Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (210)

plakát

Protiúder (2010) (seriál) 

Cinemax se nezapře. Sexem, krví a akcí nabitý seriál rozhodně patří k těm lepším a na TV produkci rozhodně i lepší než leckterý předražený žánrový blockbuster... Nejvíc potěšil Shane Taylor jako pomstychtivý Craig Hanson, škoda, že jen v jedné sérii.

plakát

El Camino: Film podle seriálu Perníkový táta (2019) 

Přesto, že se jedná o epilog k původnímu seriálu, který sám i sobě epilog nepotřeboval, jelikož i tak měl precizní finále, je od Gilliana hezké, že nám nabídl zakončení dějové linky Jesseho Pinkmana jaksepatří. Dočkali jsme se i pár známých postav, ale díky bohu ne otravné Skyler a Marie. Jesse Plemons se nám v těch flashbacích trochu zprasil u Los Pollos Hermanos a pokud zrovna poněkud neobratně nebalí mrtvoly do koberce, podává velmi slušný výkon. Aaron Paul je pořád starým dobrým Jessem a těch pár let navíc mu rozhodně neuškodilo. Hledání peněz v bytě a honba za lepším životem po návštěvě prodejce vysavačů je top. A dočkala jsem se i legendárního Yeah bitch!

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Úžasná výprava do země, kam se navzdory krásné přírodě asi nechcete podívat. Sekání rukou, plenění vesnic, znásilňování a únosy dětí na převýchovu k RUF jsou bohužel v souvislosti s diamanty běžná záležitost. Jeden z místních najde obří šutr. Pašerák ho chce a chce ho dobře prodat. Do toho tam přijíždí šťouravá novinářka, kterou už sere psát o všech těch hrůzách a snaží se dělat nějaké ty dobré skutky. Skvělé herecké výkony, počínaje Leem, kterýmu už snad nikdo nemůže vyčítat nevyzrálost z Titanicu (a dodneška je na něm vidět, že sám tuhle roli nepovažuje za úplně šťastnou) a Djimonem, jehož střídání všech možných emocí mu žeru i s navijákem. Doporučuji scénu s paviány, tady se vyřádili oba... Jeden z filmů, který se stále drží v mé top desítce.

plakát

Gentlemani (2019) 

Ty jo, tak to byla parádní jízda. Gájova nová komediální dvouhodinovka dokazuje, že na to furt má. Marjánkový král McConaughey chce prodat svou množírnu a kupec ho odrbe. To se bossovi pochopitelně nelíbí, ale kdo by čekal krvavou pomstu se plete. Je fajn, že i když si tenhle mocenský boj vyžádá nějaké ty nebožtíky, obejde se to vlastně bez jakéhokoli naturalistického vyobrazení a kamera se takovým momentům vyhýbá. Mimo jiné se tu sešlo několik mých hereckých sympaťáků, od McConaugheyho, přes Hunnama (který je snad v nejlepší formě) až po Farrella (nejvtipnější fitnessák). Já jsem spokojená na silnější 4*.

plakát

Konce a začátky (2019) 

Shailene se nám opět topí v nevysvětlitelných psychosračkách a ačkoli není žádná femme fatale, neví s kým souložit dřív. Chaotický střih a toulavá kamera na sebe strhává veškerou pozornost, což je vlastně vzhledem k nudnému scénáři, vlastně úplně jedno. Vážně ztracené dvě hodiny.

plakát

Criminal: V hlavě zločince (2016) 

Svěřit takové herecké obsazení do rukou nijak zvlášť zkušeného režiséra, nemohlo skončit jinak než průserem. Teda ne, že by to byl takovej průser, ale bohužel se tady setkáváme s akčními klišé. Křivě se na mě podíváš, rozbiju ti držku. Předběhnu tě ve frontě na kafe, rozbiju ti držku... Kosťovi to pořád hraje, Oldmanovi, Jonesovi taky, ale postrádá to náboj. Neurazí, ale zítra už nebudu vědět, jak se film jmenoval.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Původní verzi neznám a sci-fi, který je vlastně komplet zpracovaný na greenscreen absolutně nemusím, takže jsem do toho šla vlastně jen kvůli Pittovi, jehož herecký projev se mi už nějakou dobu hodně zamlouvá. Po dvou hodinách jsem zjistila, že ty dvě hodiny byly vlastně úplně o hovně, Pitt tam byl dohromady asi 5 minut, akce téměř nulová a Japonce hrajou Američani. Scarlett ušla, ale nejsem nadrženej chlap, takže do dvojky nejdu.

plakát

Happy End (1967) 

Něco takového vyšlo z pera tuzemských tvůrců v 60.letech? Klobouk dolů před náročností takového projektu, obdivuji obraz sépiové kosti, promyšlený scénář, i odvahu nechat celý film pustit ve zpětném chodu a přitom zachovat celistvost. Neuvěřitelné, že máme v archivu takové skvosty, které nejsou tak známé a nejedou ve státní svátky furt dokola.

plakát

1917 (2019) 

Filmů z Velké války je fakt žalostně málo. A jsem ráda, že se této části historie chopil právě Sam Mendes. Výprava osamocených vojáků na nesplnitelnou misi je vymakaná do posledního detailu, všude bordel a v tom bordelu hnijící mrtvoly. A Sam to tak krásně natáhnul dlouhými scénami s minimálním střihem, dokonalým zvukem vlající trávy ve větru, zpěvem unaveného vojáka a naprosto perfektní hudbou... Určitě je to film, který si za čas dám ještě jednou.

plakát

Opilí slávou (2006) 

DiCillovo pojetí pohádky, jak homeless sympaťák k lásce a slávě přišel. Nebýt toho, že dvojice Buscemi - Pitt tady exceluje snad líp než v Boardwalk Empire, byla by z toho v režisérově pojetí asi průměrná romantická pitomost. Příjemná žánrovka, které tam napálím o něco víc hlavně kvůli těm dvěma.