Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (689)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po AvP:R jsem Strauseovic bratřím položil v Dutchově stylu otázku, jestli u Twentieth Century Fox teď brousí tužky a nyní vidím, že i tahle práce by pro ně byla příliš zodpovědná.. Bayovi chudí příbuzní (myslím rozpočtem, duchem to vyjde nastejno) se sice mohou ve svém vykrádačském sci-fi opřít o obstojné triky, ale co je to platné, když jakmile nějaká postava otevře ústa, ocitneme se v žánru komedie. Samozřejmě u podobných snímků nečekám řečnické obraty Cicera a hloubavé myšlenky antických filozofů, ale taky nemusí postavy mluvit a jednat jako úplní idioti. Zanedbatelná pochvala autorům za to, že neukončili invazi evidentně technicky vyspělých mozkožroutů chřipkou, rýmou a nebo chrabrým americkým prezidentem s leteckým průkazem.. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Ne že bych od tvůrců AvP: Requiem čekala věci jako je brilantní scénář či dechberoucí kamera, ale přece jen mě ta zdejší esence nemohoucnosti a všeobjímající demence (o nesympatických postavách, kterým lze jen přát co nejošklivější smrt ani nemluvě) poněkud rozladila. Skyline je z větší části nudný, pokud náhodou není nudný, tak rozčiluje zmiňovanou blbostí a ani atomovka či jiná, žel ne zrovna nejlépe nasnímaná akce, to příliš nevytrhuje. Ba ani vesměs roztomilé příšerky a vysávání lidí mne nepřinutily dát vyšší hodnocení, než jednu řádně odřenou hvězdu. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Bez možnosti prečítať si hocijaké recenzie či sústrediť sa na to, že to celé vzniklo pod taktovkou úplne neznámych režisérov, vrhla som sa na gigantický trailer a s nadšením očakávala monumentálnu spielbergovsko-cameronovskú show, kde megalomanský rozpočet a vizuálna nablýskanosť doslova zatienia obsahové klišé mimozemskej civilizácie - ktoré tak zbožňujem. A dostala som beztvarú nechutnú kašu uvarenú z tých najlepších ingrediencií filmov War of the Worlds alebo Cloverfield bez štipky vlastnej tvorcovskej originality, nápaditosti či snahy vydumať z námetu viac - aj keď pri vyššom rozpočte by bratia Strausovi určite vyčarili omnoho väčšie zázraky, tu len smrkám nad tým, akým apokalypticko-depresívne-vizionárskym potenciálom Skyline oplýva. Hovorte si, čo chcete, Bay by z tohto urobil prvotriednu hollywoodsku zábavu, Skyline je len čierna ovca do rodiny amerického sci-fi žánru. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Ty vole, Gregu, brácho, natočíme film o emzácích - jak jako napadnou Ameriku, to tady eště nebylo! - Jasně, Coline, ty krávo, musí se to odehrávat v nějakým velkým městě, třeba v Ňůjorku! - Ty vole, nebylo už v Ňůjorku něco natočenýho? Navíc je to daleko, radši ať ufouni napadnou El Ej, aspoň nemusíme nikam jezdit. - Máš recht, ty krávo, tak teda El Ej, i když to originální zničení Sochy svobody teda bude ve filmu sakra chybět. - Co se dá dělat... zničíme nějaký jiný stavby. A na začátku musí bejt nějaká nudná párty a hele, musí v tom bejt ženský. - To si kuř, s pěknýma dudama! A nesmí chybět rozhádaný milenecký pár! - A musí to bejt multikulturní, vole, to dneska letí. Tak třeba chlapi: jeden by moh bejt žid, jeden musí bejt černej a jeden třeba portorikánec nebo něco takovýho... - Ok, a co emzáci, ty budou jací? - Ty vole, pamatuješ na Avatara? Modrá je dobrá! - Ty krávo, z nich má jít strach, to nemaj bejt žádný šmoulí rusalky! - No tak tam najebeme třeba chobotnicovitý hnusáky z Matrixu, pak takový ty monstra z Monstrum a okopčíme ještě něco z pičítačových her... ale modrou necháme, na tý trvám! - Dobře, vole, mohly by tam bejt nějaký modrý světla. Mám nápad, ty světla by z lidí jako dělaly blbce, ty krávo! - Super! A aby každej poznal, že jsou právě hrdinové blbí, mohli by ňák jinak vypadat. - Třeba blbě! - Ale hovno, tak budou vypadat furt, to by nikdo nepoznal změnu! Odporní by mohli být, jako zombíci, chápeš? - Hustý, vole! A hele, mně se líbily stíhačky v Dni nezávislosti a v Hvězdnejch válkách, dáme tam taky ňáký, viď? - Jako zničení Hvězdy smrti, jo? To by šlo... Dáme ty sračky někomu sepsat, najmeme slušný ansámbl na triky a bude to trhák, ty krávo!" Zanechme režiséry jejich kopírkám a snům. "Skyline" vykrádá snad všechny možné scifka, postavy se chovají kreténsky a divák drží palce útočícím zrůdkám, aby si amíky pořádně podaly. Závěr mohl nastat o nějakou tu minutku dřív, pohled "in utero" už byl poněkud navíc, na druhou stranu toho moc nezkazil. A právě díky konci, který dokázal opustit zažité klišé šablony se přikláním k lehce nadprůměrnému hodnocení: nic moc jsem od filmu nečekala a efekty se povedly. 59% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bratři Strausové si definitivně vykopali hrob a po průserovém AVP 2 dokazují, že jim filmařina zkrátka moc nejde, teda aspoň co se týče sci-fi béček. Tady se jim totiž nepovedlo, až na obstojný nápad s modrým světlem, prakticky nic. Příběh skoro nulový, akce mizerná, triky prachbídné, postavy nesympatické a herci prkenní. Ale hlavně je to totální nuda, na které je zoufale vidět, že nebylo dost peněz, takže se tady většinu času jen kecá o ničem a člověka to vůbec nezajímá. K tomu si připočtěte asi nejvtipnější závěr roku a dojde vám, že tohle béčko můžete s klidem minout. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Celý rozpočet čítající 10 milionů amerických dolarů financovali Colin a Greg Strauseovi bez asistence jakéhokoliv studia. Samotné filmování stálo pouhých 500 000 dolarů, zbytek pak "spolkly" digitální efekty. (oje)
  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)

Reklama

Reklama