Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Speciální zásahová jednotka Navy Seals byla vyslána na záchranu posádky amerického letounu zajaté blízkovýchodními teroristy. Během akce zjistila, že nepřítel vlastní střely Stinger - vysoce technicky vyspělé a nebezpečné zbraně. Velitel zásahové jednotky poručík Curran dává přednost zanechání zbraní na místě před jejich zničením. To ovšem znamená, že teroristé mají v rukou dokonalou zbraň. Rakety tedy musejí být nalezeny a zničeny, nebude to ovšem snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

V devadesátkách jsem bral Navy Seals jako takový normální akčňák, kde je ale té akce až moc málo. Nyní viděno po dlouhých letech a musím své původní mínění poupravit ještě směrem dolu. Film je neskutečně klišovitý, a to i na Béčko. Děj je o ničem, bojové scény vesměs trapné, celé to nemá žádný spád. Navíc se nabízí otázka, jak přes všechny ty psychotesty mohou projít do nejlepší speciální US jednotky tak nevyrovnané osobnosti, jako se nám snaží film naznačit. Jediné, co stojí za shlédnutí je závěrečná akcička v Bejrůtu, která celkem jede. Bída s nouzí... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Čtyři roky po první DELTA FORCE a ve stejném roce jako její dvojka vzniklo tohle nepříliš akční ani vtipné béčko, které navíc ani není takovou mytizující oslavou jednotek SEALS, jak byste čekali. Akce je málo a není nic moc, ujde jen ta závěrečná honička mercedesu a obrněného transportéru, příběh je rovněž o ničem. Hodně tomu dává Charlie Sheen, zato můj oblíbenec Michael Biehn je tu dost nevýrazný a Billa Paxtona si moc neužijeme. Všichni tři už navíc natočili mnohem lepší akční filmy, Biehn a Paxton byli za (vesmírné) mariňáky už ve VETŘELCÍCH a Sheen natočil ve stejném roce jako NAVY SEALS podstatně lepšího ZELENÁČE s Eastwoodem. Zbytečný akčňák poplatný 80. letům, ale postrádající jejich zábavnost. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

V dobách třeskuté puberty jsem byla beznadějně zabouchnutá do desátníka Hickse a také do seržanta Tech-Comu Kylea Reese a nebýt toho olezlého knírku, mé srdce by rovněž plálo pro psychotického poručíka Coffeyho. Baye jsem proklela až do desátého kolena, že mi ve "Skále" Michaela Biehna jako velitele jednotky SEALS (opět:-)) zamordoval tak rychle. Není tedy divu, že mojí pozornosti neunikli ani "Navy SEALS", kde jsem mohla zaláskovaně čučet na poručíka Currana. Průměrné béčko o speciální jednotce mariňáků, jejich protiteroristických akcích, jejich vzájemných vztazích a rozporech, ba i nějaká ta roštěnka se objeví. Hodnocení 3* je dost možná výsledkem nostalgie, ale málo platné: mírná slabost zůstala - navzdory kopancům v prostinkém scénáři, navzdory mdlé režii, navzdory vlajícím hvězdám a pruhům. 61% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Klenot mezi náborovými akčními béčky, po jejichž zlédnutí má člověk chuť se okamžitě nechat zapsat do armády. Jak by taky ne, kdy příslušníci jednotek SEALS si evidentně užívají večírků, chlastu a obdivu žen, přičemž si sem tam skočí někam na druhý konec světa efektně zastřílet, a to s pomocí fascinujících hi-tech zbraní. Zápletka je sice klasicky lobotomická (zlí arabští teroristé se zmocnili raket Stinger, CIA neví, kde jsou ukryté, ale hrdinný kapitán SEALS už dopředu tuší, že to bude vědět jistá novinářka, neboť je poloviční Arabka a to musí být každému správnému Amíkovi jasné, že všichni Arabové jsou na jedné lodi, že), ovšem řemeslnou kvalitou Námořní pěchota většinu podobně zaměřených filmů s přehledem trumfuje. Kulisy pobořeného Bejrútu jsou působivé, zvuk k na svou dobu špičkový a některé over-the-top akční scény (honička mercedesu a obrňáku) patří mezi to nejlepší, co lze v žánru vůbec spatřit. A samozřejmě to má také charismatického Michaela Biehna a politicky nekorektního Charlieho Sheena! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Už jen kvůli třem mým oblíbeným hercům (Biehn, Sheen, Paxton) a docela zajímavýmu příběhu a atraktivnímu zpracování. Líbilo se mi to víc, než třeba Černý jestřáb sestřelen nebo Krvavá volba se Samuelem Jacksonem. Škoda, že Michael nemá poslední dobou štěstí na dobrý role. Ai čeká (a já taky) jako Travolta na to, až mu tu jeho kariéru znovu oživí Tarantino. Už aby to bylo, protože jde o sympatickýho akčního chlapíka. Pravda ale, do špičky akčního nebo akčněválečnýho filmu tomu něco chybí. Možná trochu víc akce nebo propracovanosti válečných operací a vlastně i příběhu. Sheen hraje svůj klasickej typ postav, trhlouše, ale zatím ještě kladnýho. Příjemný film na sobotní podvečer. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Když na konci Dale (Charlie Sheen) bojuje pod vodou s hlavním šupákem, tak ho podřízne pod krkem, avšak při pohledu na jeho tělo snášející se dolu do houbky není nikde ani trocha krve, což by z krku rozhodně bylo. (Ace.A.T.L.)
  • Rexer (Rick Rossovich) má pri golfe na sebe oblečené tričko s potlačou Martini Ranch. Bill Paxton (Dane) bol v 80-tych rokoch členom tejto rockovej skupiny. (beso74)
  • Dennis Haysbert, ktorý stvárnil príslušníka SEALs, si neskôr zahral aj šéfa pozemného ekvivalentu SEALs, a to jednotky Delta Force v seriáli The Unit (2006). (beso74)

Reklama

Reklama