Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (689)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ako survival scifíčko so zaujímavými obludkami ma to celkom bavilo (keď ma nerozčuľovali postavy). No pokiaľ ide o scenár, mala som dojem, že všetko sme to už videli niekde inde. Rozosiate v mnohých iných filmoch rôznych žánrov. Nápad to bol síce ambiciózny a spracovanie sa mu dostalo solídne najmä po stránke efektov, napriek všetkej snahe sa potáca medzi bombastickým blokbasterom a komornou ponorkovou vykecávačkou, pričom oboje má v sebe dosť logických dier. Škoda, že tvorcovia neboli takí ambiciózni aj ohľadom aspoň priemernej intelektuálnej náročnosti.... možno (veľké možno) tu mohol byť nový Matrix. Ale to už zo mňa hovorí túžba scifistu po novom kultovom diele ;-) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Lister: "Vtip je v tom, že využívaj sílu přeludů, aby vás vylákali z lodi a pak si vezmou všechno co se jim může hodit. A vycucnou vám mozek." - Rimmer: "Tak to máme naději. Z nás nevyrazej ani předkrm." / Už jsme tu měli zloděje těl, zloděje myšlenek, do budoucna můžeme určitě počítat i se zloději recyklovaného odpadu, ale teď aktuálně Země kdovíproč čelí zlodějům mozků. Proč se tak děje je víceméně jenom naznačeno, nikoli proto, aby si divák něco domýšlel, spíš aby scénárista nemusel namáhat ten svůj mozek, takže jádro je v tom, že na to celé čučí banda nesympatických lidí z paneláku, přičemž toto své přihlížení čas od času střídá s neumělými pokusy o útěk, většinu času ovšem jen blbě kecá a pronáší nesouvislé věty. V tomhle filmu se ve skutečnosti vůbec nic nestane. Ano, pobíhá se tam, občas něco bouchne, někdo umře, ale dění nemá absolutně žádný směr, nedojde k žádnému vývoji povah, ke katarzi, nezazní žádná myšlenka, neobjeví se nic, co by odůvodňovalo vznik těchto pohyblivých obrázků. Snad jen vizuální stránka zaslouží nějakou pochvalu. Na 10 milionů šušníků to vypadá velmi slušně, i když mozkožroutský vzhled podezřele připomíná Kolektory z Mass Effect 2. Na druhou stranu, nepřišlo mi to o nic hloupější než třeba opěvované Monstrum, k němuž mám výhrady takřka stejné. / Rimmer: "Je to prosté jak bulharská striptérka." ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vím, že budu asi jediný, který si na Skyline nebude zdlouhavě stěžovat, ale mě prostě bavil. Má tempo, bratři Strauseové se do něj snažili procpat i něco navíc, čím by oslovili v další kopii Války světů, a za malé peníze se na to dobře dívá. Rozdělení do aktů filmu také pomohlo, protože poslední přináší zajímavý nápad, který by měl být rozvinut v dalším dílu. Snad jen škoda, že do té slušné akce, agresivní hudby a hromady mimozemšťanů (trochu podoba s CaC:TW) nebylo namícháno více pohybu po světě. Klaustrofobní atmosféra má z počátku smysl, ale pobíhání po baráku a pasivní čekání za okny se mění na nudné čekání na smrt tlušťocha se španělským přízvukem (zdravím Angela). Lehce nadhodnocené 3*. PS: vysávání lidí mňam. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Sci-fi a hlavně mimozemské invaze mám velmi rád. Bohužel Skyline není tím, co by mě dokázalo nějak více zaujmout. Celý ten příběh i režie je takový bez zájmu, atmosféru to nemá skoro žádnou, napětí je divné a nepůsobí tak jak by mělo. Na druhou stranu ona tajemnost mě dokázala udržet v pozornosti a nenudil jsem se. Bylo by to průměrné sci-fi, které by nijak neohromovalo ani neuráželo, ale pak přišel konec a ten to dorazil. Vůbec se mi nelíbil, bylo to prostě divný. Udělejte si o tom každý obrázek sami, mně osobně to nesedlo. Fuj. 45% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jarrod letí do Los Angeles na oslavu narozenin kamaráda Terryho se svojí přítelkyní Elaine. Po akci jsou všichni probuzeni v časných ranních hodinách modrým pronikavým světlem, které hypnoticky přitahuje zvědavé pozorovatele a nechává je zmizet... Největším mínusem je absolutně nedomyšlený příběh a špatní herci. David Zayas nemá vůbec co hrát. Design vesmírných lodí a tvorů nebyl vůbec marný, ale těchto záběrů je kvůli malému rozpočtu minimum. Je to ztráta času, ale chtěl jsem to vidět kvůli blížícímu se pokračování, které nabízí velmi zajimavé herecké obsazení. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je více než 800 VFX záběrů. (KucC)
  • V srpnu roku 2010 oznámila společnost Sony Pictures Intertainment, že zvažuje podat žalobu na bratry Strausovi za údajném plagiátorství některých scén z jejich snímku Světová invaze (2011). V březnu roku 2011 však společnost Sony oznámila, že nenašla žádnou podobu, čímž byli oba bratři očištěni. (Terva)

Reklama

Reklama