Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (20)

plakát

Vetřelec (1979) 

Viděno na 54. KVIFF 2019

plakát

Konečná (2013) 

Hell yeah, chyběl jsi nám Árnolde!

plakát

85. Annual Academy Awards (2013) (pořad) 

Co Akademie chtěla to má, po dvou nudných a tradičních ročnících, přichází Seth MacFarlane se svým humorem ktarý se sice vždy pohyboval trochu na hraně, ale taky se pokaždé trefil přímo do černého. Letošní Oscary (nebo alespoň první půlka) nám byly podány s nadhledem a vtipem. Neuvěřitelný všestraný talent letošního moderátora je motorem celé ceremonie. Ke konci je jako tradičně méně humoru a více sentimentu. S výsledkami jsem v celku spokojen. Jen si myslím, že Christoph Waltz se zcela nevymanil z role Hanse Landy a i když hrál tradičně skvěle, Oscara si spíše nezasloužil, určitě ne oproti Tommy Lee Jonesovi. Nicméně respekt před Waltzovou skromností. Kdo si z Djanga zasloužil nominaci na Oscara za vedlejší roli byl jednoznačně Samuel L. Jackson, toho si senilové akademici nějak nevšimli... Argo, Life Of Pi, Jeniffer Lawrence, Daniel-Day Lewis, Annie, Quentin! a Adele všechno správná volba.... Hvězdička dolu za dlouhá (nevtipná) hudební čísla a za Paula Rudda a tu tlusťošku. http://www.youtube.com/watch?v=ab0w7ngsSQE

plakát

Zlaté oko (1995) 

Pierce Brosnan není nejlepší Bond, jen vrátil roli šarm Seana Conneryho. Po velmi slabém Timothym Daltonovi je Brosnan jako dar z nebes pro celou sérii. Jeho filmy dokázaly skloubit to nejlepší od každého bondovského představitele. Conneryho 'vznešenost', Rogerův smysl pro humor a podobně... GoldenEye je pro mě nejlepši bondovka vůbec. Ze starého bonda si vzala jen to nejlepší a přidala tomu patřičný 'devadesátkový' drive. Generál Urumov v podání výborného Gottfrieda Johna je záporák jak má být. Spolu s Piercem přichází také Judi Dench jako 'M' nebo Samantha Bond jako MoneyPenny. Za zmínku stojí i role Robbieho Coltranea, Seana Beana nebo Alana Cumminga. Holky v podání Izabelly Scorupco a Famke Jenssen splňují očekávání. Vynikající film, který vás nastartuje na Brosnanovu éru. -Jsem nezničitelný!!

plakát

Ve službách Jejího Veličenstva (1969) 

Největším problémem On Her Majesty's Secret Service není ani tak hlavní herec bez talentu, ale střihač co si zapomněl nůžky doma. V tomhle filmu je tak 30 minut navíc které neměly spatřit světlo světa. Pomineme-li Jamese Bonda v sukni, s genitální kabelkou a bryndáčkem, není zase tak nemožné si tento film, nebo alespoň jeho části užít. Svatbu na konci tvůrcům nevytýkám, takhle to Fleming napsal a takhle to museli natočit.Nicméně v jednom jsi měl přeci jen Georgi pravdu, tohle by se Connerymu skutečně nestalo.

plakát

Žiješ jenom dvakrát (1967) 

You Only Live Twice je moje nejoblíbenější Conneryho bondovka. Celá zápletka je nám podána s větší lehkostí a humorem než ve svých předchůdcích. I proměna skotskýho parchanta na japonskýho parchanta mohla skončit daleko větším průšvihem. Donald Pleasence pro mne zůstává nejlepším Ernstem Stavro Blofeldem vůbec.