Reklama

Reklama

Invaze světů

  • USA H.G. Wells' War of the Worlds
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Civilizace je v ruinách, zemi napadla nepřátelská rasa. V okamžiku pokrývají impozantní "Walkers" celou planetu a ničí vše, co jim stojí v cestě. Mezitím, co si vetřelci podrobují město za městem a zanechávají za sebou jen lidské kostry, hledá jeden odhodlaný muž zbraň, která by zvrátila situaci. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Svět už nikdy nebude takový, jako býval. Poté, co je Země napadena vetřelci, zůstává jen hrstka přeživších, kterým se daří unikat nepřátelské hrozbě. A pak je zde jeden muž, který chce bojovat... Viděl jsem kdysi docela dobrý film, který byl na motivy známé Války světů H.G. Wellse. V tom filmu bylo téměř vše, co si může divák od podobného filmu přát - spousta vizuálních vychytávek, herecké obsazení na úrovni, hudba, scénář - prostě pohoda. Bohužel to není a ani nemůže být tento film, který, ačkoliv vychází ze stejného námětu, nemá absolutně nic z toho výše zmíněného. Původně jsem chtěl dát alespoň jednu hvězdičku za snahu, ale za to, že jsem musel nasadit všechny své síly, abych tento film dokoukal (a opět si musel připomenout svůj dávný slib, že každý film, na který se začnu koukat, dokoukám i do konce) nedám nic... ()

Godhaj odpad!

všechny recenze uživatele

,,Sledoval jsem Simpsonovi, když přišel první démon." Tento film se snaží po vzoru Spielbergova filmu navodit pocit nebezpečí obyčejných lidí, kteří stojí proti naprosto neznámé hrozbě. Tento záměr však nevychází. Prostředí je nevěrohodné a mimozemšťané jsou legračně zpracovaní, takže se nedaří vybudovat tu správnou atmosféru. Scénář herce vodí sem a tam a dává jim do úst často velmi podivné repliky (hlavně u kněze). Herci samotní velmi přehrávají, což je poměrně zábavné, ale to asi nebylo režisérským záměrem. Jedna z mála věcí, co se povedly, jsou některé opravdu pěkné záběry širé krajiny zpustošené válkou s nezvanými kolonisty. Tyto záběry však bohužel trvají vždy asi jen vteřinu, takže je divák ihned hozen nazpět do nefungujícího filmu. ()

Reklama

Prehistar_ odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně trapná sr*čka. Herci snad už otravnější být nemůžou, walkers až tak impozantní nejsou (spíš k smíchu), horší dialogy sem ještě neviděl. Vrcholy odpadovosti ale jsou neskutečně trapný mnich blekotající cosi o tom, že "bůh se na nás vykašlal", voják rozvášněně přednášející o cennosti vědců a konečně taky neuvěřitelně trapný konec, kdy hlavní hrdina škemrá o zabití jednoho "walkera, načež se onen walker bezvládně sesune k zemi. ()

BillHocking odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že hodnocení filmu oprávněně nestoupá nad desetiprocentní hranici. Pravdou sice jest, že hlavní hrdina George má pěknou mladou ženu, dceru a rozumí astrofyzice, ale žádná z těchto skutečností zážitek nevylepšila. Na světě často platí, že bratr mající oporu v bratru je jako opevněné město, jenže v tomto případě se od sebe bratři odtrhli až příliš brzy. Jeden z nich se vlastně odtrhl doslova. A právě toto je jedna ze scén, nad kterou jsem se lehce podivil. Když totiž na Georgova bratra spadl kámen a přepůlil jej na dvě poloviny, tak se mu zřejmě záhadně podařilo absorbovat celou jeho spodní polovinu těla, protože zbyla jen polovina horní. To je ale pouze jen malá výhybka. Nesmírně důležitou roli sehrál ve filmu pastor, který ze sebe sypal jedno moudro za druhým - nakonec bohužel zemřel, přestože "to třeba Bůh nechtěl", anebo "prostě jen věřil v lež a fikci". Zajímavá byla taky chvíle, kdy se hlavní hrdinové bavili pod stromem a jeden z vetřelců stál velmi nenápadně přímo nad nimi (viz. obrázek: http://img.fdb.cz/galerie/n/n262c615b5a99ea9923a519c708a319.jpg). Prostě jsem akorát čekal víc momentů, kdy by se dalo zasmát na úkor levných herců a špatného grafického provedení. Snad jsem nebyl moc "namlsaný" z nedávného Black Sheep. Každopádně kdybych chtěl, vytáhnu ze svého rekta podobný zázrak. A tímto jsem to definitivně odepsal do kategorie Odpad! Této science-fiction podívané by Ezechiel vzkázal pouze: V den svého narození jsi byla pohozena v poli, protože jsi vzbuzovala hnus. ()

Vikinec 

všechny recenze uživatele

Představte si otočný knoflík (něco jako volume), který umí zvýšit kvalitu zpracování námětu. Tohle jde jen u několika málo vybraných filmů. No a tady je volume na nule. Vzácná lahůdka pro gurmány braku, protože máme k dispozici i protipól s volume vpravo. I proto jsem se bavil královsky a nemůžu jinak než 5. Paradovně u originálu jsem dal 4, no... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Georgeova (C. Thomas Howell) syna Alexe si zahrál hercův vlastní syn Dashiell Howell. V česky dabované verzi se však ze syna Alexe stala dcera Alex. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama