Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (327)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Napůl dokument, napůl film, s řádnou dávkou patosu (dá se pochopit jakožto mariňácká agitka) a značně nevyrovnanou akcí. Když už se někdo snaží být 100 procent full time realita, pak tam asi těžko budou vrtulníky v západu slunce několikrát za film. Podívat se spíše ze zvědavosti, protože kromě jinak točené akce (nic převratného se však nekoná) film nemá v podstatě co nabídnout. Naopak, absencí kvalitních herců se člověk nemůže nepousmát nad stupiditou dialogů, resp. jejich prezentací hlavními (ne)herci. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 4*, ale to bych asi bohužel trošku přecenil. Film je velmi skvěle a osobitě zvládnutý po řežijní stránce. Už trailer naznačoval, že se bude jednat o lehce herní pojetí zpracování a v samotném filmu jsou fisrt person pohledy, bez keců, víc jak skvěle zvládnuté a dávají Act of Valor dynamiku, svěží adrenalinově moderní look a hlavně osobitost. Co mi přijde hůře zvládnuté, je stavění dějové linky. Samotný námět je velmi good, ale to podaní není stopro. Chybí tomu větší spád, lepší návaznosti a přehlednost v ději a ke konci asi i napětí a vyhrocení situace. První akce je dle mě nejlepší a nejadrenalinovější část filmu, kde divák cítí průser a celý zátah je skvělý od snipera, přes přímí kontakt až po neskutečný fajt z lodi. Tohle mě velmi navnadilo, ale do konce dění už nic tak chytlavého není, i když je konec dost akční a stanou se tam jistá dramata. Je to škoda, mělo to na víc. Doufam, že se brzy dočkámě filmové verze CoD :) ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jde hned poznat, že doba se změnila. Současnost si žádá nových charakterů, nových postupů a nových stylizací. Voják není jen statný mladík s hranatou čelistí nacpaný do slušivé uniformy. Na to už dnešní internetovou mládež nikdo neutáhne. Ani trapné záběry statickou kamerou odkudsi z bezpečí. Dneska to musí být starý fotr, který nabízí něco víc, než ztřeštěné klukoviny. Musí být životem protřelý, moudrý (skoro až katarzní), a hlavně pořád ještě tak fyzicky zdatný jako před dvaceti lety. Natočit se to musí tak, že si uhrin u toho během leštění představuje, že on je tím vojákem. Vlastně to připomíná počítačovou hru stylu First person. Pak je šance, že to zabere. Mně však takový nietzschovský idol zas tolik za svěšené kulky nevzal. Asi už stárnu. To abych se šel pomalu přihlásit na Quantanamo. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Realisticky natočený akční film z prostředí speciální jednotky, která sundá špinavé muslimy, kteří chtějí další 11.září. Samotný příběh je už horší a třeba to pseudointelektuálno na téma "Tady Frank je v celku normoš chlápek" je strašně kontrast oproti všem těm mrtvolám. Ovšem hodnotím akci a ta se povedla. Potěší hodně počítačových hráčů. Plno scén je točeno z prvního pohledu a je tu i dost kamerových vychytávek. Osobně jsem od Act of Valor nic nečekal a dostal v dnešní době dobrou akci. Tím, že tam nehrála žádná hvězda se to zdálo více realistické. Byť si myslím, že dostat to lepší scénař a vynechat ty hloupé ukecané scény s rodinou, tak je to vynikající akční film. Nekecat a střílet! ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

moc nechápu, s čím tady mají všichni problém.. já jsem viděl špičkovou realistickou akci, která působí tak uvěřitelně především díky obsazení skutečných mariňáků, jejichž herecké výkony mimo akční scény jsem při strhujícím tempu filmu absolutně neměl potřebu řešit.. a těch několik first-person záběrů musí rozhodně potěšit všechny herní nadšence :) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Natáčalo sa celkom v piatich krajinách – v USA, Kambodži, Mexiku, Portoriku a na Ukrajine. (m.a.t.o.)
  • Režijný debut bývalých kaskadérov Mikea McCoya a Scotta Waugha na poli celovečerných filmov. (m.a.t.o.)
  • Při natáčení akčních scén se často volila možnost střelby ostrou municí. (Cocacolix)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama