Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Oblíbené seriály (8)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Pro mě nejlepší seriál, co jsem kdy viděl. Těžko popisovat genialitu a syrovost slovy. Hudba, vizuální stránka, herci... Každý díl ve mě vyvolává tak silné pocity, že mě nikdy neomrzí. Válka znázorněna z několika pohledů. Ještě bych dodal, že kniha je taktéž úžasná a na závěr: český dabing není špatný, ale originální je mnohem lepší, a full HD verze je něco naprosto nepopsatelného...

Dr. House

Dr. House (2004)

Jeden z nejlepších a nejsvéráznějších seriálů, co jsem kdy viděl. Toto mě nikdy neomrzí.

Kravaťáci

Kravaťáci (2011)

Aj, to jsem se zas jednou dostal do situace, kdy po dokoukání série má člověk chuť si to pustit hned znova. Toto skloubení právničiny, dobrého humoru, fajnového oblečení a luxusu spolu se vším možným dalším je naprosto bezchybný! Navíc Suits výborně pracuje s postavami, taková Donna a Louis jsou třešničkou.

The Wire - Špína Baltimoru

The Wire - Špína Baltimoru (2002)

Jeden z nejlepších seriálových počinů vůbec - tvrdý, drsný, krásně plynulý a dokonale propracovaný. Skvělý protiklad dnešní "svižné" tvorbě. Nikde jinde nejsou ulice, korupce, drogy a všechna tato svinstva tak cítit jako tady. The Wire se mi postupně vryl hluboko do paměti.

Dexter

Dexter (2006)

Dexter je určitě špička mezi kriminálními seriály. Je naprosto originální, audiovizuálně velice chytlavý, herecky výborně zvládnutý a neuvěřitelně psychologicky propracovaný, rozebraný do každé aspoň trochu hlavnější postavy - psychologické profily jsou asi hlavní lahůdkou. Závislost na Dexterovi je nevyhnutelná... Poslední díl je neskutečný a emocionálně vůbec nejvýraznější - myslím, že celkově Dexter skončil ve stylu celého seriálu, a to je podle mě dobře.

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Seriál, který se mi ze začátku přestával líbit, ale pak jsem asi začal brát v potaz všechny ty jednotlivé charaktery a přestalo mě iritovat občasné JDho apod. A rázem se z toho stala geniální alegorie na lidské charaktery a vůbec - v tomhle ohledu jsou Scrubs neuvěřitelně detailně propracované. Herci jsou majstrštikem celého seriálu, nevím, koho vyzdvihnout dřív - od takové páté do osmé série to bylo celé fenomenální, ale nejvíc jsem se asi bavil u konfrontací Perryho a Kelsa. Scrubs jsou výjimeční především výborným rozpracováním jednotlivých charakterů (a to všech, ne jen těch hlavních), výborným hereckým obsazením a opravdu jemně citlivým skloubením dramatu a komedie. Jo a ještě absencí umělého smíchu!!! Jo a ještě jedna věc, kdo si nechce zkazit dojem, tak by se neměl dívat na 9.sérii - což už je vlastně jiný seriál jménem "Scrubs-interns".

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Seriálová klasika, která vždy pobaví. Jeden z mála výtvorů, u kterého jsem se pořád srdečně smál, skvělé narážky snad na všechno. I přes nespočet dílů si udržuje svoji úroveň. Navíc s výborným českým dabingem - od Hawkeyho po Radara, bravo.