Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (10)

plakát

Četa (1986) 

Mrzí mě to, že tak dobře hodnocený film mě zklamal. Pár pravidel: 1. Huliči dobrý, nehuliči špatný. 2. Jestli chceš přežít, vyběhni z krytu a všechny postřílej, zaručeně funguje. 3. Nemůže být film o Vietnamu bez aspoň jednoho kamikaze. Charlie Sheen se mi tam nehodí, ale výkon se mi líbil. 40%

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Ani nevím jak to okomentovat. Ten film NEMÁ smysl, tak jak je možný, že jsem po skončení měl tak naprosto skvělý pocit? Měl jsem radost, že film bez pointy může vyvolávat takové pocity a přesto pořád proto nemám žádné vysvětlení. 95%

plakát

Tenká červená linie (1998) 

Jsem rád, že po té dlouhé řadě akčně nabitých válečných filmů, přichází jeden, který neutočí jen na divákovy city, ale také vás donutí se nad tím opravdu zamyslet. 170 minut mi v tomhle případě nepřipadaly tak dlouhý, naopak jsem za ně rád. Soundtrack je samozřejmě bomba a když se do toho přidají psychologické "voice overy", vznikne dokonalá kombinace na kterou je radost se dívat. Není to přeplácaný hrdiny a jejich činy, jak je tomu ve většině případů, a je vidět, že to bez toho jde skvěle zpracovat. 90%

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Musím uznat, že Looper měl potenciál, ale ve výsledku to je jen jedno velké zklamání. Všechno tam nějak postrádá tu šťávu a je to místy nudné. O "superschopnosti" ani nemluvě. 35%

plakát

Odvážní (2011) odpad!

Kde bych začal. Od nesympatických herců, přes příšerné herecké výkony a vtipy, které se nevyvedly až ke naprosto zbytečným záběrům či nic neříkajícím dialogům. To všechno ale nepředčí narážky na boha, kam se podíváš. Jako kdyby ten film chtěl všechny "překonvertovat". Až po shlédnutí filmu mi došlo, že i samotný název filmu má svůj podtext. Každopádně k dokoukání se potřeboval hodně odhodlání a energie. Tento film bych nedoporučil ani mému nepříteli.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Jak je možné, že ve 121 minutách Spider-mana je všechno přehledné, rozvinuté a tak nějak vše má svůj řád a ve 137 minutách The Amazing Spider-mana je to zamotané, místy OPRAVDU trapné a vůbec tak nějak divné. Změna herců mi ani nevadila, ale "jeřábníci" mě dostali.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Už jsem si říkal, že to budou krásné 4 hvězdičky, ale u konce mě to začalo nudit. Do půlky filmu to bylo super, ale pak začali ty nekonečně dlouhé souboje. Někde jsou přece ty meze a tady je porušili s velkým P. Aby tam byl bojovník schopný se rvát se zapíchnutou zářivkou v krku a ještě k tomu proti 2 soupeřům a zdatně vyhrává. To už je opravdu moc. Přesto je to ale podívaná dobrá a jsou to silné 3 hvězdičky.

plakát

V temnotě (2011) 

Já mám slabost pro válečné filmy (buď z 2 světové, či jakékoli jiné doby) a jsem rád, že In darkness to pojalo zase nějak jinak. Není to jen, že Němci byli zlý a všichni ostatní chudáčci. Naopak je tu krásně znázorněno, že i židi nebyli žádní svatoušci (dokonale jsem tu použilo rčení: Dejte Židovi prst a on vám utrhne celou ruku!!) a pomáhat jim nebylo vůbec snadné. Jestli vás zajímá pohled na situaci židů za války z jiné perspektivy, určitě je In darkness správná volba.

plakát

Frekvence (2000) 

Skvělé herecké výkony , to se opravdu musí pochválit. Tématem bych to přiřadil Butterfly effect/Osudový dotek, ale srovnávat se to s ním nedá. Jediné zklamání byl pro mě happyending. Proto jedna hvězda dolů.

plakát

Projekt X (2012) 

Na takové párty bych upřímně nikdy nechtěl být, protože všechny další by byly proti téhle nic! Doporučuji všem pařmenům:-)