Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (2 340)

Falko 

všechny recenze uživatele

Malokedy zacnem komentar hudbou, ale neda mi to, kedze som si pockal na uplny zaver titulkov, pretoze som ocakaval nejaku hlasku. Zial tam nic nebolo, ale prekvapil ma v titulkoch Slovakia National Symphonic Orchester pod taktovkou Briana Tylera so skvelou hudbou chvilkami pripominajucu Zimmerov styl. Dokonca aj Morriconeho tema sa tu objavila vo chvili, ked sa na scene objavil Chuck Norris, aby to posobilo humorne, akoze zabudnuty akcny hrdina je opät na scene po boku velkych akcnych hviezd. Tak a teraz k filmu. Vedel som, ze ma film priklincuje k sedacke v kine a budem si vychutnavat vsetky tie strelby, vybuchy a explozie, ale ze to bude hned pri uvodnej stvrthodinke az taky narez, to som necakal a hned som vedel, ze to bude jasny plny pocet bodov. Nakoniec ja som prave na tychto hercoch od konca 80-tych rokov vyrastal a vzdy som si prial vidiet v jednom filme aspon Stallonea a Schwarzeneggera, ale az tolko hercov, to som necakal. Niektori herci sa uz stretli pred rokmi v inych filmoch, ako napriklad Van Damme s Lundgrenom v akcnom thrilleri UNIVERZALNY VOJAK (1992) od Rolanda Emmericha, avsak Van Damme bol dobrak a naopak Lundgren zaporak. Trosku ma sklamala absencia Jeta Liho v druhej polke filmu, ani neviem, kam a preco zmizol, ale to nevadi, pretoze tu väcsi priestor mali Arnold a Bruce Willis. Reziser Simon West nam uz ukazal, ze s akcnym filmom to vie, pretoze ma na konte aj CON AIR (1997) s Nicolasom Cageom, avsak neskorsie filmy uz neboli tak vydarene, ako napriklad LARA CROFT - TOMB RAIDER (2001). V konecnom vysledku som este viac spokojnejsi, nez s jednotkou, pretoze i zaverecna akcna megashow na letisku plna humornych hlasok a bojovy duel Stallone - Van Damme nemali chybu. Som rad, ze sa este takto na stare kolena spojili akcne hviezdy, ktore tak leteli na videokazetach v case mojho detstva a pustal som si tie filmy stale dookola :-) Uz teraz sa tesim na reprizu. __________ Sylvester Stallone - (Barney Ross) +++ Jason Statham - (Lee Christmas) +++ Jet Li - (Yin Yang) +++ Dolph Lundgren - (Gunner Jensen) +++ Chuck Norris - (Booker) +++ Jean-Claude Van Damme - (Villain) +++ Bruce Willis - (Church) +++ Arnold Schwarzenegger - (Trench) +++ Nan Yu - (Maggie) +++ Terry Crews - (Hale Caesar) +++ Randy Couture - (Toll Road) +++ Liam Hemsworth - (Bill The Kid) +++ Scott Adkins - (Hector) +++ Produkcia: Les Weldon, John Thompson, Avi a Danny Lerner +++ (Videl v kine 01.09.2012) +++ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Patrí do starého železa.“ – „To my všetci.“ Na jednotke sa mi páčilo, že jednak samozrejme pre fanúšika akčných filmov šlo o zhmotnený sen, na ktorý čakal niekoľko desaťročí, a jednak to, že šlo o pomerne vážny film (viď. typicky slyovské monológy o tom, že "život je ťažký" a "patríme do starého železa, ale predsa len sa ešte vzchopíme a dáme im do držky"). Dvojka sa bohužiaľ berie vážne iba minimálne a scéna (neuveriteľná scéna s Chuckom Norrisom). O to zvláštnejšie potom pôsobia momenty, v ktorých od nás tvorcovia žiadajú, aby sme súcitli s postavami. Exteriéry a interiéry pôsobia nevábnym, lacným dojmom. Viacerí členovia tímu sú nezaujímaví a nudní a mne osobne chýbal Mickey Rourke ako "duša tímu". Inak som ale bol spokojný. Ťažkotonážna šupa s dlhými a mohutnými akčnými sekvenciami a s veľkolepým finále, v ktorom sa stretnú takí akční borci, ako Stallone, Schwarzenegger, Willis, Van Damme, Scott Adkins a samozrejme Chuck Norris. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Další díl Jurského parku se kupodivu povedl. Z hlediska akční komedie naprosto dokonalé. Tvůrci opravdu perfektně podchytili to, čemu se divák bude nejvíc smát, co se mu bude nejvíc líbit a zcela přesně (až skoro pedantsky) z toho udělali film. Hlášky, přestřelky a herci jsou tou nejlepší devizou tohoto našlápnutého hitu. Chvíli se sice brutální tempo a úderný styl rozmělnil o užvaněné WTF scény jako příboj o skálu, ale co naplat. I přesto jsem se skvěle bavil a místy tiše plakal smíchy na celé kino (přestřelka na letišti a příchod Chucka Norrise). Zapojení osmdesátkových akčních hvězd byl nápad za všechny prachy. Teď se to tuplem potvrdilo, neboť teprve teď to dostalo ten správný smysl. Podstata toho zapojení dostala takový humorný prvek a to je přesně to, co se mi na tom nejvíce líbilo. A že staříci pouze střílejí? No bodejť, však Chuckovi Norrisovi je sedmdesát dva. Na full kontakt rvačky ale dojde i přesto a opět je to zazděno nějakou ultimátní hláškou těžící právě z kultu předchozích rolí výše uvedených hvězd. Prostě tenhle film je jeden velký džouk. A Arnold Schwarzenegger is back! Sice už po několikáté, ale za to teď DEFINITIVNĚ. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $85,028,192Tržby Celosvetovo $311,979,256Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,550,423 //počet predaných kusov 667,644Tržby za predaj DVD v USA $22,829,498 //počet predaných kusov 1,281,591_Akčný zábavný úlet ako sa patrí!_ Príbeh je len nezbytné bahno alebo nevyhnutná pôda pre excelentnú akciu a dávku hlášok sršiacu v nekompromisnú zábavnosť, nemá to úplne ten krehký nádych akčných filmov 80.rokov ale snaží sa to a ja to beriem, Simon West je všeho všudy len rutinér, ktorému opäť vyšla letecká akrobácia ale pre prípadne pokračovanie pri som poprosil niekoho šikovnejšieho, čo by z toho vyžmýkal o niečo viac, lebo je tam asi 20minútová nudnejšia pasáž, kde sa to skoro nikam nehýbe aby to následne vytrhol Chuck Norris, ten tam dokonale zapasoval. A úplne kľudne prijmem každé dva roky takýto úlet posledných akčných hrdinov, akční chlapci si takúto pompéznu úctu a hláškovú vychytávku v tomto žánri zaslúžia. Takto výdatne som sa pri akcii dávno nezabával. /videl v kine: 90%/ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zlátanina. Akčné scény sú 10 minút na začiatku a 15 minút na konci, mizerne zostrihané, nevygradované, neveľmi zaujímavé. Medzi tým je asi hodina nejakého "deja", ktorý zrejme vôbec nemal scenár, scény s Arnoldom a Chuckom (obaja sú tam hrozne mimo) sú nasilu prilepené a bez zmyslu. Adkins tam má jeden krátky fajt. Navyše to celé vyzerá ako v Bulharsku natočený direct-to-video šit (oh, wait...). Skrátka a dobre, film, v ktorom je zďaleka, ale zďaleka najlepším hercom Van Damme, má vážny problém. O triedu horšie ako jednotka a o dve ako Rambo IV. Ak niekto tvrdí, že tu je všetko, čo fanúšik akčného žánru potrebuje, tak považuje akčného fanúšika za tupca, ktorý netuší, čo je to konzistentný príbeh. Pretože haló, aj akčný výplach niečo ako príbeh potrebuje. 5/10 a sklamanie roka. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Názov filmu sa objaví až v 14. minúte. (ČSFD)
  • Približne v 44. minúte zastrelí Hector (Scott Adkins) jedného z robotníkov, pričom si môžeme všimnúť, že notebook drží v pravej ruke a zbraň vyťahuje a strieľa ľavou, no v nasledujúcom zábere však dáva zbraň do puzdra pravou rukou a notebook drží v ľavej. (Johnny.ARN)
  • Letadlo, které na konci filmu Barney (Sylvester Stallone) dostane od Churche (Bruce Willis), je Antonov An-2, přezdívaný "Andula". Bylo vyráběno v mnoha různých verzích v několika státech mezi lety 1947 až 2002. (KM Phoenix)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama