Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Napůl dokument, napůl film, s řádnou dávkou patosu (dá se pochopit jakožto mariňácká agitka) a značně nevyrovnanou akcí. Když už se někdo snaží být 100 procent full time realita, pak tam asi těžko budou vrtulníky v západu slunce několikrát za film. Podívat se spíše ze zvědavosti, protože kromě jinak točené akce (nic převratného se však nekoná) film nemá v podstatě co nabídnout. Naopak, absencí kvalitních herců se člověk nemůže nepousmát nad stupiditou dialogů, resp. jejich prezentací hlavními (ne)herci. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám nářez hodně mně to překvapilo a čekal jsem méně, výborná práce s vojáky i s kamerou a záběry pohledu brutálně, užasne cely tenhle příběh neměl chybu. Skutečný příběh skuteční vojáci tohle stalo zato natočit jestli se do budoucna plánuje něco podobného budu jenom rád. Tleskám a kláním se takovým lidem jsou to borci. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vynechat hrdinský kecy ze začátku a z konce, přidat nějaký známý ksicht, abych mu mohl fandit, současně tím zvednout emoce, které tady absolutně nebyly, a byl by to slušný blockbuster. Takhle můžu ocenit akorát různorodost akcí, při té první jsem si připadal, jak když hraju Crysis, paráda; asi nezapomenu na "krásné" záběry létajících "kulek". Ale nic mi to nedalo, skoro nuda. Ostatně muslimů ve filmech už mám taky dost. # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 7 | napětí 3 | pustil bych is znovu 5 ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Act Of Valor prišiel do kín v správnom čase. Oblúbenosť vojenských hier z modernej doby je enormná a série Call Of Duty, Battlefield a Medal Of Honor zarábajú neuveriteľné prachy (len za prvý deň predaja Call of Duty: Modern Warfare 3 sa zárobok vyšplhal na astronomických 775 milionov dolárov). Inšpirácia hrami je vo filme citeľná (viacnásobný pohľad z vlastných očí so zbraňou v ruke), ale poriadny heroický príbeh a udalosti sa vymyslieť do filmu nepodarilo. Všetko sa stavilo na kartu realistickej akcie, ale akčné scény obsahuje film iba tri a aj tie veľmi nenadchnú. Všetko medzitým je len slabá príbehová, verbovacia a patriotistická vata. Do pokračovania (ktoré určite príde) by som poprosil menej kecov a viac poriadnej akcie. P.S.: Stále sa čudujem, že ešte nikto nepreniesol hernú značku Call Of Duty: Modern Warfare aj do vysokorozpočtového filmu, to je jasný megahit. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Popravdě, po těch mnohých nadšených reakcích od různých expertů jsem čekal něco trochu lepšího, a i když bylo asi od začátku jasný, že příběh nebude nijak extra, přece z toho šlo vydolovat víc.. No, ale co zklamalo podstatně víc, je to, že přes to, že příběh byl maximálně průměr, akce nebylo tolik, kolik mohlo být, a nebyla tak kvalitní, jak měla být. Rozhodně se mi líbilo, jak se tvůrci snažili zalíbit COD aspol komunitě těmi herními pohledy, ale na druhou stranu, mohlo být omezené zběsilé snímání vojáků zepředu, protože hlavně v té akci v džungli to pak v kombinaci ne s úplně klidným střihem trošku vadilo. Nicméně kdybych odhlednul od chyb v ne až tak originálním zpracování akce (což ale úplně nemůžu, po tom očekávání), máme tu stejně velmi fajn zpracování různých tvrdých operací jedné z nejlepších speciálních jednotek světa a pozorovat je v práci byla pro mně, jakožto fandu vojenské akce, fakticky dobrá věc. A to, že do té realističnosti zasunuli i západy slunce ala Bay určitě nevidím jako mínus, protože jedno se musí uznat - on vždycky věděl jak zobrazit armádu co nejvíc cool. Na druhou stranu, je to těžce patriotické, hodně verbovací a snaží se to mít nějaké hlubší myšlenky - ani jedno na mně nefunguje a to poslední, které samozřejmě využije všechny klišé, jaké jenom mohou být, včetně oběti, už neberu a tohle bych udělal určitě jinak. Jestli bude druhý díl, chci už regulérně zpracování ala COD. SUMA: Jelikož takovéto filmy nejsou moc vidět, mám rád speciální jednotky a dokonce i snesu nějaké ty hollywood hlouposti, u kterých ostatní zvrací, dám 4. Ale je tu vidět pěkný rozdíl např. od takového Generation kill.. přece jenom to asi, jak píše Adrian, je točeno zcela z pohledu Seals a oni jsou ti dobří hoši :)) Ne zcela nutně chyba, ale trošku méně patosu a více opravdového chování bych bral taky. V COD to ale nebylo no.. takže možná bude stačit jenom větší rozpočet a sakra obří perfektně nasnímáná akce a nějaký pořádný padouch. Tihle tady byli hodně zapomenutelní. PS: j, a co se týče hereckých výkonů - samozřejmě žádná sláva, někteří mně dokonce dost otravovali tou snahou něco hrát, ale pokud byli civilní, bylo to v pohodě. Přece jenom, jsou to Seals, tak at prostě jednají jako Seals PPS: technická stránka většinou dobrá, krev fajn (expendables my ass), výbuchy super (a podruhé) ale občas jakoby byla znát jakási televiznost, hlavně v konkrétnějších záběrech. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Na snímku spolupracoval také Tom Clancy, světoznámý vojenský spisovatel. (Lucasion)
  • Režijný debut bývalých kaskadérov Mikea McCoya a Scotta Waugha na poli celovečerných filmov. (m.a.t.o.)
  • Pri natáčaní akčných scén bol použitý videoherný štýl, teda pohľad očami herca. (Ownerko)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama