Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Perfektní, co jsem čekal, to jsem dostal. Žádné zbytečné složitosti, žádné hluboké myšlenky, které by akorát odtahovali pozornost od perfektně zpracovaného vizuálu, který řemeslně naprosto skvěle využívá svůj potenciál. Prostě pohled do dvou tváří Sin City, kde vlastně zjistíme, že ta "dobrá" je vlastně úplně stejná a někdy i horší, než ta "spatná". Výjmečný film a skvělé hlášky Mickeyho Rourka :).

plakát

Lásky čas (2013) 

Filmů jako About Time není nikdy dost, protože stále zapomínáme na to, že nejvetší dar co jsme dostali je čas žít a ten čas nesmíme promarnit. Děkuji za připomenutí a svkělý zážitek!

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Není to sice masivní dávka filmových symbolů, dramatu a řeči, jak jsme u Scorseseho zvyklí, ale o to větší dávka je tam humoru, vtipu, peněz a drog. Tří hodinová jízda ve stylu 90. let, která by se měla stát modlou a učebnicí dnešních tvůrců komedií. Když jsem šel do kina rozhodně jsem nečekal že mi dvojce Terence Write a Martin Scorsese dokáží potrhat bránici, samozřejmě k tomu přispěl i Leo, který opět potvrdil, že je vrchol současného herectví (ohromě se mi líbíl hned na úvodním pohovoru) a strašně rád bych byl přítomen u natáčení celé scény, kdy si s Hillem dají lemon.

plakát

Trans (2013) 

Skvělá hra...Boyle vás uvede do transu, stejně jako hrdiny. Pohybujete se na pomezí reality a vlastních výmyslů. Kvalitně odvedená práce.

plakát

Gravitace (2013) 

Dokonale natočený zážitek, kdy se snažíte se Sandrou i zadržovat dech. Perfektní filmová řeč. Nemám filmu co vytknout, škoda jen že mám radši filmy které mají příběh, takže 4* subejktivně, co se filmového řemesla týče, tak 5*.

plakát

Insider: Muž, který věděl příliš mnoho (1999) 

Krásný film o tom jak se tahá za nitky, aby na veřejnost vyšlo jen to co má. Bohužel vždycky někdo trpí, když se má na světlo světa ukázat pravda. Druhá polovina filmu by mohla být o něco kratší, trošku totiž utopí hlavní myšlenku filmu.

plakát

Paralelní světy (2012) 

Tady je krásně vidět, že film je víc byznys než umění. Konec je krásným příkladem buď šibeničních termínů premiéry, a proto tak rychlého dokončení postprodukce, nebo nedostatku peněz v závěru natáčení, ale myslím, že se jedná o první možnost. No co třeba bude někdo v nápadu pokračovat a víc se s tím pomazlí.

plakát

Dredd (2012) 

Skoda chabeho 3D. Byt propracovane 3D jako treba u Avangers, byl oby to urcite na 3-4*.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Sytlizace 5*, krásná práce s výrazovými prostředky, bohužel chybí tomu emoce. Je zde málo propracovaný vztah Anny ke svému synovi i přes přesvědčivé herecké výkony mi tam ta láska prostě utíká, jak je řečeno ve i filmu, rozumem vím, že tam je, ale ne srdcem. Možná bysme měli vidět více Anny samotné, aby se člověk vžil do její situace, každopádně ani tak jsem se nenudil. 3,5*

plakát

Výměna (2008) 

Clint Eastwood zraje režisérsky jako víno. A rok 2008 byl snad zatím nejlepší sběr. Natočit v jednom roce tak silná dramata jako Changeling a Gran Torino, to se povedlo málokomu, popravdě mě nikdo jiný nenapadá. Nedá se než popřát Clintovi, aby mu zdraví sloužilo a on naše životy dál obohacoval svým umem.