Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Sedm (1995) 

Hlavní myšlenka filmu-perfektní. Herecké obsazení-nejinak. Film má spád, udržuje diváka v napětí. Filmu nemám, co bych vytkla. Snad jen, že by si zasluhoval o trochu lepší závěr. Ano, what´s in the box bylo prostě nezapomenutelné, ale já bych to trochu ještě vyšperkovala, stačila by třeba jiná reakce Pitta... Ale atmosféra, hudba, scénář-to vše na jedničku.

plakát

Počátek (2010) 

Na tento film jsem šla očekávajíc něco jedinečného, dechberoucího, skvělého.. Má neskromná očekávání byla naplněna bohužel jen zčásti. Ano, byl to zážitek, bylo to něco nového, velkolepost nezná mezí v tomto snímku, ale přece jen k té dokonalosti mi cosi scházelo. Když jsem o tom zpětně přemýšlela, došla jsem k závěru, že vlastně vše bylo tak dokonalé a naprosto detailně promyšlené, až mi nezbylo místo pro moje vlastní myšlenky a fantazii. Také jedna věc mi tam chyběla. A to sice trochu hlubší vyznění všech postav, které mohly dostat víc prostoru, co se vnitřního života týká, např. trochu víc o jejich minulosti, o jejich tužbách, životních postojích. Postavy jsme znali jen povrchně, podle mého názoru nám tak Nolan lehce neumožnil prožívat naplno s nimi jejich osud. Ale samozřejmě, jak už jsem napsala, byl to zážitek. Film neměl hluché místo, dynamická, hloubavá hudba skvěle udržovala tempo, samotná hlavní myšlenka filmu byla originální.. Čtyři hvězdičky a potlesk pro Nolana.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Filmy Martina Scorseseho zaručují většinou nevšední filmový zážitek. Jeho filmy nás také většinou nenechají chladnými, o obsahu děl právě tohoto jedinečného režiséra přemýšlíme dlouho poté, co je zhlédneme. Nejinak jsem to měla u právě Proklétého ostrova, ale musím poznamenat, že moje dojmy po odchodu z kina, byly trochu vlažné. Prostě jsem čekala víc. Děj byl sice napínavý, ocenuji hlavně vytvoření až klaustrofobické atmosféry, která nejenže svazovala hlavního hrdinu, ale i samotného diváka, ale nabalování nových a nových pravd a poznatků na už tak nejednoduchý děj, bylo zkrátka lehce nejednoznačné a matoucí. Byla jsem hlavně rozpačitá ze závěru, kde jsem měla pocit, jakoby si Scorsese vypomohl nějakým "deux ex machine". Ale přes to všechno, musím být objektivní, vzít v potaz jiné filmy, které toto dílo v lecčems stále převyšuje. Žádných klišé, ohraných frází jsme se nedočkali, takže čtyři hvězdičky budou optimální.

plakát

Pýcha a předsudek (1995) (seriál) 

..nejlepší zpracování kultovního příběhu Lizzie a pana Darcyho(i když verze z roku 2005 s Keirou je též vynikající...takže jedno ze dvou nejlepších zpracování)...herci vdechly život postavám, ale veškeré vlastnosti a způsob chování to zanechali, takže po celou dobu se dívate na skutečné Bennetovi a spol....plus samozřejmě krásná výprava, kostýmy a hudba

plakát

Dokonalý trik (2006) 

celý film jsem seděla napnutá, jak to dopadne nebo spíš jak to tedy dopadlo...je to prostě skvěle vyprávěný příběh, který když zhlédnete znovu stále vás překvapuje...

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Tenhle film jsem dlouho nemohla vyhnat z hlavy. Je to opravdový zážitek. Nikdy jsem neviděla lepší zpracování pohádky a hororu najednou. I když je to někdy až moc brutální. Výborné je hlavně Ofeliiono přebíhání z drsné reality do kouzelného světa, kterej je taky dost drsnej....

plakát

Hledání Země Nezemě (2004) 

tenhle film je naprosto okouzlující, Marc Forster odvedl skvělou práci. Johnny Depp coby J.M. Barrie je prostě nezapomenutelný, zcela mu uvěříte, že on je ten Petr Pan. Kate Winslet je samozřejmě taky skvělá. Film nechybí krásná výprava, v čele se starou anglií, dojemná hudba a silný příběh, který doslova chytil za srdce. Nejkrásnější podle mě scéna je, když malý Michael pouští bratra spolu s bratra, Jamesem a svou matkou a po prvním neúspěchu přiměje Barrie kluky věřit, že jejich malý bráška to dokáže, v tu chvíli jsem mu držela palce i já. Drak vzlétne do oblak a k tomu hraje melodická hudba. Celému filmu tleskám!!!

plakát

Casanova (2005) 

nejsem sice moc na romantické komedie, ale tahle vtipná romantická dobovka mě hrozně baví!! Sympatické duo Heath a Sienna jsou uplně skvělí, moc se ksobě hodí...vedlejší postavy mají šmrnc a vtip...všechno podtrhují ještě krásné kostýmy, dynamický příběh filmu a samozřejmě jedinečné Benátky..

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Byla jsem už na spoustě filmech v kině, ale na otázku, jaký je můj největší filmový zážitek v kině, vždy odpovím tento film. Od plátna jsem neodtrhla ani na chvíli oči. Finále té nejlepší filmové ságy jak má být. Petera Jacksona můžeme korunovat.