Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Zajímavosti k filmům (25)

Jeden musí z kola ven

Jeden musí z kola ven (2011)

Scenárista Peter Morgan napsal hrubý koncept filmu, následně ale odstoupil od projektu kvůli úmrtí v rodině a zůstal pouze jako výkonný producent, mimo jiné po boku autora knižní série Johna Le Carrého.

Východní přísliby

Východní přísliby (2007)

Nikolajovo tetování kolem kotníků rusky říká: „Kam jdeš?“ na jedné a „Co se ty staráš?“ na druhé. Viggo Mortensen to komentoval tak, že jedna noha nerespektuje druhou.

Smrt čeká všude

Smrt čeká všude (2008)

První celovečerní film o válce v Iráku, který získal Oscara, a také první válečný film, který získal Oscara, aniž by se zabýval vietnamskou válkou nebo první či druhou světovou válkou.

Tady to musí být

Tady to musí být (2011)

Scénář k filmu napsal režisér spolu se svým italským kolegou, scénáristou Umbertem Contarellem na základě dřívější spolupráce na La partita lenta (2009).

Tady to musí být

Tady to musí být (2011)

V roce 2008 získal Sorrentino Cenu poroty za Božského na festivalu v Cannes, kde byl ten rok prezidentem poroty právě Sean Penn, se kterým se spřátelil a následně si jej vyžádal pro hlavní postavu do tohoto filmu.

Tady to musí být

Tady to musí být (2011)

První film italského režiséra Paola Sorrentina, v němž se mluví anglicky.

The Runaways

The Runaways (2010)

Ve filmu se Kim Fowley (Michael Shannon) zmiňuje o Elvisovi a Priscille Presleyových. Riley Keough, filmová sestra Cherie Currieové, je jejich vnučkou.

Reklama