Reklama

Reklama

Futurama

(seriál)
  • USA Futurama (více)
Trailer 1
USA, (1999–2024), 59 h 40 min (Minutáž: 22–30 min)

Hrají:

Billy West, Katey Sagal, John DiMaggio, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr, David Herman, Dan Castellaneta, Tom Kenny, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(160)

Je to nehorázné! Je to šílené! A nehorázně, šíleně zábavné! Dobré zprávy vespolek, kultovní animovaný sci-fi seriál Matta Groeninga se vrací na obrazovky televize Prima. Ale pozor, tady už nejsme ve Springfieldu – ale v New Yorku za tisíc let, v budoucnosti, jakou jsme si ani v těch nejdivočejších snech nedovedli představit. Fry je naprosto obyčejná nula z naší doby, která se nedopatřením ocitá v budoucnosti. Život v neznámém, futuristickém světě se neuvěřitelně podobá tomu našemu. Je to úplně stejný mix všeho báječného a příšerného. Ať už se v něm dějí sebevětší šílenosti, nezbývá než neztrácet smysl pro humor a od srdce se jim zasmát. Mezi otravnými mimozemšťany, naštvanými roboty a pokaženými vynálezy se lidé stále snaží vyrovnat s těmi samými životními a milostnými problémy... A doprava je taky pořád stejně na prd. Fry doslova unikl před vlastní bezvýznamnou minulostí, takže se rozhodne pomoct novým přátelům s jejich každodenní noční můrou. Stává se věrným společníkem překrásné jednooké mimozemšťanky Leely, která by mu mohla nakopat zadek, a věčně sprostého a beznadějně neurotického alkoholického robota Bendera. Společně se snaží ošulit systém a vymáčknout z něho aspoň kapku štěstí. A jak ubíhají dny, Fry se začíná cítit v budoucnosti jako doma... Futurama rozebírá slasti i strasti (nejen) lidské existence, ale i problémy, se kterými si zatím nemusíme lámat hlavu. Jako třeba co dělat, když mobil zabudovaný v palci vytočí špatné číslo. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 264)

MMR 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl nějaký díl z třetí řady a moc mě nebavil, ale přesto jsem si řekl, že tomu dám druhou šanci a zkusím se podívat na úvodní díl. Pak jsem si teprve uvědomil, o čem to je a změnil jsem na to svůj pohled. Další díly na mě zapůsobily čím dál víc a způsobilo to nakonec i plné hodnocení a mých TOP 10 seriálů. Jedná se o skvělý animovaný sitcom, který dokáže perfektně pobavit. Nejoblíbenější postava: Bender. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Uznávám popularitu tohoto bezpochyby originálního, animovaného sci-fi sitcomu. Jenomže já nesdílím většinové nadšení, abych tomu dala pětihvězdu a šla s proudem. Viděla jsem několik dílů a nemůžu se zbavit dojmu, že jde jen o podobnou, méně humornou odnož známějšího seriálu Simpsonovi. Pro mě jsou příběhy ztřeštěné rodinky na prvním místě a Futurama až někde vzadu za nimi, kam už nesahá ani stín postaviček ze Springfieldu. Mrzí mě to, ale tady nějak necítím tu vtipnou jiskru, jenž by mi měla lechtat bránici. 2,5* ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Futurama je bezesporu další důkaz o tom, že na co sáhne Matt Groening, tvůrce a duchovní otec kultovní série o animované rodince Simpsonových, to je kvalitní a navýsost vynikající televizní produkt a navíc vpravdě ta nejlepší zábava. V českém prostředí ale Futurama poukazuje ještě na jeden další a bezesporu zásadní fenomén - a to na ohromující vliv Internetu. Seriál, který dosud u nás ani na Slovensku neměl premiéru a nebyl z něho oficiálně odvysílán ani jeden díl, má na Česko-slovenské filmové databázi téměř 8 tisíc hodnocení... WOW ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Právě končím s šestou sérií, ale to není vůbec důležité. Rozhodně ne pro vyjádření nějakého komentáře k seriálu Futurama. Tohle bych chtěl hodnotit i po prvním díle. Gejzír nápadů a jeden fór za druhým jako na běžícím pásu posouvá tuto futudrámu daleko na Olymp komediálních sci-fi. Tam k němu můžou vzhlížet Simpsonovi jak chtějí, ale svého méně známého bráchu z piedestalu nesundají ani omylem. Klidně na mě pošlete Benderova robotího bratra Flexu, ale je to tak. Enter. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pro mne výborné zastoupení místo Simpsnových. Matt Groening a David X. Cohen (autoři seriálu Simpsonovi) se opravdu vyšvihli a udělali další skvělý animovaný seriál. Poslíček Fry a jeho ocitnutí v budoucnosti a to rovnou 31. prosince v roce 2999, tisíc let byl nechtěně zmrazený. Kvalitní nahlédnutí jak by mohl svět vypadat, tvůrci si dali opravdu záležet a plně využili možnosti budoucnosti. Výborné postavy a dost vtipné díly, u kterých jsem se dost nasmál a pobavil, a to hlavně díky postavě Bendra ( Robota ) a spolu s dalšími členy posádky Planet Express, tvoří nerozlučnou partičku. / Viděné epizody z 1-7 série *124.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 10/10 ) 5 série nehodnoceno - viz jednotlivé filmy Futurama: Fialový trpaslík (2009) Futurama: Milion a jedno chapadlo (2008) Futurama: Benderova hra (2008) Futurama: Benderovo parádní terno (2007) ()

Galerie (241)

Zajímavosti (175)

  • Úvodní znělku k seriálu zkomponoval Christopher Tyng. Inspiroval se přitom písní „Psyché Rock“ od Pierra Henryho. Tuto píseň je možné slyšet mimo jiné ve 38. díle pořadu Televarieté (od r. 1970), kde na ni tančí sólisté baletu Státního divadla v Brně. (Fary)
  • Celé jméno Leely je Turanga Leela, což je odkaz na 80minutovou symfonii Turangalila skladatele Oliviera Messiaena. „Turangalîla“ má v indickém sanskrtu mnoho významů, mezi jinými také „milostná píseň“. (HellFire)
  • Během úvodní znělky můžeme na několika místech spatřit různé nápisy v mimozemském jazyce. Podle Matta Groeninga něco znamenají a je na divácích, aby je rozluštili. (HellFire)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

24.06.2006

Není to tak často, co bych tu zmiňoval nějaká pokračování s radostí a očekáváním. Ale toto je ten případ, kdy se vážně vyplatí dívat se do budoucna s nedočkavostí. Futurama, neobvykle jetý a zábavný… (více)

Reklama

Reklama