Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (7)

plakát

Polednice (2016) 

Zajímavě natočené zpracování Erbenovy balady přenesené do podoby současného života. Matka samoživitelka se po svém vyrovnává s tragickou ztrátou manžela. Možná proto, aby ochránila svou dcerku, se jí "milosrdnou" lží odcizuje a dítě tak uvádí do chaosu. Navíc se stále více uzavírá do sebe a začnou s v ní projevovat úzkosti vedoucí až téměř k tragédii. Celé je to dokresleno ponurou a "mysteriózní" atmosférou. Mně osobně to ukázalo i jiný pohled na Erbenovu Polednici a její přesah do současnosti.

plakát

Jíst, meditovat, milovat (2010) 

Poprvé mě tento film moc neoslovil a přiznám se, že jsem se na něj ani nechtěla dokoukat. Ale nedávno jsem dospěla k rozhodnutí, že by mi opětovné zhlédnutí mohlo přinést inspiraci, což se taky stalo. Chápu, že ne každému může být tento snímek po chuti, ale podle mě to koresponduje i s tím, kolik lidí je ochotno přinat si, že ho tempo tohoto světa vyčerpává a vezme si pauzu. Dlouhou pauzu, kdy se vzdá všeho blahobytu a jistot, aby změnil svůj život a mohl začít od začátku s čistým štítem. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že je to dost osvobozující, ale také jedna z nejnáročnějších životních zkušeností. Nejvíce mě zaujaly scény z Říma, kdy si Julia užívala každého momentu a žila "teď a tady" se vším, co k tomu patří, prostě zpomalit a "jen" být.

plakát

Jeden den (2011) 

Jedním z nejkrásnějších příběhů lásky, která se vyvíjí v čase a ve které mnoho z nás může najít ten svůj příběh, je snímek Jeden den, jež popisuje vztah dvou kamarádů ztvárněných Anne Hathaway a Jimmem Sturgessem, kteří se milují, rozcházejí, žijí s jinými partnery, aby se pak konečně dali dohromady, a když už to vypadá na happyend, tak o sebe přišli nadobro. Velice silný film, u kterého se milovníci romantických filmů neobejdou bez pořádné zásoby kapesníčků.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Ačkoliv nejsem zrovna milovníkem akčních filmů, Stallonovi Postradatelní 2 jsou od začátku do konce akcí nabitou podívanou, plnou svalnatých mužů v nebezpečných situacích a hlavně přehlídkou hvězd akčních filmů, mezi kterými se mimo jiné objevuje i Chuck Norris, jehož zjevení je ve filmu spojeno s jedním z vtipných momentů, kterých je ve filmu několik. Navíc dámy kromě starších akčních hrdinů ocení i zástupce mladší generace, a to například Liama Hemswortha, kterého můžete znát ze snímku Poslední píseň, kde hrál po boku Miley Cyrus.

plakát

Očista (2013) 

Miluji horory a již velkou řádku jsem jich viděla, proto mě i film Očista celkem zaujal. Na jednu stranu je to velmi napínavé a do posledního momentu i hrůzostrašné a to hlavně díky výkonu Rhyse Wakefielda, jenž svými slovy v kontrastu s téměř andělskou tváří působí ďábelsky. Na druhou stranu však samotná myšlenka jednodenního legálního krvelačného řádění a následného roku bez zločinů je poněkud kontroverzní, dotažená až do absurdnosti a to hlavně tím, že motivem k tomu, aby někdo vyvraždil celou rodinu, může být i obyčejná závist.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Snímek Prokletý ostrov ve mně od začátku do konce zanechal spousty otazníků, na které jsem našla odpověď až po nějakém čase, kdy jsem se k filmu vrátila, a došlo mi, že je dokonalým zpracováním jedné z nemocí dnešní doby, schizofrenie, která je ve filmu tak skvěle propracována, že na rozdíl od „Čisté duše" jsem až do poslední chvíle nevěděla, zda se opravdu jedná o detektiva, kterého nechtěli pustit z ostrova, protože něco zjistil, anebo o duševně nemocného pacienta s bludy a halucinacemi.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Film "Co jsme komu udělali?" je zábavnou komedií a to nejen pro ty, co milují francouzské filmy a jejich humor, ale i pro všechny ostatní diváky, neboť komediálním způsobem pojednává o předsudcích lidí vůči pro ně cizím kulturám a též jejich cestě k tomu, aby se stali k těmto kulturám otevření a to nejen proto, že se zástupci různých kultur a náboženství stanou jejich příbuznými.