Reklama

Reklama

Skylines

Trailer 1

Obsahy(1)

Záhadný mimozemský vir začne ohrožovat lidstvo, a tým elitních vojáků proto musí do vesmíru vyřešit celou situaci jednou provždy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (51)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme ďalší diel, zdá se, že nekonečnej filmovej série o invázii mimozemšťanov na zem. Tentokrát sa prakticky hneď pokračuje tam, kde sa skončila dvojka, takže sa malá posádka v mimozemskej lodi vydá hľadať nejaký dôležitý bazmek, aby urobili niečo ešte dôležitejšie. Bohužiaľ dejová omáčka mi z doterajších dielov pripadala najmenej zaujímavá. Postavy sú znova komplet nové (teda až na pár doslova zbytkov z minula, Yayan Ruhian hehe) a vzťahy medzi nimi fungujú horšie ako v dvojke, ale lepšie ako v jednotke. Po pristátí alebo stroskotaní (vyberte si sami) lode na nejakom vesmírnom šutri tie nekonečné prestrelky s novou sortou mimozemšťanov pripomínajú Hviezdnu pechotu. Na zemi sa dej odohráva minimálne a tá podzápletka je úplne zbytočná. Len spomaľuje tempo a naťahuje prestrelenú stopáž. Našťastie triková stránka a akčné scény sú na dobrej úrovni. Kto to bude porovnávať s 200 megovým blockbusterom, tak dá samozrejme odpad, ale ako taká lepšia dvojepizóda nejakého sci-fi seriálu to vyzerá dobre. Druhý diel je za mňa stále najlepším, a trojka je tesne za ním. Záver má znova dvere pre pokračovanie otvorené dokorán, takže sa uvidíme pri hodnotení ďalšieho dielu. 5/10. ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování už je čistý komiks, odpad. Tak jsem se těšil v duchu byť béčkového sci-fi, že se podíváme na jejich planetu po předchozí návštěvě kosmické lodi, ale co se z toho vyklubalo byla doslova hrůza. Přitom je to točené od jedničky po deseti letech, divák by očekával daleko víc. Lara (Rose) běhá v tričku po emzácké planetě samozřejmě pro nás s dýchatelným vzduchem aby pak po zničení planety vyskákala po troskách až do kosmické lodi, kde předvede svoje bojové umění. A jako zbytečná nádstavba ještě trocha trapného kung-fu boje ve stanovém táboře na Zemi. Od prvního Skyline se celá sci-fi trilogie zvrhla naprosto jiným směrem. Skyline 80%, Beyond Skyline 60 %, Skylines odpad. To nasere. ()

Reklama

Israha 

všechny recenze uživatele

Jednička byla sci-fi horror, dvojka akční sci-fi road movie, tohle je klasická military sci-fi o záchraně světa. Béčko jak vyšité, samozřejmě, takže postavy mluví o mezivesmírném konfliktu, ale děj nás vezme pouze do Londýna a jeho předměstí, a pak na pár genericky stvárněných lokací jedné anonymní planety, vojenské komando má šest lidských a dva emzácké členy, v obřím uprchlickém táboře je asi deset otrhaných uprchlíků...no však to znáte, ten nízký rozpočet se musí schovat. Na čem se však opět, stejně jako ve dvojce, nešetřilo, je vizuál. Jasně, digitální je tu skoro všechno, málem se tak jeví i přednosti Lindsey Morgan, ale CGI je za ty prachy velmi poctivé a hojně využívané, nebál bych se srovnání s levnějšími kinofilmy. A nešetřilo se ani na akci. Film se zkraje snaží napodobovat vážný tón District 9 a hovořit o problémech soužití lidí s mimozemšťany, pak přicházejí na přetřes i témata osobní a národní zodpovědnosti, konspirací, genocidy a já nevím, čeho ještě...ale celé je to taková obligátní, schválně přituplá omáčka k bláznivé a chvílemi dobře krvavé akční rubanici, která jede na stále stupňující se obrátky a i když není choreograficky kdovíjak převratná, zabaví náramně. Dvojka stejný přístup k věci zvládla o něco lépe (nezkoušela být tak rozmáchlá a ve Franku Grillovi měla lepšího akčního hrdinu), ale tohle je taky zasycující guilty pleasure. Účel splněn. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Lobotomická demence a definitivní hřebík do rakve série Skyline. Jednička je dodnes hodně nedoceněná sci-fi, která uměla strhnout fantastickými efekty a z průměru ji vytáhl výtečný konec. O 7 let později se z ničeho nic objevil druhý díl, který první půlku doslova šokoval svoji kvalitou. Charismatický Grillo, dobré navázání na první díl a opět solidní efekty. V druhé půlce po přesunu do džungle se z toho stala neskutečná sračka a druhá naprosto ujetá kungfu půlka to poslala do hajzlu. Pořád se to ale jako celek dalo. Trojka je šílený a ubohý bizár od začátku do konce. Příběh nemá hlavu ani patu, dialogy jsou doslova utrpení a celé je to neskutečně komické. Ta invaze do stanového městečka které brání jeden dědek, jedno pubertální dítě a vyhořelá Rhona Mitra, to mělo znamenat co prosím. Tenhle film je jasný důkaz, že první část dvojky byla fakt jen nějaký slet šťastných náhod. Je to škoda, mít to v rukou šikovný režisér a scenárista který nemá v hlavě nasráno, mohl být ze značky Skyline docela kult. 1* z milosti za opět skvělé efekty a nádherný kozy Lindsey Morgan. Bylo utrpení to dokoukat do konce.20%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vizuálně orgiastická a trikově nabušená sci-fi kung-fu střílečka, ehhh... Tím je snad řečeno vše podstané. Od komorní a lehce do horrorova laděné jedničky docela velký posun. Neustálé hláškování za každou cenu a v každé situaci mě už ke konci dost otravovalo, tohle je film pro popcornové týnejdžry a ne pro seriózní scifistické publikum. A mimochodem mám takový dojem, že ti "špatní" to vlastně mysleli dobře, když chtěli očistit lidskou rasu od mimozemských mutantů... Ale pomatení humanističtí ochránci práv nehumanoidů vítězí na celé čáře a schyluje se možná ke čtyřce, džýzys... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Generál v čase 01:21:00 cituje z hinduistického písma Bhagavadgíta: „Teď jsem se stal smrtí, ničitelem světů,“ stejně jako J. Robert Oppenheimer při testu atomové bomby Trinity v červenci 1945. (DJMaroko)

Reklama

Reklama