Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Veledílo. Film jsem viděl určitě pětkrát a vždycky mě totálně položí. Vynikající film, ale zároveň je to prostě hodně nepříjemný pokoukání. Kdo viděl, tak pochopí. K dokonalýmu soundtracku se vyjadřovat ani nebudu, ten už zlidověl. Pro mě osobně asi nejeemotivnější filmový zážitek všech dob.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Clint je prostě klasa. Takhle parádně zfilmovat v dnešní době poměrně citlivý téma, to by dokázal málokdo, nicméně Clint to zvládnul v osmdesáti s prstem v nose, přičemž si k tomu jako bonus střihnul i hlavní roli. PS: Jenom mám trochu strach, že jednou budu podobně miloučkej xenofóbní dědeček jako Walt.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Nádhernej film! Nemám co dodat, je to opravdu klenot..

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Je opravdu málo filmů, po jejichž shlédnutí se začnete na svět dívat tak trochu jinak. Všechny bych je spočítal na prstech jedný ruky a tohle je jeden z nich. Je to moje srdcovka a myslím, že už ji nikdy nic nepřekoná. Nejlepší film všech dob.

Pianista

Pianista (2002)

Tak tohle mě vystřelilo z bot! Nechápu, jak mi mohl Pianista tak dlouho unikat. Neskutečně silnej snímek. Adrien Brody je bůh!

Absolvent

Absolvent (1967)

Krásnej film, nechce se mi věřit, že za chvíli už oslaví padesátku. Mrs. Robinson byla skvělá a na Dustina Hoffmana bych mohl koukat pořád (# nohomo), ten se neomrzí nikdy a v ničem. Hrozně příjemná podívaná. Za mě jeden z nejlepších romantickejch filmů, možná ten úplně nejlepší. A Simon & Garfunkel k tomu!