Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 11
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 11

Recenze (264)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že běží nový sci-fi seriál (údajně vysokorozpočtový, jak jsem někde četla) ověnčený jmény Spielberg a Wyle, mé srdce zaplesalo. Bohužel, po sedmi epizodách je hluboký dojem a okouzlení mým žánrem číslo jedna a půl stále v nedohlednu. Přiznám se, že už jsem si vytvořila vlastní představu, proč jsem ti přerostlí krabi s hlavou vetřelce, předkusem predátora a kouzelným pohledem mistra Yody zavítali. Velké mezery však mám v teorii jejich evoluce a přerodu z Macrocheira kaempferi v Macrocheira sapiens. Nechápu jak s těma třema paznechtíkama mohli vytvořit ono hi-tech vybavení. 2.8.2011 - ha, já vám to říkal! ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí druhé série jsem velmi spokojená, zvedám na plný počet bodů, mimozemská invaze z pohledu přežívajících obyvatel ještě schopných odporu, ne však fanatiků. Jeden kapitán, snažící se dát odbojové jednotce řád a disciplínu, profesor historie Tom se svými třema syny, parazitující organismy, které vám na páteř skitteři nasadí vám zostří všechny smysly, telepaticky změní osobnost...a proč? Skvělé triky, herecké výkony, mě se tohle sci - fi zkrátka líbi:-) dávám v tahu čtvrtou sérii a u mně pořád dobrý :-) souhlasím ve všem s uživatelem monolog. ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Marně jsem přemýšlel nad tím co tomu chybí. Je tam vyvážená akce, která je poměrně dobře nasnímaná. Jakási psychologie postav funguje na výbornou, alieni působí tak, aby děsili, působili inteligentně, nelítostně. Obsazení je bezchybné a herecké výkony jakbysmet. Málem bych zapomněl zmínit výtečnou práci hudební složky. A přeci tomu něco chybí, abych šel o hvězdu výše. Nejspíš nad tím budu dumat ještě hodně dlouho. Jen doufám, že na ten pádný důvod přijdu do konce série. Nebo, v tom úplně nejlepším případě, "to něco" co chybí vymizí, abych mohl s hodnocením výše. Zatím je to ale sympatický rozjezd, druhá série potvrzená, strýček Steven co by producent a vrchní dohlížející. Obavy jsou minimální. Nezbývá tedy, než pustit další díl a doufat k nalezení pádného důvodu.___V záplavě kvalitnější podívané jsem se rozhodl další dobrodružství bez problému oželit. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že srovnání s Walking Dead se přímo nabízí. Falling Skies mají mnohem slabší rozjezd a s nějakou výrazně stoupající tendencí nepočítám. Tak jsem zvědavý, jak to dopadne. Tyhle post-apo seriály (Falling Skies, Walking Dead, Survivors) mají jeden razantní problém. Největším nepřítelem je člověk a řeší se furt jiné problémy, než přímý boj se zlem, které to způsobilo. Při vyšším počtu dílů je to nezbytné, aby ten děj něčím zaplácli. Ale to, co bylo shrnuto v prvních asi dvou minutách, byl materiál pro celou první řadu. Klidně bych si dokázal představit deset dílů nekompromisní akce a vyhlazování lidské civilizace. Třeba i úplně bez hlavních postav, jen např. přístup jednotlivých zemí k této katastrofě a jak se brání a v druhé řadě by klidně mohli pokračovat, na začátek by dali tradiční hlášku "půl roku poté" a jelo by se v těchto odbojových kolejích. Jenže ne, ono je dneska moderní začít téměř bez pořádné akce a za dva díly ukázat dva ufonky. No uvidíme dál. Po první řadě 60%. Díky těm humanoidům v posledních dvou dílech dám šanci druhé řadě. UPDATE: asi jsem se spletl a stoupající kvalita je s dosavadním vývojem pravděpodobná. 2. řada - 70% a moc se těším na novou rasu. Dokoukáno - S5 - 55-60 % celkem. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"RETREAT. REGROUP. RETURN. REVENGE." ------------ Tak obrovské seriálové sklamanie som naposledy zažil snáď pri štvrtej sérii Úteku z väzenia. Posledná séria je neskutočné fiasko a urážka divákov, fanúšikov a aj samotného seriálu. Ale tak čo sa dá čakať, keď si niekto povedal, že by bol dobrý nápad otvoriť úplne nové príbehové linky dve epizódy pred koncom. Najvtipnejšie je, že o ukončení 5. sériou sa vedelo ešte niekedy pred tou štvrtou, takže mozog mi to už vôbec neberie. O to viac ma to mrzí, keďže prvé tri série som si neskutočne vychutnával a mal som dokonca aj pocit, že Falling Skies bude mojim obľúbeným seriálom. Noah Wyle je vynikajúci herec, o tom žiadna, veď Spielberg s ním chcel spolupracovať už od čias vojaka Ryana, a práve Noah bude tým prvým, čo si vybavím, keď si na Padajúce nebo niekedy spomeniem, čo by som si nerád, keďže ma ten premrhaný potenciál úplne bolí. A ešte by som rád dodal, že zo seriálu mám pocit, akoby sa jednalo o extra zlacnenú verziu The 100, ku ktorej si dostal mimozemšťanov a vesmírne lode v balení grátis. No nič, to je všetko čo som chcel povedať a teraz šup na Jericho. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Herečka Moon Bloodgood v seriálu ztvárnila doktorku Anne Glass, která ve druhé sezoně otěhotní s Tomem Masonem (Noah Wyle) a porodí mu holčičku. Moon byla těhotná během natáčení i ve skutečnosti, 15. prosince 2012 se ji narodila dcera Pepper. (lioncel)
  • V poslední epizodě první série je ve scéně na nákladním vozidle zmíněna jedna z postav filmu Mzda strachu (1952). Podobnost s filmem lze současně najít i ve právě odehrávající se scéně převozu nitroglycerinu. (Amroth666)

Reklama

Reklama