Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (31)

plakát

Rakka (2017) 

Zajímavé. Na tenhle kousek jsem celkem náhodou narazil na YouTube (je to tam legálně:)) a nejdřív mě zaujal jen název a thumbnail videa, což působilo trochu jako že to má být něco o osudu města Rakka v Sýrii... Tak jsem kliknul... No a viděl jsem sice něco úplně jiného, ale fakt se mi to líbilo! Ten vyprávěcí styl, ty kulisy... Super! Ještě než jsem to dokoukal, tak jsem si řekl, že ti tvůrci jsou fakt talentovaní a měl bych se kouknout i na další jejich výtvory... No a z až titulků se pak dozvím že to režíroval Blomkamp, který už od Districtu 9 patří mezi mé oblíbené filmaře :) Jinými slovy jeho tvorba u mě obstála i ve "slepém testu"! :)

plakát

Pavouci z vesmíru (2010) 

Ééééé? Co je to proboha za "film"? Nad Los Angeles se bez logického důvodu objevily nějaké mimozemské věci co mají silné reflektory a ještě silnější vysavače, díky kterým mohou vysávat lidi. No a v jednom tamním hotelu se nachází skupinka "hrdinů", kteří jsou bohužel tak nezajímaví, že nemáte šanci vybudovat si k nim nějaký vztah. Tato nezajímavá skupinka řeší problémek, že je možná mimozemšťánci vysají také. Ti se ale naštěstí chovají velice ohleduplně k losangeleským mrakodrapům, které příliš neničí, a proto naši pasivní hrdinové mohou v klidu zevlovat a sledovat z okna, co se děje venku. Vetřelci patrně chápou význam pojmu "kulturní památka". Jinak ale očividně nechápou vůbec nic a chovají se ještě více idiotsky než lidští hrdinové. A tak si po celý film říkám "wtf, wtf, to je ale divný, to nedává vůbec smysl, to nemá prakticky žádný děj..." A když už to konečně vypadá, že se začne dít něco zajímavého, tak film skončí. Že opět nesmyslně, už snad ani nemusím zmiňovat. V titulcích se píše, že při natáčení nebylo ublíženo žádnému zvířeti. To je možná pravda, každopádně ale film ubližuje svým divákům, na které přenáší svou demenci. Pokud náhodou máte teď při čtení pocit, že je můj komentář dementní, tak už víte proč...

plakát

Hra o trůny - Křivopřísežník (2016) (epizoda) 

HBO si na samém počátku tohoto seriálu nastavilo hodně vysokou laťku. A doteď ji nesnížilo. Tahle epizoda má vše, co by měla mít. Z prvních tří epizod šesté série je to zatím ta nejlepší. Nepotěšila mě jen v jedinou chvíli - když skončila. Nyní musím další týden napjatě čekat na pokračování. A přesně tak to má u správného seriálu být. Dávám jednoznačně pět hvězdiček.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Komentář obsahuje částečný spoiler... Když jsem zkouknul tohle dílo, tak jsem nabyl dojmu, že by se měl trochu upravit systém hodnocení přístupnosti filmů. Některé jsou od dvanácti let, jiné zase od patnácti. Teď mám pocit že by měla přibýt ještě jedna kategorie: Přístupnost pouze DO DVANÁCTI LET. Přesně takto by měla být ohodnocna Bitevní loď... Je to další film inspirovaný nějakou hračkou z produkce filmy Hasbro, kde nelze očekávat buhvíjakou filmařskou kvalitu. Nicméně jiné "Hasbro" filmy mají přecejen aspoň nějaký příběh a zápletku co nepůsobí dojmem, že ji scénárista začal vymýšlet deset minut před deadlinem odevzdání. Bohužel, Bitevní loď tohle všechno postrádá. A tak na matičku Zemi jednoho krásného dne dopadne několik šutrů, z nichž se vyklubou vesmírnébojové lodě. Lodě se schopností během pár vteřin vytvořit neproniknutelné 90 kilometrů vysoké silové pole, takže lidské armády jsou bezbranné. Ještě štěstí, že mimozemské lodě nejsou schopné vytvořit ještě nějaké menší, které by je ochránilo před třemi vojenskými torpédoborci, které uvízly v tom velkém poli. Díky tomu na ně mohou naši velcí hrdinové střílet. Mimozemšťané také disponují celkem dobrou výzbrojí pro boj zblízka. Brnění, které neprostřelí ani dávka ze samopalu. Ještě štěstí, že jsou dost ohleduplní, a hlavní hrdiny po vyhraném souboji zblízka nedorazí a nechají je odplazit se. Bezejmenné postavy ale samozřejmě bez problémů likvidují po stovkách... A tak se pozemská a mimozemská (díky bohu, že ty mimozemské lodě sice byly schopné cestovat přes půl galaxie ale teď najednou nejsou schopné vznést se do vzduchu na více než deset vteřin) loď vzájemně zaměřují, střílí po sobě, znovu zaměřují, znovu střílí... žádná překvapení, žádné dějové zvraty, žádné smysluplné dialogy, žádná logika. No ještě aby jo, když to celé vychází z dětské hry Battleship, v Česku známé hlavně pod názvem Lodě. Hasbro ji prodává v krabicové verzi za spousty dolarů, nicméně se dá podomácku vyrobit během jedné minuty. Stačí čtverečkovaný papír. Také jsem to v dětství hrával. Ale zpět k filmu. Jaký asi může vzniknout příběh, když se celá hra, jenž je předlohou, skládá jen z prostého "Cé pět?" "Voda." "Dé šest?" "Zásah a potopeno". A podobně "složitý" je i film. Tedy nic, co by stálo za ztrátu dvou hodin života.

plakát

Chappie (2015) 

Druhý celovečerní film od Neilla Blomkampa, co jsem viděl. Opět do jedné z hlavních rolí obsadil Sharlta Copleyho. Podobně jako v případě Districtu 9, i tento příběh se odehrává v Johannesburgu a je zde opět zřejmé podobenství s realitou tamějšího života a zbrojním průmyslem. Sci fi je ale v tomto případě spíše jen doplňkový žánr. Důležitější je podle mě ta rovina akčního filmu. Jinak film se mi celkově líbil, s výjimkou úvodu. Na začátku příběhu se totiž odehraje hned několik nelogických scén, které by se v reálu absolutně nemohly stát. Teď samozřejmě neřeším to, že v reálu žádní robotičtí policisté nejsou, ale to, že takhle by se hrdinové určitě nezachovali, nedávalo by to prostě žádný smysl. Nicméně poté, když se příběh konečně pořádně rozjede, můžete to vzít tak, že události na začátku se prostě staly a o jejich logice už nepřemýšlet. Pak se totiž rozjede velice zajímavý a napínavý příběh, který vás uchvátí. Taky se mi líbí, že postavy nejsou nějak jasně rozdělené na dobré a zlé, ale většina z nich je tak nějak kontroverzní. Konec byl zdařilý a pro mě rozhodně nepředvídatelný. Sečteno a podtrženo, film mohu doporučit, jen se vám asi začne opravdu líbit až cca po prvních třiceti minutách. Pak už to opravdu stojí za to. Každopádně i tak doporučuji: raději při jeho sledování moc nepřemýšlejte ;-)

plakát

Švédská trojka (2013) (pořad) 

Tenhle pořad sleduju na YouTube už od první epizody a mám ho furt docela rád, i když se jeho podoba občas mění a ne všechny změny byly k lepšímu. Co se ovšem nemění, je Valdův humor... který je fajn. Nicméně mi občas připadá až moc šablonovitý... tady by nějaká ta změna přecejen občas prospěla. Líbí se mi i vystupování Teddyho, i když by podle mě měl mít trochu úchylnější tón hlasu :D Švédská trojka je prostě pořad, od kterého nemůžete čekat zázraky, ale spíš jen takové lehké pobavení. A zároveň se dozvíte o spoustě skvělých videí, nejen těch virálních. A to se mi na tomhle pořadu líbí.

plakát

Biting Elbows: Bad Motherfucker (2013) (hudební videoklip) 

Naprosto geniální nápad, jednoduchý ale zato kurevsky akční příběh, kvalitní herecké výkony i trikové scény, a především mistrovská práce se střihem! Doporučuju ke zhlédnutí nejen příznivcům akčních filmů a her! P.S.: Upřímně, když jsem na tohle video poprvé narazil na YouTube, ani mě nenapadlo že je to celé myšleno primárně jako hudební videoklip. A kdybych nejdřív někde slyšel ten song bez klipu, asi by mě vůbec nezaujal. Ovšem když ho mám spojený s tímhle klipem, tak se mi to najednou líbí. A na ten klip se dá koukat znova a znova :)

plakát

Číslo 9 (2009) 

Je to velmi netradiční film, protože většina post-apo snímků se odehrává ve světě, kde stále přežívají zbytky lidstva. Tady jsou místo lidí hadroví panáčci. Je to dobrý nápad a povedený příběh, nicméně je třeba podotknout, že pokud jste viděli předlohu - Ackerův krátkometrážní film "9" - tak už v podstatě víte, co se odehraje i v tomto celovečeráku. Je to zkrátka jen původní příběh v delší stopáži. Když jsem viděl ten krátký snímek, připadal mi takový nejasný - moc jsem z něj nepochopil širší kontext toho krátkého děje - tedy apokalypsu. V tomto filmu je pak vše vysvětleno. Závěr je moc dojemný, chtěl jsem aby to ještě nekončilo a abych viděl, co se bude dít dál :) Zkrátka pokud jste již viděli předlohu, bude to pro Vás hezký film, ale dějové zvraty ani závěr Vás nepřekvapí. Pokud ještě ne, doporučuji se na ni nekoukat, protože je to spoilerem k této celovečerní verzi.

plakát

Collateral (2004) 

Takový průměrný thriller. Atmosféra je chvílemi opravdu hutná. Také je tu spousta chytrých myšlenek a drsných situací. Nicméně jsem si občas říkal, že hlavní záporák je idiot, když toho taxikáře neodprásknul hned, resp. po první vraždě (nebudu samozřejmě prozrazovat proč, byl by to spoiler). Měl by všechno jednodušší a on je rozhodně dost chytrý a schopný na to, aby mu tohle došlo. I později jsem měl pocit, že vývoj příběhu je závislý na skutečnosti, že onen záporák nezmáčkne spoušť hned, když má příležitost, ale prostě chvíli počká, aby mu v tom někdo mohl ještě zabránit. Jinak by příběh brzo skončil a to dost špatně. Takže je to koukatelné, ale nějaký hlubší zážitek to ve mně nevyvolalo. Ohodnotil bych to tak na 70% takže jsem váhal jestli dát 3 nebo 4 hvězdičky. Ale spíše jen ty tři.

plakát

Tělo mého nepřítele (1976) 

Netradiční film s Belmondem. Ale nepříliš povedený. Hlavní hrdina je typicky Belmondovský - tedy extrémní flegmatik. Děj se neustále přesouvá v čase. Stále sledujeme nejrůznější vzpomínky hlavního hrdiny, které nám popisují, co se vlastně dělo před těmi sedmi lety, než skončil ve vězení. Tyto retrospektivní scény ovšem tvoří asi 75% stopáže, takže "v současnosti" se neodehraje skoro nic. Scény z oné "současnosti" jsou dále obohaceny o spoustu morálních řečí. Podle mě se ten film snaží být až příliš hlubokomyslný, navíc ony přesuny v čase dělají příběh dost nepřehledný. Závěr podle mě trochu nejasně vyšuměl, nebylo to nic moc silného.