Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer 1
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (394)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Oproti Griffinovým, kde je humor stejně fekální a černý, Rick s Mortym zabaví perfektně. Svým rozsahem sice nemusí zaujmout vždycky, ale stylem vyprávění si nikdy nemůžete být jistí vůbec ničím. Postavy umírají, zase se objeví, Rick zabíjí, zase zabíjí... Do toho všeho se tvůrci důkladně obrnili znalostmi sci-fi a všemožných absurdit, takže je rozhodně o co stát. Kvalita je oproti Simpsonovým (kde to létá nahoru a dolů už od první řady) víceméně vyrovnaná. Nejlepší je zatím první série. ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Jestli nějak nemá vypadat pilot, tak takhle. Nikdy se mi nestalo, že by pilot byl tak odpudiví jako zde. Doslova jsem to po úvodní scéně vypnul.  Pouze na apel přátel, že to skutečně sto jí za to, jsem tomu dal druhou šanci. Vyplatilo se. Pod první vrstvou primitivního prdícího humornou, se skrývá doslova zlato inteligentní zábavy. Je to bizardní kombinace, ale funguje to. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Stop digging for hidden layers and be impressed! I'm a Pickle!" Dlouho jsme odolával, než jsem si pustil první díl Ricka a Mortyho. Jakmile jsem však učinil, tak jsem se naprosto zamiloval. Jako beznadějný fanoušek Futuramy, která skončila (a nechci další pokračování!), tak jsem musel přesedlat na další absurdní a kreslený humor. South Park je na mě příliš sprostý a Family Guy jsem nepřišel na chuť. Ale vzít premisu Návratu do Budoucnosti a udělat z ní šílený, sprostý, nechutný, animovaný a hlavně geniální počin je vlastně naprosto v pořádku. Příběhy, které zažívá Rick s Mortym mi několikrát připomněli oblíbenou Futuramu. Navíc si tady dvojice hlavních hrdinů vystačí sama. Že je to sprosté a nechutné? To mi vlastně vůbec nevadí, protože konečný koncept je skvěle vyvážený a drzý přesně jak to mám rád. Co byste taky čekali od arogantního alkoholika, který je brilantní vědec. Morty naopak bojuje s pubertou a se strastmi s ní spojené. Tři série mi utekly jako nic a nevydržel jsem a hned se pustil do poloviny čtvrté. Ten humor je prostě naprosto geniální a postavy jsem si natolik oblíbil, že se nemohu dočkat na další půlku série. Skvělá animace, gegy, příběhy a hlavně je to chytré, nápadité a šílené. Je poznat, že tvůrci se s ničím nepářou a berou si na paškál vše, co je napadne. Připadá Vám žlutá hlava, která hledá nejlepší rap v galaxii úlet? Nebo parodie na Avengers či Terminátora v jednom balení? Dokonce i Hvězdná brána nebo Star Trek. Nečekejte tedy, že se Vám začne seriál líbit, pokud se Vám nebudou líbit první epizody. Já se začal smát už od pilotu a přes Jurský Park v lidském těle jsem tušil, že tohle bude jízda, které chci víc a víc. Málokdy mi něco padne do noty jako v tomhle případě. Tady to přesně padlo jak pr*el na hrnec. Jako náhrada Futuramy je to naprosto geniální, chytlavé, skvělé a už jsem řekl geniální? Tak naprosto! Prostě "Wubba Lubba Dub Dub!" Šup jsem s dalšími díly! Že to nějaký čas potrvá? Tak to asi začnu koukat znovu od začátku. Vlastně - proč ne? (100 %) ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Po prvním díle jsem nevěřil svým očím a nebyl jsem si úplně jistý tím, co jsem právě viděl. S přibývajícími díly se ale můj úsměv od ucha k uchu stále zvětšoval a já jsem epizodám rád podléhal, i když ne se všemi jsem si padl do noty, což je však vzhledem k množství humoru, hříček, nápadů a dalších ingrediencí pochopitelné. A jsem rád, že se seriál nedržel jedné dějové kostry a dokázal si pěkně pohrát i s ní. (Netflix) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 2. série Už jsem se nemohl dočkat, až zhltnu další nálož dílů, protože jsem už přibližně tušil, co můžu očekávat, ne že bych ale stejně nezůstal překvapený. Do oka mi tentokrát padly všechny díly bez výjimky, ty nejoblíbenější bych však spíš hledal v první sérii. I nadále jsou epizody naplněné klady, které jsem vyjmenoval dříve, což zahrnuje i titulky. (Netflix) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 3. série Je vidět, jak moc jsem zpohodlněl a nechal se rozmazlit. Jakmile se totiž nejelo nad 100 %, tak jsem začínal pomalu brblat. Kdybych však tvrdil, že se u mě objevila nespokojenost nebo přejedení se materiálem, tak by se to ani zdaleka neblížilo pravdě. Jen pořadí dílů mělo být jiné, protože tahle bude čekání o malinký kousíček snesitelnější. Krutý aprílový žert se povedl. (Netflix) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestli se někdy objeví zábavnější televizní seroš než Rick a Morty, bude to znamení konce světa. Má to pár slabších epizod, ale vynalézavost zápletek a vývoje fikčního světa nezná mezí a doslova žasnu nad tím, jak promyšleně na sebe jednotlivé motivy navazují napříč jednotlivými díly i sezónami. A nejenže mě Rick Sanchez zabíjí každou druhou hláškou nebo životními postoji, ale i všechny ostatní postavy jsou nehorázně dobré a tvůrci se nemusí bát rozdělit epizody na více paralelních dějových linek. Správně nepřístupný charakter humoru nasazuje korunu, stejně jako odkazování k popkultuře a geniálně zakódovaná vyjádření k současné politice a společnosti. Tvůrcům za tohle postavit pomník ve všech dimenzích... ()

Galerie (489)

Zajímavosti (216)

  • Justin Roiland ještě před Rickem a Mortym vyvíjel pro stanici Cartoon Network seriál Dog World o normální rodince žijící ve světě inteligentních psů. Seriál nakonec nikdy nevznikl a na internetu lze nalézt pouze fragment pilotní epizody. Hudba k její znělce byla nakonec použita pro Ricka a Mortyho. Nejvíce odkazů na nerealizovaný seriál je v epizodě Lawnmower Dog. Rick jednou svého psa osloví Ruffles - jménem domácího mazlíčka ze seriálu Dog World. Otcovské postavy v obou seriálech se navíc jmenují Jerry, což je jméno Roilandova psa. (Firebug)
  • Mr. Meeseeks, který se poprvé objevil v epizodě Meeseeks and Destroy, měl mít původně béžově šedou barvu, což nemělo u testovacího publika dobrý ohlas. Tvůrci tak změnili jeho bravu na modrou. (Firebug)
  • Úvodní scéna, ve které Rick probudí Mortyho a odvleče ho na palubu své lodi, je parodií na komiks „Joe Republic and the Lizards From Hell Part 1: First Things First“ od Seána Manze. (Kubaaa97)

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama