Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Tenkrát v Americe (1984) 

Krásný a bohatý FILM s velkým F. Myslím si, že je škoda, že je nedoceněný, určitě by jsi zasloužil víc. Skvělý Robert De Niro, který nikdy nezklame svým výkonem a velice charismatický James Woods, který snímku také hodně přidal... I přes svou délku (která v tomto případě vůbec nevadila) jsem se ani na moment nenudila a nezamýšlela nad jinými věcmi. Chvilkami mi to připadalo, jako bych četla knihu. Pěkně vystižené newyorské ulice, odraz doby a prolínání třech období mezi hlavními představiteli. Ennio Morricone tomu dodal krásnou a trefnou hudbu, která výstižně provází celým příběhem.Po skončení jsem dlouho o filmu přemýšlela a přemítala si celý děj a to jen díky znamenité práci režiséra Sergia Leone a prvotřídních hereckých výkonů.

plakát

2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí (2008) (TV film) 

Pěkný dokument, příjemný na poslech a podívanou. Jen si stále nedokážu o tématu "kruhy v obilí" udělat závěr. Je spousta teorií o kterých jsem už slyšela: elektromagnetické záření, možnost přenosu energie pomocí nových technologií, lidský či přírodní výtvor a samozřejmě se také uvádí komunikace s mimozemskou civilizací. Možná jich je ještě více, ale mé znalosti a poznatky okolo tohoto jevu, tak daleko nesahají. Nemůžu říci s naprostou jistotou, že se stoprocentně přikláním k některé z výše uvedených teorií, ale musím podotknout, že některé obrazce jsou tak krásné, ohromující a symetrické, že kdyby to byla práce člověka (lidí) a navíc za tak krátkou dobu....divila bych se :) Jsem ráda, že mi dokument něco řekl a informoval mě. Každopádně nechám výzkumy a různá zjišťování na vědcích, třeba jednoho dne vynesou verdikt a dostane se nám odpověď :)

plakát

Zákon gangu (2008) (seriál) 

Zakoukatelný seriál, který ničím nepřekvapí, neurazí a ani obzvlášť nenadchne :) Moje hodnocení by bylo 65 % - lepší průměr. Velice mě zaujal herecký výkon Katey Sagal (přirozené, emoční).

plakát

Ils (2006) 

"Oni si s námi nechtěli hrát" To je věta vraha!? Celkem dlouhou dobu jsem čekala, co z toho vyleze a kdy se tam tedy opravdu něco stane. Ale až ke konci filmu jsem zjistila, že se tam to "NĚCO" už děje delší dobu. Opravdové překvapení. Musím pochválit i dobrou kameru a zvuk. Takovéto horory, kde vlastně nevíte do poslední chvíle co se děje, mám celkem ráda. Akorát co nemůžu stále pochopit, že se lidé v takovýchto situacích rozdělí...opustí jeden druhého. Já bych se od nikoho nikam nehnula, to si myslím, že je přirozené!

plakát

Hello, Dolly! (1969) 

Velice příjemný, zábavný, vtipný, romantický muzikál, u kterého jsem nenašla chvilky nudy. Báječná choreografie a kostýmy. Po celou dobu jsem si přála být tam s nimi :) Tančit, zpívat a užívat si života!! A věta, která mi utkvěla v paměti?? "Bohatství neštve lidi tolik, jako dobrá nálada!"

plakát

Život je krásný (1997) 

Tak hodnotit tento film je opravdu těžké. Přitom mám plnou hlavu myšlenek, jen jak je výstižně zformulovat? Kdo viděl, tak mě pochopí. Co říci? Je to velice dojemný příběh plný lásky, radosti ze života, ale také plný trápení, vytrvalosti a obětování se. Nikoho nepřekvapí, že jsem u filmu uronila slzu a zdaleka ne jednu. Silný zážitek. Můžu jen doporučit. Roberto Benigni si u mě získal obdiv (jako herec i režisér) a Oscara získal oprávněně. Život je skutečně krásný a tento film taktéž!

plakát

Láska nebeská (2003) 

Od filmu jsem ze začátku moc neočekávala. Myslela jsem si, že to bude další „romanťárna“ u které si pouze zkrátím odpoledne. Ale tomu tak nebylo. Už od začátku snímku jsem se ponořila do lidských osudů a příběhů všech z obsazených herců. Velice pěkně ukázané různé podoby lásky v různém období věku. U filmu jsem se smála, ale i ta slza ukápla. Láska nebeská rozhodně není pouze záležitostí vánočních svátků, ale také (jak jsem se sama přesvědčila) příjemně a mile strávené chvíle během jakéhokoli období a jakýchkoli podmínek.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Nikdy jsem na filmy z vězeňského prostředí moc nebyla. Ale po zhlédnutí tohoto snímku jsem svůj názor poněkud přehodnotila. Po celý film jsem jen tiše seděla a ani se nehnula. Doslova mě dostal. Má to hodně emoční charakter: utrpení, ztrátu, píli a hlavně velkou naději. Klobouk dolů před hereckými výkony Tima Robbinsna a Morgana Freemana, kterých si i díky této práci ještě více, jako herce s velkým H, vážím.

plakát

Velká ryba (2003) 

Jedním slovem KOUZELNÉ. Tim Burton a jeho široká fantazie nikdy nezklame. Když jsem se na film dodívala, tak rozhodně u mě a v mé mysli neskončil. Ještě dlouho potom jsem nemyslela na nic jiného. A tak to má u výborného filmu podle mě být. Geniální příběh o příběhu. Zkrátka „burtonovský svět“ mě nikdy neomrzí.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Originalita, dokonalost a pohlazení na duši. Již od prvního zhlédnutí před lety, jsem se díky této skvěle provedené práci mého oblíbeného režiséra Roberta Zemeckiseho stala „filmovým maniakem“. Je těžké o tom napsat něco, co už nebylo vyřčeno přede mnou. Film především stojí na neobyčejně dokonalém výkonu Toma Hankse, který se mi, jakožto prostý, ale přesto tak lidský mládenec Forrest Gump dostal do paměti. Celý příběh nemá nikde hluchá a slabší místa a to nemluvím o perfektním soundtracku, který ho doprovází. Tento film je u mě číslo 1 a tím také zůstane – jak po herecké stránce, režii, hudbě tak i nekonkurenčnímu scénáři.