Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při stavbě nového Las Vegas se stane Fryovi nehoda, při které se naučí číst myšlenky, díky přívěsku, který se mu zabodne do hlavy a tedy do mozku. Poté, co Fry objeví své nové schopnosti, ho vyhledá skupina lidí se stejnými schopnostmi. Tuto skupinu vede tajemný muž č. 9, který Fryovi řekne, že jen on může zachránit vesmír před zničením. Fry se dává do služeb pana Wonga, který chce zničit celé jedno rameno Mléčné dráhy, kvůli stavbě největšího minigolfového hřiště ve vesmíru. Této stavbě chtějí zabránit ekofeministky, ke kterým se přidá i Leela a další ženy z Futuramy a Planet Expresu. A tím se rozpadne celý Planet Expres...... Dalším vedlejším příběhem je příběh Bendera, který se zamiluje do ženy Don Bota, šéfa robomafie. (artuš)

(více)

Recenze (202)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl možná nejslabší film. Když už je tady nějaký vtip, tak je převzatý z minula nebo neni zábavný (možná až na ligu houmíků). Minulý celovečerák se mi vcelku hodně líbil, ale tohle neni ani zdaleka typická Futurama, jak si jí pamatuju nebo chci vidět. Zase abych neházel jenom špínu, tak příběh je asi nejlepší a je docela zajímavý. Jen škoda, že je to celkem bez humoru. Na druhé podívání lepší dojem. -"Hey, Fry! Long time, man." -"Hey, Hutch! What have you been up to?" -"Same old, same old. Searching the dumpsters, protecting my thoughts with tin foil, peeing myself." ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Než napíši hodnocení posledního futuramáckého filmu, trochu se poohlédnu do historie. Seriál jako takový je na pět hvězd bez diskuse, uchvátil mě tím, že lze i po zenitu Simpsonových udělat skvělý seriál. Po 72 dílech jsem si tedy stáhnul bonus v podobě prvního filmu. Považoval jsem ho za dobrý comeback se zajímavým dějem a rozhodně kvalitnější dílo než ten rok vzniknuvší celovečerní Simpsonovi. Další rok v létě jsem viděl druhý film, vynikající rozjezd, ovšem brzy došel dech, tehdy jsem usoudil, že celovečerní formát není pro Futuramu stvořený. Třetí film - humor na úrovni nových řad Simpsonů, ovšem parodie na Dračí doupě to nečekaně vytáhla o dvě hvězdy. A teď už k čtvrtému filmu. Zaskočil mě zde styl humoru. Přišel mi někdy takový nucený a jednoduchý, jako u nových epizod Simpsonových. Z čehož plynulo, že jsem se kolikrát ani nesmál, jen jsem chápal, co se tím mělo říct. Ale najdou se tam samozřejmě dobré momenty, bohužel jen na téma typické pro Futuramy - tzv. zlepšováky současnosti. Takže jsem se zasmál, ale ne moc často. Dějová linie podle mě prošla recyklací - jen si vzpomeňte, že Fry už zachraňoval svět. Vadilo mi také, že kromě ústřední trojice jsou ostatní postavy do počtu - zvláště mě to mrzí u Zoidberga, který byl během dvacetiminutových epizod po Benderovi nejlepší. Co se konce týče, tak z toho mám rozporuplné pocity. Jednou si říkám, že to bylo důstojné zakončení celé futuepochy, na druhou stranu mi tam bije do očí typická americká dojemnost - brr... Kvality filmu jsou podle mě na 20%, tj. jedna hvězda, ani úcta k Futuramě, jejíž nové příběhy už nemusíme vidět, mi k lepší známce nepomůže. Ovšem přiznám se, že by mi z jedné strany konec Futuramy nevadil, poslední dobou jsou Groeningovy výtvory hlavně gagově impotentní. *** Doplněk (červenec 2009): Tak ty nové díly nakonec budou. Bojím se, bojím... ()

Reklama

markul 

všechny recenze uživatele

Zase jenom další průměrný a doufám že už opravdu poslední film Futuramy. Co průměrný, spíše podprůměrný. Nechce se mi věřit, že by tyto filmy dělali stejní tvůrci, kteří se podepsali pod vynikající seriál. Takový rozdíl kvality se opravdu často nevidí. Kéž by se už na ty filmy vyprdli a udělali raději další řadu seriálu. ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Jako už tradičně u každého futufilmu, problémem je rozvleklý děj a rozdrobené gagy.. Abych řekl pravdu, z každého předchozího filmu si pamatuju jen velmi stručně děj, ale žádné zásadní fórky se mi do hlavy nestihly dostat, jako tomu bylo téměř u každého dílu seriálu. Každopádně, jako zakončení se mi to zdá celkem důstojné, zvlášť konec příběhu, potažmo celé Futuramy, byl dojemný.. Takže ještě jednou díky Matte! "Look out Vegas, I´ve got a system!!.........Hohohohoho....oooooo..... I´m bankrupt" :-D ()

Nons3nse 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ posledný zo série filmov futurami . Fialový trpaslík má dobrý príbeh,sú tam aj skvelé hlášky aj keď ich je pomenej , ale niektoré naozaj stoja zato. 4 diel bol o niečo horší ako predchádzajúce 3 diely . Ale nehovorím že som bol sklamaný , ale priznám sa že v niektorých pasážach filmu som sa trochu nudil. Koniec bol otvorený,takže to naznačuje že sa možno ešte dočkáme 5 dielu . Myslím si že Futurama ešte nepovedala svoje posledné slovo . , ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme odznejú pravdivé vedecké poznatky ako Gap Keeler, prstenec Saturnu, asteroid 2261 Keeler a kráter na Marse s názvom Keeler. Všetky tieto veci sú pomenované podľa astronóma Edwarda Jamesa Keelera. (Greenpeacak)
  • Věta na začátku Futuramy psaná mimozemským jazykem říká: „Lidé nás neporazí.“ Nápis v mimozemském jazyce pod horskou dráhou znamená: „Varování: Padající lidé.“ (HellFire)

Reklama

Reklama