Reklama

Reklama

Simpsonovi: Maggie zasahuje

  • USA Maggie Simpson in The Longest Daycare (více)
všechny plakáty
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 2012, 5 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Malá Maggie Simpsonová se ocitne v jeslích pro nadané děti. Poté, co projde řadou bezpečnostních testů, je odložena do sekce "pro nezajímavé". Zde se setkává se svým úhlavním nepřítelem, miminem s velkým obočím Geraldem. Ten zabíjí motýly. Maggie se rozhodne jednoho zachránit. Ale to se nelíbí Geraldovi, který chce motýla za každou cenu zlikvidovat. (TwoFace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Krátrometrážní animák o slavném žlutém batoleti Maggie Simpson, který je speciálně promítán před Dobou ledovou 4 ve 3D. Máma Marge ji na jeden dlouhý den dá do denního centra. Po zjištění, že se jedná o opravdu normální dítě, je Maggie přesunuta do zašlého kouta jeslí, kde se setkává s batolecím tyranem, který již v útlém věku zabíjí motýlky. Po objevení housenky se Maggie všemožně snaží dítěti s brežněvem místo obočí zabránit tomu, aby po jejím zakuklení nezabil dalšího motýla. Beze slov vyprávěný příběh je svou náplní milý a plný emocí spjatých se záchranou malého okřídleného tvorečka. Hudbu zpracoval Hans Zimmer a především v závěru je hudba dominantním a stěžejním prvkem celého kraťasu. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Perfektní němý film o roztomilé a hravé Maggie Simpsonové, která nám ukáže jak dokáže vyzrát i na toho největší raubíře. Maggie je všem velmi známá díky tomu, že jako jediná za celých 20. let seriálů ještě nepromluvila a hlavně pro svůj důdlík, kterým vydává ten famózní zvuk. Tento kraťas je velmi úderný a je příjemným zpestřením před tím, než se spustí Doba Ledová 4 (alespoň v kině tomu tak je). JInak opět zaválel Hans Zimmer, se svojí doprovodnou hudbou. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Maggie je moje nejmilejší postavička od dob jejího řádění s brokovnicí, ale tohle je spíš taková epizodka opravdu pro menší diváky a nějak mi to nejde dohromady s typickým konceptem seriálu.Tahle rodinka je na svetě až příliš dlouho a skomírající úroveň posledních 7. sérií nezachrání ani tahle milá jednohubka.V nejlepším by se mělo odejít a pravdou zůstává, že to měl Groening udělat už před deseti lety.60%. ()

Vlkodlak13 

všechny recenze uživatele

Co víc dodat, Simpsonovi z pohledu nejmenšího potomka s perfekntím příběhem a hudbou. Je až s podivem, co se dá do 5 minut nacpat. A je velká škoda, že tvůrci Simpsonů takových kraťasů nenatočí víc. Žádná slova (jsou někdy lepší pro hlubší děj), krutá realita (v podobě hlášky na plakátu "Ty nemáš žádnou budoucnost"), dramatický příběh záchrany motýla ze spárů Geralda s komickým průběhem (například scéna u telefonu) a krásným závěrem. Taková díla jako toto jsou mnohem krásnější a hodnotnější než nějaké "barbie, lego" a jiné nesmyslné seriály, které akorát vymyjí mozek, zde je alespoň důležitá myšlenka "chraň vše živé". ----- I kdyby jste Simpsony nemuseli, tak těcho 5 pěkných minut vám neublíží, spíš potěší. Rozhodně doporučuji shlédnout. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Na konci filmu se objeví upozornění, že během natáčení nebylo ublíženo žádným motýlům. (TwoFace)
  • V okamžik, kdy Maggie začne oplakávat zkázu motýla (cca 3:30. minuta), zazní slavná dramatická hudba ze závěru árie "No! Pagliaccio non son!" principála Canio z opery "Komedianti" z roku 1892 od Ruggiera Leoncavalla. (Aelita)
  • Marge přivádí Maggie do mateřské školky, která nese název "The Ayn Rand school for tots", v překladu "Školka Ayn Randové pro děti". Ayn Rand, vlastním jménem Alisa Zinověvna Rosenbaum, byla americká spisovatelka a filosofka ruského původu, která se stala známou především díky svým románům, v nichž popsala zcela nový filosofický systém objektivismus, který se dá charakterizovat jako filosofie racionálního individualismu. Na zdech springfieldské školky lze vidět plakáty s odkazem na myšlenky Ayn Randové, například "A is A", v překladu "A jest A", nebo "Helping is Futile", tedy "Pomoc je marná". Jelikož konceptem školky je rozvíjet batolata bez lahví, použití dudlíků je zakázáno. (Aelita)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama