Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (62)

plakát

Red Rooms (2023) 

Tak vidíte, paninka byla nakonec white hat... nebo chtěla svým dárečkem jen ještě ublížit matce jedné z obětí? [KVIFF 2023]

plakát

Josephine (2000) 

Tuhle jsem zjistila, že po zhlédnutí tohoto filmu, ve mě slovo "brie" vyvolává posttraumatickou reakci. [LFŠ 2023]

plakát

BANGER. (2022) 

Pořádná jízda nadupaná hláškama, memes a cameos známých postaviček z českého rybníčku. Škoda moralizování, v tuto chvíli příběhu dochází dech. Celé to uzavírá předvídatelný konec zkopírovaný z Perníkové věže, v níž mi tento závěr prostě seděl více vzhledem k vážnější povaze jmenovaného snímku. Chápu, že by nebylo "výchovné" tam tu moralitku nedat, na druhou stranu - je vhodné aby na takový film chodili diváci, kteří by si sami nedokázali uvědomit, že tahle jízda do pekel není nic moc? Je třeba být tak doslovný a vše onálepkovat varováním "nenapodobujte doma, hele co se může stát"?

plakát

Loft: Nové sémě násilí (1985) 

Z tohoto filmového zážitku mě nejvíce pobavil dramaturg sekce "Jíra Fostrá" u východu potměšile pozorující výrazy diváků opouštějící sál po skončení projekce.  Sestříhat tak na třetinu, mohl by to být zajímavý kraťas, možná by se i za tu dobu ten repetitivní loop soundtracku nestihl oposlouchat a zmučit divákovo uši.  LFŠ 48 (2022)

plakát

Madame Tallien, bohyně rozmaru a krásy (1916) 

Je to zvláštní pocit dívat se na tak starý film (1910s), který zobrazuje ještě starší dobu (1790s), opakovaně jsem si musela připomínat, že scény ze shromáždění lidu opravdu nejsou autentické záběry.

plakát

Život je krásný (1946) 

Film, ve kterém je pro ženu tím nejhorším osudem, když se neprovdá, nemá rodinu, chodí do práce a má brejle ;) LFŠ 48 (2022)

plakát

Macho Man (1985) 

"A až se budeme příště milovat, tak si sundáš ty slipy, jo?" "Uh, upadla mi pánská kabelka." LFŠ 48 (2022)

plakát

Mám v tom tělo (2021) 

"Amen." Díky Bohu. Tu báseň bych si raději pouze přečetla, vizuální a zvukový doprovod (v jednu chvíli jsem si musela zakrýt uši a nebyla jsem v sálu jediná) opravdu netřeba.

plakát

V ulicích Paříže (2021) 

Teď prosím dokument o tom, jak tohle natočili na jeden záběr v ulicích lidnaté Paříže s hustou dopravou, děkuji. #KVIFF2021

plakát

Sweat (2020) 

Vím, že se tady bavíme o fiktivní influencerce, ale ten rozhovor na konci filmu by šel prostě zvládnout o tolik líp, kdyby se předem zamyslela nad tím, na co se jí budou jistě ptát, případně kdyby její manažer by byl co k čemu a probral to s ní předem. Např. šťouralům vpálit, že kdyby byla zadaná, tak by se jistě zajímali o to, kdo to je, co si myslí o její práci a jestli ji podporuje, zda ho někdy ukáže, jak se potkali, jak dlouho spolu jsou, zda spolu plánují budoucnost atp., tak proč je podle nich nevhodné se podělit o to, že je osamělá, což může pomoci jejím fanouškům, kteří jsou na tom podobně, protože i člověk, kterého obdivují, řeší podobné problémy. Tjadá! 1:0 Jinak takový předvídatelný příběh, nic objevného, podobných a zároveň reálných příběhů je plný youtube. #KVIFF2021