Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (55)

plakát

Strýček Tonton (2016) (seriál) 

Po střetu s tímhle začala dcera prohlašovat, že se jako další jazyk bude učit francouzštinu, a zatím se toho drží. Já jsem si nakonec zvykla i na ty ošklivé loutky. A David Girten je fakt fešák.

plakát

Kája a Mat+Ema+Tika (2018) (seriál) 

Když na to devítiletá dcera narazila v rámci UčíTelky, nadchlo ji to tak, že pak během dvou dnů zkoukla všechny díly na počítači. Dokonce si to zastavovala a dělala si z toho výpisky. I mně se pořad líbí.

plakát

UčíTelka (2020) (pořad) 

Samozřejmě ne všechny vstupy byly stejně povedené, celkově mi to ale při výuce dcery druhačky pomohlo a ji to většinou bavilo.

plakát

Ostrov pokladů znovu navštíven (1970) 

Bože, co já se tohohle filmu nahledala! Kdysi jako dítě jsem ho viděla v TV a moji dětskou dušičku mimořádně zasáhl. Pak film za rok opakovali a od té doby už jen zoufale toužím na něj znovu narazit. Akorát jsem doteď žila v domění, že byl bulharský - sice to po těch letech nemůžu tvrdit se stoprocentní jistotou, ale jsem skálopevně přesvědčená, že v TV programu to tenkrát tak psali.

plakát

Ábécédé s Michalem (2013) (pořad) 

Zdejší odpadáři jsou evidentně bezdětní. Mým dvěma předškolákům se to hodně líbí a dost se z toho naučí. Mě to taky ničím nepopouzí. Jako edukativnímu pořadu pro mrňata tomu nemám moc co vytknout.

plakát

Princezna Ano (2009) (TV film) 

Bože mně se to tak strašně líbilo! Hynek Bočan je dobrý režisér, tak mě zajímalo, jak může vypadat jeho odpadní pohádka. Když jsem pak na začátku filmu viděla, že scénář psala moje dosti oblíbená Daniela Fischerová, nechtělo se mi věřit, že by to mohlo být až tak špatné. A pak mě film chytil prakticky od prvního záběru tak, že jsem ho musela dokoukat do konce, což jsem původně ani neměla v plánu. Líbilo se mi úplně všechno, nápad, dialogy, hudba, výkony herců, režie, celková atmosféra a stylizace, vlastně skoro každý záběr mi přišel dokonalý. Akorát to vůbec není pro děti a moc to neodpovídá tomu, co si většinou představujeme pod pojmem "pohádka". Problém zdejších hodnocení je podle mě ten, že lidi čekali klasickou pohádku ve stylu S čerty nejsou žerty, možná kdyby nebrali tenhle filmeček primárně jako pohádku, vypadala by ta hodnocení jinak. Někdo tu přidával hvězdičky kvůli podhodnocenosti, já to ale v tomhle případě vůbec nepotřebuju, u mě je to naprosto jednoznačných pět, už docela dlouho mě nic takhle neoslovilo.

plakát

Intimita (2001) 

Ten film je zvláštní. Vlastně si s jeho hodnocením nevím rady. Nejdřív jsem ho viděla zhruba do půlky jenom anglicky bez titulků, takže jsem příliš nerozuměla. To, co jsem viděla, se mi líbilo a říkala jsem si, že by to mohlo být tak na 4*. Pak jsem si ho pustila znovu s titulky a byla jsem poměrně hodně rozčarovaná. Dialogy mi přišly nevěrohodné, nepravděpodobné, místy mě iritovaly, jinde mi přišly směšné. Říkala jsem si, že ten film je divnej a že je to zmarněná šance – skvělí herci, hodně odvahy, zdařilé zachycení atmosféry krize středních let, ale kvůli některým těžko uvěřitelným situacím a divným dialogům to vyznívá do ztracena a padá do nevěrohodnosti. Myslela jsem si, že mi film asi moc v hlavě neutkví, že zmizí, aniž by zanechal citovou stopu. A ono ne – už je to víc než týden a každou chvíli mi něco probleskne hlavou, něco mě nutí na ten film opakovaně myslet, zkrátka mě něčím oslovil, zasáhl. A asi bych ho měla vidět znovu. No a ty sexuální scény mi přišly mimořádně krásné – svou živočišností, vášnivostí, autentičností... a „milovali“ se normální lidé s normálními těly, ne fyzicky „dokonalí“ jedinci. Krásný komentář: andrii.

plakát

Teletubbies (1997) (seriál) 

Paňácové se mi taky nelíbí, co se mi ale líbí moc, jsou ty hrané filmečky ze života dětí, těm bych vůbec neměla problém dát plný počet, bohužel zabírají v rámci jednotlivých dílů menší prostor než ohaváčci. Na těch mě leccos vytáčí, nejvíc to, jak mají "holky" odpudivě pisklavé hlasy (to ale zdaleka neplatí jenom pro tenhle seriál). Ale nejsem cílovka. Tomuto seriálu se musí nechat, že jako jeden z velmi mála dokáže zaujmout i úplně malé děti. Když byl dceři rok a půl, vydržela na to koukat i půl hodiny, u pětiminutového Krtečka nevydržela. Tvůrci nejsou pitomci a požadavky cílové skupiny dokázali odhadnout víc než dobře.

plakát

Katastrofa vzducholodi Hindenburg (2007) (TV film) 

Výborně natočený dokumtent, strhující, napínavý, dojemný. Zcela mě pohltil a vzbudil emoce, což bych u dokumentu nečekala. Navíc vzducholoď je prostě krásný stroj.

plakát

Gympl (2007) odpad!

První cca půlhodinu jsem jen stěží odolávala tlačítkům Alt+F4. Nakonec jsem vydržela a je pravda, že v druhé půli se našlo několik málo okamžiků, které nebyly vysloveně trapné, plus jedno (slovy jedno) místo k zasmání. Většina věcí, co mi na tom filmařském výhřezu vadila, už tu je (ChewieDC to formuloval natolik pregnantně, že si ho dovolím ocitovat: „Příšerně špatně natočená a zahraná surreálná patlanina, která si hraje na hlubokou sociální výpověď, ale přitom sází jedno dementně natočené klišé za druhým.“). Ze všeho nejvíc mě ale iritovalo vyobrazení gymnazistů jako zcela prázdných individuí zajímajících se výhradně o chlast a sex - takto nějak jsem si vždycky představovala průměrnou mentální úroveň učňů a to jim možná ještě dost křivdím. Mezi gymnaziální mládeží se občas pohybuju a opravdu mají i jiné hodnoty a zájmy, způsob, jakým jsou prezentováni zde, je i mě uráží. 10% za Bydžovskou, která jako jediná působí jakžtakž reálně, hvězdičky je ale na tuhle škváru škoda.