (!!!) konec, navzdory dost lidem tady. Ale být navzdory dost lidem tady je věc vcelku normální a dokonce dost často si říkám, no ještě že tak, když nějaké ty komentáře tu a tam čtu. :0)

plakát

Ve jménu krále (2007) 

Inu, říkal jsem si, jaké to bude. Tolika hanících hodnocení. Ale tak já si rád dělám úsudek sám. A tohle opravdu, opravdu nebylo ani zdaleka tak špatné. Jasně, má to v sobě nesmyslnosti a samozřejmě to nemá vůbec nic společného s mou oblíbenou hrou Dungeon Siege a vcelku nepokrytě to kopíruje, kde může.... Ale je vcelku potěšující, že jsem se u toho vůbec nenudil. Takže bych skoro uvažoval o čtyřech hvězdičkách, navíc představitelka Murielly,...ehm..., no ale přece jen ne. :0)

plakát

Posel budoucnosti (1997) 

Co říct. Asi to, že se rozhodně nepřipojím k hodnocení zde podle názoru většiny. Podle mě dost dobrý film. Rozhodně ne po všech stránkách, ale nudným bych ho tedy rozhodně nikdy nazvat nedokázal. A má to každopádně i svůj náboj. Není to ryzí umělecké dílo, ale já se na to jednou za čas podívám rád.

plakát

Blade Runner (1982) 

Nebylo to po žádné stránce nic tak oslnivého, jak by se podle některých zdejších komentářů mohlo zdát. Hlavně by mě zajímalo, jestli bylo úmyslem hlavního hrdinu vykreslit jako vcelku dost neschopného "elitního" zabijáka. Hádám, že si radši kvůli zodpovězení této otázky přečtu knížku. Pokud jsem ji už nečetl, ten název mi dost říká. Možná i to je o důvod víc k rozčarování, ale to teď nevím jistě. Inu, snaha byla, ale už jsem viděl mnoho lepších snah. Ale i horších a podle toho odpovídá mé hodnocení. Ale uznávám, jestli něco, tak hudba působila leckdy i velmi poutavě.

plakát

Armáda démonů: Matka slz (2007) 

Tak tohle dílko pro mě má tři hvězdičky zasloužené. Je to mimo jiné i tím, že to je po dlouhé době něco, co si tedy opravdu chvílemi brutalitou nezadá, což se přece jen moc nestává. A co si budeme povídat, když už tedy má jít o ukázku vzestupu sil temnoty, tak si přece nemůžou brát servítky. A v tomhle tedy bylo realičnosti až dost. A musím říct, že to i jinak byla opravdu zábava. Dokonce i trochu komedie. Obzvlášť ryze komediálně stupidní počínání hlavní hrdinky. Už když se poprvé objevila se svou neméně stupidní spolupracovnicí a obě s naprostým klidem porušily všechny dobře míněné rady, jak se co nejvíce vyhnout nebezpečí při konfrontaci se silami, s kterými si není radno zahrávat, už tehdy jsem si řekl, že si zrovna dlouhého života neužijí. Mýlil jsem se jen napůl, jedna přežila a k mému úleku se z ní vyklubala hlavní postava děje. Ale nakonec co, asi tam byla s tím úmyslem, aby přidala do tohoto horroru zábavnou složku. A splnila to opravdu dobře. Jak by si člověk myslel, že se její naivita, ba přímo natvrdlost, bude s časem měnit k lepšímu, tak to by se ale setsakramentsky mýlil. Ne, ona na tom byla snad ještě hůř. A proto mě naprosto dorazil komentář alchymisty Guglielma De Witta -"Máte skryté síly. A instinkt přímo vynikající." To bych snad spadnul z židle, kdybych býval neseděl v křesle a kus za mnou nebyla zeď. Takže i o humor mi bylo postaráno. A na závěr ještě dobré ponaučení pro příslušnice temných sil. Nikdy nenechávejte v blízkosti otevřeného ohně povalovat kopí, kterým vás může i nepříliš důvtipná hlavní hrdinka zbavit jedním rychlým pohybem drahocenného roucha. Je to veskrze průměrný počin, ale je v tom spousta nahoty, sexu, násilí a krve, co víc si může mužova dušička přát. Ale dost bylo ironie, podívat se na to dá, i mě to pobavilo, proto hodnocení, jaké jsem zvolil.

plakát

Naruto (2002) (seriál) 

No, tak tohle je pro mě velmi citová záležitost a asi první anime, kterým jsem byl kdy posedlý. ;0) A ne, věřte mi, nemá na tom zásluhu jistá nejmenovaná skupinka asi nanejvýš tří lidí, která to naprosto zhovadile předabovala v oné už předtím zcenzurované verzi do češtiny. Takže velmi dobrá rada všem, co si nechtěji nechat uniknout opravdový děj a zápletku tohoto velmi kvalitního seriálu. Sežeňte si původní verzi v japonštině, oblíbenou možností je přímo s anglickými titulky uvnitř od Dattebayo. Ostatně pro ty angličtinu ovládající, kteří neumí přímo japonsky, je tohle nejlepší doporučení pro všechna anime. Sehnat si originál s anglickými titulky.