Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Myslím, že vše podstatné bylo o tomto červeném drobečkovi napsáno. Prostě geniálně jednoduché a jednoduše geniální. Skvělé herecké výkony, nezapomenutelný humor a záměrná amatérnost katapultují Červeného trpaslíka do mé TOP10, navíc (dnes už neobvyklý) perfektní český dabing. Co na závěr? Pomůže nám jenom Bramborovej král!!!

Firefly

Firefly (2002)

Málokterý seriál kombinuje tolik zajimavých prvků jako je Firefly. Ono se řekne vesmír, western, komedie a občas i drama ale nějakým záhadným způsobem to funguje. Už po prvním zkoukutí jsem věděl, že tento seriál bude moje srdcovka. Fajn atmosféra a perfektní zkloubení spaceopery a westernu. Opravdu dobré herecké výkony, na hercích jde dobře vidět, že si herci role prostě užívají, a že jim to mezi sebou klape i v nehereckém životě. Celkově se line seriálem pohoda a uvolněnost, kterou v americkým seriálu jen tak neuvidte. Škoda, že tyto "nezávislé" projekty nejsou oblíbené u producentů, to mělo za následek ukončení Firefly hned po první sérii, ale je na co vzpomínat. Velkou neznámou ale stejně zůstává samotný tvůrce seriálu Joss Whedon. Nechápu jak mohl natočit Firefly a vedle toho takový sr***y jako Angel a Buffy.

Futurama

Futurama (1999)

Simpsnovi pro dospělé, asi takto jde mluvit o Futuramě. O něco vyzrálejší, smysluplnější a ujetější. Neznám nikoho kdo by si nezamiloval charaktery jako jsou Fry, Bender, Hermes a jiní. Prostě bomba. Smutné je, že první tři serie byly opravdu nadupané, ale poté mi přišlo, že tvůrci začínají ztrácet dech a začli zbytečně moc přehánět. A navíc tam dabuje John Di MAggiooooo. :)

Jmenuju se Earl

Jmenuju se Earl (2005)

Narozdíl od Bigbangových teoriích nebo Poznávání vašich maminek a jiných novodobých seriálů mě Earl fakt potěšil. Sice to není taková bomba a není nutno seriál vidět osmsepadesátkrát (narozdíl od Červenýho trpaslíka) ale i tak je hodně slušnej. Hlavní postavy jsem si takřka po několika dílech fakt oblíbil, včetně Krabáka a teplýho Kennyho. Kupodivu mi sedla i hudba a prostředí americké suburbie, která má prostě skvělou atmošku. Samotný nápad s karmou je velmi chytlavý a věřím tomu, že ovlivnil velkou část diváků. To taky hodnotím jako super nápad, protože ačkoliv se seriál tváří úleťácky a nevycválaně je vlastě velmi edukativní. :)

Slovácko sa nesúdí

Slovácko sa nesúdí (1975)

Jako malému se mi tento seriál opravdu nelíbil. Nicméně postupem času jsem si ho prostě zamiloval. Rozhodně dělá dobré jméno tehdejší české kinematografii. Uřímné a uvěřitelné herecké výkony, Slovácko, smysluplný scénář a i fakt, že né všechny díly dopadnou happyendem a spravedlivě. Řekněme si na rovinu, kdo nemá rád stařečka Pagáče a Juru Kláska je opravdový škarohlíd a pražáček.

Království

Království (1994)

Šílené, děsivé, ponuré velkomyšlenkářské a opravdu originální. Lars boduje na všech frontách. Nutnost pro všechny, kdo to s nezávislým filmem (seriálem) myslí vážně.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Seriál, který se stal po právu kultem. Stovky a stovky hlášek, které obkolovyly celý svět, skvělí herci, originální a neotřelý humor, který se vezme na paškál klidně i anglickou královnu. Rozhodně TOP 10 a navíc: Nobady expect Spanish inkivizition!!!

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Zas tak super tenhle seriál není, ale jedná se o kvalitní anglické dílo, které si bere na paškál vše co se jen mihne kolem IT. Roy a Moss jsou prostě nezapomenutelní a pokud k nim přihodítě ženskou, která o IT neví shola nic a jednoho opravdu smutného gothica, máte o zábavu postaráno. Cradle of Filth!!!

Nikdykde

Nikdykde (1996)

Kniha Nikdykde patří k mým oblíbeným, takže na seriál jsem byl poměrně zvědavý. Po prvním shlédnutí jsem byl ale pln rozpaků. Seriál nebyl špatný ale měl jakýsi punc "amatéřiny". Po několika týdnech jsem mu dal ještě jednu šanci a prakticky si ho zamiloval. Opravdu doporučuji těm, kterým se nelíbil, zkouknout ho ještě jednou. Croup a Vandemar jsou jaky by si z knihy vypadly, Richard je sympoš a Dvířka hezká, vlemi zvláštní je hudba, na kterou když si zvyknete, nezapomenete. Jen je škoda, že seriál nebyl točenej za větší prachy. Rozhodně by si to zasloužil. TOP 10.

Čtvrtá hvězda

Čtvrtá hvězda (2014)

Podruhé za několik let mě Česká televize potěšila. Čtvrtá hvězda si totiž komentář zaslouží. Seriál asi nebude úplně pro každého a nemůžu si pomoct, ale připomíná mi to jakousi variaci na britské sitkomy, nicméně opravdu mě bavil. Skloubení poctivé české nátury, trapnosti a situačního humoru se vyplatilo. Kromě hlavního hrdiny budete asi nesnášet všechny ostatní role, ale o to tady jde. Krobotův rukopis se nezapře, takže pro ty, co rádi neobvyklé seriály mám dobrou zprávu (tedy aspoň na české poměry). Užijte si Dejvické divadlo v plné palbě.