Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Tento film, krerý je vyvrcholením celé série jsem se těšil né jen já, ale také milióny lidí po celém světě. A měli proč. Já osobně jsem od tohoto filmu dostal vše co jsem očekával. Akci, vizuální efekty, souboj Anakina s Obi-Wanem a hlavně "zrození" Dartha Vadera. G.Lucas je prostě génius a přesně ví co fanoušek či normální divák chce a servíruje mu to přesně pod nos. Film jede rychlým s svěžím tempem od začátku do konce a nemá hluché místo. Poprvé v životě jsem zažil v kině absolutní ticho. A to při scéně kdy se D.Vader zvedá na lavici a prvně použije dýchací přístroj. Také scéna vydání rozkazu 66 mi vhnala slzy do tváře a po celém těle jsem cítil husí kůži a smutek. Nezapomenutelný zážitek, který se dá vtěsnat do jedné věty. Děkuji za tuto podívanou.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Velkolepé filále a zakončení úžasné trilogie Lord Of The Rings. O tomto ve všech směrech povedeném kousku není potřeba rozepisovat dlouhé moudra. (Prodloužená verze) Od začátku do konce je příběh a děj strhující a plný akce. Nenajde se místo kde bych zíval či přemýšlel o tom co si dám zítra na oběd. Opět jako v ostatních dílech vynikající herecké výkony a na svou dobu perfektní vizuální efekty. Závěrečná bitva o Minas Tirith je prostě dechberoucí. Samozřejmě nemůžeme srovnávat film s knihou, jelikož to by bylo jako srovnávat jablka s hruškama :) Obojí chutná jinak. Prostě a jednoduše 4h krásné podívané na kterou nikdy nezapomenu a vždy si ji rád zopakuji.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Pro mě jednoznačně revoluční film, který do dnes tak trochu udává směr akčních snímků. Miluji apokaliptistickou tématiku jak ve filmech tak ve hrách. Vždycky to má takovou zvláštní atmosféru, kterou nedokáže navnadit žádný jiný žánr. Jedná se jeden z prvních filmů kde byli použity už velmi povedené a kvalitní vzuální efekty. Vynikající "Arny" se svou "kamenou tváří", kterou dokáže udělat jen on a prostě mu to každý žere. Jeho text je jen pár většinou "hloupích" frází, ale jednoduše hltáte každé jeho slovo. Film plný akce a napětí je přesně to co se mi osobně líbí. Proto je tento snímek jeden z nejlepších v historii kinematografie.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Strhující válečný velkofilm pod vedením jednoho z nejslavnějších režisérů moderní kinematografie Ridleyo Scotta s vynikajícím holywoodským hereckým obsazením a také s vynikajícím hudebním doprovodem pod taktovkou (pro mě) nejlepšího současného filmového skladatele Hanse Zimmra. Toto je pravý válečný film jak má být se vším všudy. Akční, dojemný, dechberoucí. Hlavní hrdinové Vám okamžitě přirostou k srdci a prožíváte jejich utrapy a nebezpečí společně. Navzájem si kryjete záda :) Dále filmu nahrává fakt, že je inspirován skutečnými událostmi. Snímek má strhující tempo, které trvá a nepřestává. Válka je krutá a nemilosrdná. Jsem rád, že jsem neměl tu "čest".

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Vynikající zobrazení krvavé a kruté 2. světové války. Steven Spielberg opět dokázal a stále dokazuje, že je výborný filmový tvůrce a má talent od boha (jsem atejista, na boha nevěřím). Tom Hanks byl, je a bude stále velký herec. Dokáže zahrát jakoukoliv postavu s takovou razancí. Celkové obsazení filmu je na vysoké úrovni. Vedle Hankse vyniká především sniper Barry Pepper a Edward Burns. Všichni moc dobře víme, že vrcholem filmu je hned počáteční scéna, která zobrazuje vylodění v Normandii na pláži Omaha. To je prostý fakt. Jak jsem psal u Blach Hawk Down, válka je krvavá a krutá. Jsem rád, že jsem válku nezažil. Tento film ji zobrazuje naprosto skutečně. Celý film je jedna velkolepá podívaná, která není pro slabé žaludky a povahy.

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)

Jako fanoušek ságy Star Wars jsem byl maximálně spokojen. Hned na začátku se objevila má oblíbená postava Jango/Bobba Fett ve své plné kráse a začala akce, která se táhne v celé stopáži filmu. Nestane se často, že bych šel do kina více než 1x. Na Klony jsem byl 2x. To se mi stalo jen u Avatara, kterého jsem navštívil 3x. Opět výborná podívaná, zvuky světelného meče (to je prostě úžasné), spoustu akčních scén, drojdů a soubojů. Je to perfektní spojovací díl mezi 1. a 3. epizodou. Začíná válka a pomalu se začíná formovat zkáza celé galaxie a začátek Impéria. Bitva na konci filmu je regulérní válečný film. Finální souboj Yody s Dookem je skvělé zakončení. Oproti tomu souboj Anakina a Obi-Wana s Dookem je velmi nepovedený. Škoda, tady mohli tochu přidat. Yodovy 360 stupňové otočky jsou prostě úžasné :) Super film jak Star Wars má být.

Vybíjená

Vybíjená (2004)

Komedie jak se patří. Na tento film se mužu dívat pořád dokola a nikdy mě neomrzí. Mnohdy mě dokonce i překvapí :) Celá stopáž se táhne v takovém pohodovém tempu a výborně vybraní herci v čele s Benem Stillerem a Vincem Vaughnem je prostě úžasná. Je zde použit velmi příjemný styl humoru, který mi osobně vyhovuje. Není nijak urážlivý či extrémě vulgární a to je velké plus. Udělat dobrou komedii kde se budou lidé plácat do kolen je v dnešní době strašně težké a náročné. Dokázat lidi vůbec rozesmát je kumšt za všechny prachy. Toto je stará dobrá škola, která prostě bavit umí a to inteligentním humorem. Né jen jak se říká: ,, tlacháním a tlučením prázdné slámy". Prostě tato věta hovoří za vše. " To budou ty vlasy. Jsou krásné, nadýchané a smrtelně nebezpečné. To už se dneska nevidí :) "

Nepřítel před branami

Nepřítel před branami (2001)

Bitva o Stalingrad. Toto témá mě vždy jako milovníka historie a 2. světové války zajímalo a imponovalo. Pamatuji se když mi tento film jako malému klukovi pujčil brácha na VHS v půjčovně a řekl mi: ,, tohle se ti bude líbit". A on měl pravdu. Stal se jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Vynikající a strhující příběh a herecké obsazení z obou stran barikády. Law, Weisz, Fiennes. Harris je zde velmi charakterní záporák, který Vás inponuje a svým způsobem ho máte i tak trochu rádi. Hudba má náboj a celkově tak dodává filmu temnou atmosféru nebezpečenství. Film není až tak moc akční jako BHD nebo SPR, ale přece jenom je to film o ostřelovačích. Je více temný a chladnokrevný než otevřený boj. Začal souboj na život a na smrt. Vítěz je vždy jen jeden.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

"Alien" neboli "Vetřelec" je spolešně s Predátorem a Terminátorem podle mého názoru nejlepší vymyšlená postava v dějinách filmu. Prostě ať se snaží kdo chce, nikdy nebude nic lepšího a originálnějšího. Vždycky ta postava bude výcházet z těchto tří "zabijáků". Tento díl volného pokračování o smrtelné hrůze je lepší než jeho předchůdce. Sice není tak temný a tajemný, ale je pekelně akční a napínavý. Z tohoto dílu vznikla předloha ke hře AVP a stejnojmeného filmu. Myšlenka spojit Aliena a Predátora má obrovský potenciál, bohužel jej nikdo ještě nedotáhl do úplného finále. Ale zpět k filmu. Bill Paxton slaví svůj "hatrick" , kterým se jiný herec nemůže pyšnit. Ripleyová se stává opravdovou zkázou pro populaci Alienů a bez sebemenšího mrknutí oka koná činy na které se ani profesionálně vyčvičení "mariňáci" nemohou zhostit. Prodloužená verze je opět lepší a přidanné scény přidávají na efektivitě a atmosféře už tak skvělého příběhu. Všem postavám postupem času fandíte a držíte jim palce i když je to samozřejmě ve většině případů zbytečné. Film, na který se vždy rád podívám znovu.

Predátor

Predátor (1987)

Předem musím říct, že tento snímek je to nejlepší co kdy božský a nezlomný "Arny" natočil. Nikdy to nebylo a nebude překonáno. Atmosféra příběhu je tak hustá, že by se dala krájet a působí na diváka v maximální možné míře. Nejlépe vycvičená jednotka vojáků se setkává s něčím novým a neznámím. Je vyslána na záchranou akci, která se postupem času stane bojem o přežití a holí život. Nehostinná džungle je pro mimozemského lovce procházka safari, ve které se věnuje své nejmilejší činosti, lovu jiných živích bytostí a zjískávání trofejí. Úžasná myšlenka, ze které se stal kult. Každý ví co je to Predátor. Skvělý film. Není potřeba více slov.