Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

caffelina 

všechny recenze uživatele

Keďže som videla len 1 či 2 časti Family Guy tak to nemôžem porovnať..No silne pochybujem,že je lepší ako American dad. Tento animák ma dostal v každom smere..postavičky a ich hlasy,témy v každej časti no a ten humor a ten sarkazmus! Oveľa lepšie ako Simpsonovci, ktorí mi prídu riadne nudní v porovnaní s týmto. Videla som 7 sérii a ani jedna časť z nich ma nenudila.Mimozemšťan Roger je jedna z mojich najmilovanejších animovaných postavičiek vôbec hehe. 5*. ()

laFei 

všechny recenze uživatele

Z American Dad na mě dosti čiší důvody jeho vzniku a tedy ty, že si MacFarlane chtěl ukrátit čas a dohnat penize během zrušení pro mě daleko zábavnějšího Family guy. Postavy na mě působí dosti staticky a neosobně, příběhy jsou v mnoha případech násilně nastavené do vtipnosti ad absurdum (což je Family guy také, ale přeci jen jsem se u něj bavil daleko více). I tak na zabíjení času je to pěkný kousek a těch 20 minut nezabije, ale ani nemotivuje k maratonu mnoha dílů v kuse. ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Family Guy s jinými postavami a souvisle se táhnoucím příběhem bez retrospektivních vložek. Vtáhl mě do sebe téměř ihned a nevyskytuje se zde žádná nevýrazná postava. Téměř všichni by mohli mít svůj vlastní seriál nebo dokážou v klidu utáhnout svou vlastní epizodu, aniž by z toho vzniklo něco nezáživného. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zacalo to Simpsonama. Pokracovalo Futuramou take od Groeninga, nasledovan South Parkem a Family Guye od Setha McFarlanea. Pokazde slo o dalsi vyvojovy stupen fenomenu, ktery se zrodil prave na Vanoce '89 - americkeho animovaneh oserialu kritizujici a zaroven oslavujici vsechny aspekty americkeho zivota. A mysleli jste si, ze dovolit si vic nez ve Family Guyovi uz nejde? Omyl a naopak, posledni ditko teto svebytne evoluce je na svete uz treti sezonu a bere si na paskal stale ty same i jeste neobjevene taje americkych, ale z casti i nasich - zapadnich - dusi. Najdeme zde jeste lepe vyhranene charaktery (machismus otce rodiny jiz davno presahl onu pomyslnou miru unosnosti a do oci bijici skryta homosexualita rodinneho mimozemstana je zaminkou pro spoustu kabaretnich vystupu) a stale nove bizarni postavy doplnujici originalni pribehy, jejichz zabavnosti se zadny jiny serial nevyrovna. Pro me osobne genialni kritika, ale hlavne i obhajoba americkeho zivota, snu a cele spolecnosti. Proste nej nej nej animovany serial v soucasnosti, ktery si zaslouzi aspon 10* :) ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Seriál American Dad se mi jeví mnohem lépe. Hlava rodiny Stan je zcela jiný typ člověka než Peter nebo Houmer. Pracuje u CIA a narozdíl od nich neholduje alkoholu, je zodpovědný a dalo by se říct, že má rysy drsňáka. Svým způsobem je to hrdinný typ. Avšak je velice netolerantní, kontroverzní a snaží se vždy, aby bylo po jeho. U mě rozhodně zajímavější postava než Peter. ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (48)

  • V každém openingu je jiný nadpis v novinách, které si Stan přibližně uprostřed znělky čte. (Martin_W)
  • Po postavě Hayley její dabérka Rachael MacFarlane, Sethova sestra, pojmenovala své první hudební album ''Hayley sings''. (GreatestFan)
  • Steve je karikatúra jedného z tvorcov seriálu Mika Barkera. (Vrtto)

Reklama

Reklama